Mata - no niezłe układy

pozazdrościć.
Pytanie do dziewczyn robiących zakupy w lumpku, bo ja też sporo kupowałam do Jagody, ale pytanie jest takie:czy kupujecie w lumpeksach body? Bo ja jak już pisałam, kupuje sporo, ale spodenek, kiecek itp. a body jakoś się cykam, bo przecież sobie bielizny też bym nie kupiła. I tak się zastanawiam jakie Wy macie do tego podejście.
Karuzelę już mam po Jagodzie o taką:
CANPOL PLUSZOWA KARUZELA MISIE POD PARASOLEM LAMPA (1980829929) - Aukcje internetowe Allegro
i powiem Wam że byłam z niej bardzo zadowolona, dzieci podobno widzą na początku najlepiej czerń i biel właśnie,bo to silne kontrasty. A i mogę Wam podpowiedzieć tyle że ja np. nie kupowałam jej przed porodem, siostra chętnie kupiła jako prezencik dla nowego członka rodziny. W ogóle jak wiecie,że po narodzinach do dziecka będą przychodzić goście, to nie kupujcie wszystkiego na wyrost! Często ludzie pytają co kupić, co się przyda, czego brakuje, bliskiej rodzinie można właśnie powiedzieć,że np. karuzelę, a jakimś znajomym np. ręcznik z kapturem, śpiochy, pieluchy itp. I żeby była jasność-nie chodzi mi o to żeby się narzucać komuś, tylko z doświadczenia wiem,że ludzie pytają co się przyda maluszkowi, a jak się ma wszystko w nadmiarze, to potem nie wiesz co powiedzieć < tak wiem,że są ludzie którzy mają małą rodzinę, albo mieszkają daleko, albo nie mają w zwyczaju robienia takich prezentów - ale to pojedyńcze przypadki,bo większość ma jednak tych bliskich którzy szaleją potem na zakupach,a po co mają nakupić cosik niepotrzebnego>