• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

a co do łóżeczka to też polecam zwykłe drewniane, nie bójcie się że dziecko się poobija. Małgonia spała bez żadnych ochraniaczy, ja wolałam ją widzieć nawet z łóżka. później jak dziecko już umie chodzić to się wyjmuje szczebelki i nie wypadnie.

reklama
skorpionica - dziękuje za informacje :* Też liczę na to ze drewniane łózeczko na długo nam posłuży... A jeśli już zakupimy takie łóżeczko turystyczne to tylko po to (jak nazwa wskazuje) żeby zabrać gdzieś na wakacje. Jak się je poskłada to naprawdę nie zajmują dużo miejsca.
Co do kapieli to nawet nie wiedziałam ze są takie płyny do kapieli z parafinką. Nazwę już zapisałam :)

Tez sie rozgladam za lozeczkiem i po rozmowie ze sprzedawczynia w jednym sklepie poradzila zeby mialo 2 wyciagne szczebelki, bo jak maluch podrosnie to bedzie kombinowac zeby sie wydostac z lozeczka a jak damy mu taka mozliwosc wyciagajac 2 szczebelki unikniemy ze kiedys wdrapie sie i wypadnie z lozeczka.

Szkoły są różne...
jedno od wyjśc ze szpitala już układają dzidzię na podusi, ale pod nią coś wkładają żeby była wyżej i wiadomo że nie sama główka wtedy ale również plecki
inni z kolei dopiero po roku...więc nie ma jednoznaczych chyba zaleceń że od konkretnego miesiąca można zacząć stosować podusię.

mama2010 chyba wiekszosc drewnianych ma teraz opcje wyciagania dwoch szczebelkow, tak mi sie wydaje.. a tak przy okazji to turystyczne sa tez takie z klapka zeby dziecko moglo wyjsc samo, widzialam gdzies na necie..

My wrocilismy z ikei kupilismy komode na ubranka i taki przelacznik do lampki ze mozna ja sciemniac i rozjasniac - na lampke sie nie moglam zdecydowac to kupie innym razem :)

mama2010 chyba wiekszosc drewnianych ma teraz opcje wyciagania dwoch szczebelkow, tak mi sie wydaje.. a tak przy okazji to turystyczne sa tez takie z klapka zeby dziecko moglo wyjsc samo, widzialam gdzies na necie..

My wrocilismy z ikei kupilismy komode na ubranka i taki przelacznik do lampki ze mozna ja sciemniac i rozjasniac - na lampke sie nie moglam zdecydowac to kupie innym razem :)

tak ja mam taka rozpinana dziure z boku turystycznego lozeczka, dzieciaki maja radoche jak juz potrafia same wchodzic i wychodzic :), co do szczebelkow to sie zgadzam wiekszosc ma wyciagane szczebelki....

Elzu jaka kupiliscie komode?? Masz linka?

Co do lozeczek to jeszcze nie wszystkie maja wyciagane szczebelka :-( ale fajna tez jest opcja opuszczania jednej barierki, zeby bylo latwiej dostac sie do dziecka i nie schulac sie, ale to tylko bajer dla mamy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry