reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Hmmmm - dzisiaj kupiłam PIERWSZĄ rzecz dla bejbika - "Zestaw termometrów SCH 530 Philips to kolejna propozycja dla rodziców, mająca ułatwić im codzienną opiekę nad dzieckiem. W jego skład wchodzą smoczek z termometrem do prostego pomiaru temperatury w ustach dziecka, smoczek oraz niezwykle dokładny termometr cyfrowy z elastyczną końcówką – może być używany przez całą rodzinę.
Smoczki są silikonowe, ortodontyczne w rozmiarze - dzięki czemu nadają się dla noworodków. Można je wygotowywać i sterylizować, a ich powierzchnia zabezpiecza przed podrażnieniami skóry. Komplet termometrów znajduje się z wygodnym etui." może dziwnie zaczynam, ale akurat mieli na ten zestawik dużą promocję - więc już mam go w domciu:-D:-D:-D

Załączniki

• P1070462.jpg
    P1070462.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 51
reklama
hej my mamy wozek mutsy urban rider ktory zdecydowanie polecam mimo ze jest ciezki to swietne sie go prowadzi :)
natomiast lozeczko mamy drewex hippo, i to lozeczko jest beznadzejne zdecydowanie go odradzam

Co do Mutsy to nie ma za małej gondoli?? Tez nam się podoba ten wózek bo fajnie się prowadzi i bardzo fajnie składa się do bagażnika a na tym najbardziej nam zależy ale cena jest wysoka więc trzeba się poważnie zastanowić. Co do łóżeczek to dziewczyny czy łóżeczka z Drewexu typu ŁÓŻECZKO DREWEX KUBA II ORZECH+SZUF+ MAT BONUS (630730718) - Aukcje internetowe Allegro są fajne i stabilne??

fajne te smoko-metry :) zastanawiałam się nad nimi, ale termometr na podczerwień wygrywa dla mnie w przedbiegach :) i można nim mierzyć temp. w pomieszczeniu a to dla mnie bardzo ważne... moja mama lubi przesadzić z ogrzewaniem, a ja znów jestem zimnolubna i byłby problem z ustaleniem czy w pokoju jest rzeczywiście odpowiednia temperatura dla malucha (20-22stC)

Wiola świetny zakupik!! U nas chyba nie ma takich zestawików, bo nigdzie nie widziałam....

Ja w ogóle nie wiem jaki termometr kupić, słyszałam, że te na podczerwień są mniej dokładne niż te tradycyjne...:confused:

Mamusie, mamusie!! Ratunku!! :-D:-D
Co polecacie?

świetne to łóżeczko! :) kurcze ale mi się podoba :) szkoda, że moja mama wzięła łóżeczko "na siebie" bo bym się normalnie odgapiła.. kurcze, a jak mi do mebli pasuje :)

Rzeczywiśście najdokładniejsze są rtęciowe, ale wybór termometru chyba trzeba dopasowac do dzieciątka o jakim charakterze ci sie trafi ;-):-)
Bo co ci po dokladnym rtęciowym jak nie będziesz w stanie swojemu bobaskowi zmierzyć takim temperatury. W końcu takim musisz mierzyć co najmniej 3 minuty. Ja akurat mam rtęciowy i elektroniczny. Wiem juz że elektroniczny zaniża o 1 kreskę i jakos tam sobie radzę :-)

obawiam sie ze rtęciowych juz nie kupicie bo chyba je wycofali:blink:
my mamy do ucha termometr, kupiliśmy go po wielokrotnych walkach z małym i z termometrem pod pachą ... a smoczka nam własnie aptekarz nie polecał, tylko nie wiem czemu...nie pamietam... tak czy siak do ucha niby jest dokładny i zaletą jest bardzo szybki pomiar... wadą cena - bo dobry termometr to koszt około 200 zł, no i wsokowina - bo wystarczy ze maluszek ma jej troche w uchu, naprawde troszke - a tego nie zawsze jestesmy w stanie zauwazyc i juz pomiar jest zaniżony, czyli błedny...

my mielismy 7 gorączek w pierwszym roku zycia od zebów plus jedną od rota... i powiem tylko tyle ze dobry termometr, to jednak bardzo wazna sprawa... ja miałam chyba w 20 termometrów i z kazdym cos jest nie tak... :baffled:

Dziewczynki co według Was jest lepsze: leżaczek do kąpieli czy taka podkładka z gąbki? A może jedno i drugie?

reklama
Dziewczynki co według Was jest lepsze: leżaczek do kąpieli czy taka podkładka z gąbki? A może jedno i drugie?

u nas sie sprawdził leżaczek - jego pielęgnacja była szybka bo wystarczy przelac go wrzątkiem...
w gąbce chyba gromadzi sie więcej bakterii? a tak na serio to apropo gąbki nie mam zdania, bo nie miałam... tzn miłam ale nie korzystałam...

Do góry