• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Cześć dziewczyny. Również mam termin na listopad, czekamay na bliźniaki :)
Mam pytanko jak kupujecie ciuszki dla dzieci to jak kształtują się ceny i ile planujecie wydać na ubranka?Udało mi się kupić paczkę ok 40 szt za 120 zł fajne bo jest dużo rozmiaru 50 i 56 czyli akurat dla mojego synka. Jest tam kilka pajacy ale są też malutkie dzinsy i ogrodniczki. Wiem wiem że na początek to praktycznie same pajace i spiochy ale chciałam żeby maluchy miały również jakieś ciuszki bardziej dorosłe. trochę mnie to przeraża bo wydałam już sporo kasy a nadal jest tego za mało :szok:
Mam 4 pary spiochow, 4 body na 56 i 2 na 50, 2 pajace na 62 i razem z dzisiejszą paczka wydałam już chyba 300 zł :szok:
U mnie to troszkę inaczej wygląda bo staram się kupować coś dla dziewczynki i chłopca ale mimo wszystko duuuużo zakupów jeszcze przede mną :-(

lenna1982no niestety Twoje zakupy bede praktycznie 2 razy wieksze niz nasze... . jezeli nie ejstes przeciwniczką używanych ubranek to może spróbuj w jakimś secondhandzie.. czesto mają tam nowe lub prawie jak nowe ubranka:)

lenna1982 zeby zaoszczedzic to mozesz bodziaki i pajacyki kupic w wielopakach w tanszych sklepach np pepko, albo w marketach jak tesco, a tylko te ladniejsze i lepsze jak kombinezony albo sweterki w normalnych sklepach. Rozejrzyj sie tez na allegro :) Mi ciezko powiedziec jakie wydatki bo jeszcze malo kupilam, a na dodatek jestem w Anglii, a tutaj sa inne ceny.

Wiem, że w Tesco są fajne i tanie ubranka trochę się rozglądałam tylko mąż trochę zabrania mi kupować żeby nie zapeszać :-)
Jak dowiedzieliśmy się jaka będzie płeć to kuiliśmy malucom po jednym zestawie i ja czasem jak trafię coś tańszego to kupuję
Co do rzeczy używanych nie mam doświadczenia i jak już szukam to na allegro tylko włąsnie nie wiem czy 150-200 zl za paczkę to dużo czy malo. Zadna nie jest idealna i zeby zebrać wszystko co potzrebne musiałabym ich kupic po 3 dla każdego z dzieciczków :-)
Dlatego kuiłam te jedną właśnie ze spodniami i bluzami na 56 a body czy pajace postaram się kupować w marketach.
Wogóle poważniej zakupami mam zamir zająć się w sierpniu bo przez te upaly nie mam nic a nic sily na zakupy

lenna to zalezy ile ciuchow jest w tej paczce, a nie dostaniesz zadnych ciuszkow od znajomych lub rodziny? uzywane body pajacyki spioszki itp to koszt 1-3 zl za sztuke, ja przynajmniej tak staram sie kupowac

Raczej nie mam co liczyć na ubranka po dzieciach znajomyc bo nie mamy dzieciatych znajomych :-)
Rodzinie zabroniłam kupować mają nam kupić w prezencie wózek

Tak naprawdę to bardziej chodziło mi o zorientowanie się jak Wam idzie szykowanie wyprawki i jakie mniej więcej są pojedyńcze koszty bo to że będą wysokie wiem od ok 4 miesięcy jak dowiedziałam się, że będą bliźniaki :-D

Jak pisałam w poprzednim wątku też czekam na bliźniaki (płci jeszcze nie znam, może w piątek :) )
Mam narazie tylko parę nowych ciuszków a tak to z allegro paczkę ciuszków kupiłam, dużo dresików, body, kaftaników było ale tez i parę spodenek i bardziej "dorosłych" ciuszków bo bardzo podobaja mi sie dzieci tak ubrane.
Dużo jednak rzeczy kupuję w tzw secondhandzie gdzie są czasem dużo lepsze gatunkowo rzeczy czasem nawet z metkami za od 1 zł bo inaczej to ciężko by było kupić wszystko nowe.

Myślę,że na ubrankach to w jakiś sposób można zaoszczędzić.Chociażby allegro,sklepy z używaną odzieżą,czy też wspomniany Pepco lub Textil market.Często w textilu kupowałam córeczce bodziaki i inne ubranka.Na ten okres co dziecko używa napewno nie zniszczy.
Ja jak nnarazie mam 5 body z krótkim rękawkiem i pajacyk.No i jakieś skarpetusie,pielusie,niedrabki,szczotki.I to wsio.Rozkręce się po piątku myśle:-)

reklama
hEJ

Jesli chodzi o oszczednosci to polecam na ten moment tesco. Sa teraz fajne wyprzedaze. Dzis kupilam fajny spiworek do spania przeceniony z 56 na 16 zł i trzypak pajacyków za 21 zł (z 45 chyba przeceniony) . Są rozne body i bardzo duzo rzeczy sporo przecenionych. I do tego bardzo ładne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry