• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Trusia77, kolki od kapusty i innych takich to chyba ma dziecko jak mama karmiaca piersia je takie rzeczy, nie slyszalam zeby to co sie je w ciazy mialo wplyw na kolki pozniej ale moze cos namieszalam :)

anbar, ze mna jest jeszcze dziwniej, bo paznokcie u lewej reki obcinam nozyczkami..a u prawej cążkami :)

mysle ze dla dziecka kupie zestaw pielegnacyjny ze szczotka do wlosow i nozyczkami i cążkami, a juz "w praniu" wyjdzie co bedzie nam najlepiej pasowalo.. w koncu to nie jest bardzo duzy wydatek :)

Nie moge w Angli znalezc body zapinanych na calej dlugosci albo kopertowych, takie tylko zapinane pod pupa sa wszedzie najrozniejsze wzory i nie drogie.. ale tych wygodniejszych wcale.. i chyba z nich zrezygnuje, bo rozgladając sie po polskich sklepach internetowych zauwazylam, ze malo ktory wysyla zagranice, a jak juz, to koszty wysylki sa kosmiczne.. a na allegro napisalam do kilku osob to tez kiepsko. Wiem, ze moglabym poprosic kogos znajomego albo rodzinke zeby mi przeslali.. ale tak sie zastanawiam czy warto sobie (i komus) zawracac glowe.. te body zapinane tylko pod pupa chyba nie sa az takie zle, co? A na sam poczatek mam kilka kopertowych koszulek..

Jaka wy kupujecie bielizne dla swoich pociech? Standadowe koszulki i do tego kaftaniki czy wlasnie body?

tez czytalam zeby nie rownac diety matki karmiącej z ta w ciązy... a jezeli chodzi o kolki..to ich przyczyną nie jest jedynie dieta matki ale rozniez sposob karmienia, samopoczucie amtki i wiele innych czynników:)

Ja mam prawie wyłącznie body ... koszulek zero (ale nie wiem co tam dostanę od rodzinki).
mama mi poradziła, żeby body przed zakupem sprawdzić w rękach jak bardzo są rozciągliwe na szerokośc. Jeżeli spokojnie rozciągają się to nie problem, ale widziałam też takie, które tylko odrobinę i już na pewno nie będzie się ich łatwo zakładało ...

ja tez nie mam kaftaników,mam same bodziaki (dla mnie wygodniejsze:tak:), sporo rozpinanych po całości i kopertowych,mam kilka bluzeczek wizytowych( takich do portasków),ale na r 68

jakos na same poczatki nastawiam się tylko na pajacyki,rampersiki, półspioszki bezuciskowe i bodziaczki właśnie
wizytowe ubranka mam raczej od 3 mc:-)
no...poza jednym ubrankiem świątecznym...
lasotka....na allegro jest dużo tych kaftaników rozpinanych, nawet w kompletach ze śpiochami, jeżeli ci to odpowiada:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry