• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Będę się starała na bieżąco tą listę aktualizować i poprawiac. Na razie wkleiłam to co było w niezmienionej formie, żby było od czego zacząć :-)

co do szczoteczki do włosków to przydaje się chyba nie tylko do przeczesywania, ale głównie żeby delikatnie pozbywac się łuszczącej się skórki (o ile czegos nie pokręciłam)

Dokladnie szczoteczka dobrze sie sprawdza jak dziecko ma ciemieniuche :) moj syn mial geste wlosy i duzo ich jak sie urodzil, bez szczoteczki by sie nie obeszlo...

reklama
Co do przewijania na lozku, to ja tez tak planuje przynajmniej na poczatku bo dzidzia bedzie w kolysce ale tak sobie myslalam, ze jak w nocy nakarmie i bede chciala przewinac a moj D bedzie sobie spal to wolalabym gdzies indziej niz na lozku zeby go nie budzic niepotrzebnie, tylko nie wiem zabardzo gdzie.. mamy w sypialni biurko.. moze na nim rozlozyc kocyk i na wierzch cerate albo mate do przewijania?

ja mam taka szafke/komodę w sypilani i tam zamierzam polozyc przewijak a na poleczkach wlasnie takie podreczne rzeczy do przewijania i pielęgnacji... na łóżka bedę się starać jak najmniej...

Elzu - tak wiem ze śpią bez poduszeczki :) Ale chcę kupić komplecik i mieć z głowy ;) Kiedys i tak musiałabym kupić a tak to już będę miała schowaną :) Ot co - zwykłe praktyczne myślenie i szczypta lenistwa ;)

aduska123 to ja chyba poloze przewijak na tym biurku, wysokosc jest ok (moglby byc troszke wyzej), a jaki przewijak kupujesz? Czy sa w ogole rozne rodzaje?

A co do spirytusu to wyłącznie 70%. Są w aptekach gotowe waciki nasączone takim spirytusem. Leko się nazywają. Aha, i butelka 250ml wydaje mi się na początek za duża.

reklama
Tez taki mialam przy pierwszym dziecku :) i powiem wam ze ze starej szafki od telewizora zrobilam sobie przewijak to polozylam na gorze a na poleczkach nizej mialam pieluszki kosmetyki i td.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry