• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Ja mam ogolnie 96 sztuk pampersow i wybralam te 3-6kg bo podobno wchlaniaja kupke malucha, okaze sie w praniu. Kolezanka powiedziala ze dziennie shcodzi ok 10 pieluch, ale do konca nie wiem jak dlugo bedziemy uzywac tych najmniejszych. Zalezy od wielkosci dziecka.

reklama
moim zdaniem 90 sztuk to wcale nie jest jakoś specjalnie dużo. dziecko przybiera średnio 1kg na miesiąc, więc nawet z wagą urodzeniową ok 4kg na pewno da radę je wykorzystać. A co do firmy to z newborn lepsze są moim zdaniem huggisy i ładniejsze też:-) Dla starszego już dziecka (ok 4-5 miesiąc) bardziej pasują mi pampers activ baby:-)

Ja kupie do koloru tylko bo i białe można w tym uprać. Ten do białych rzeczy ma składniki wybielające, więc do koloru odpada..
Zobaczymy jak bedzie prać ten kolor:-)

Właśnie też chciałam pytać o termometr, ale to już wiem.

dziewczyny a jaki proszek do prania?

Też miałam pytać o proszek ;-)
Tutaj na forum u nas znalazłam ten temat:
https://www.babyboom.pl/forum/polecam-odradzam-f77/dzieciece-proszki-do-prania-6245/index2.html
Według innych fourm i tak ogólnie, to moim zdaniem chyba mamy oceniają tak:
1. Jelp (ale drogi)
2. Dzidziuś
3. Lovela
Ale to tak Mi się wydaję z tego co czytałam ;-)
I jeszcze chciałam zapytać, czy kupujecie foczkę do wanienki i gąbkę !?
Zobacz załącznik 268292
Wanienkę dziś kupiłam, ale ta foczka Mi się wydaję jakieś dziwne :/
Może jakieś doświadczone mamy podpowiedzą czy jest to w ogóle przydatne !?
Bo o gąbkach już się tyle naczytałam...jakie to są 'składowiska' bakterii że chyba nie zdecyduję się na kupno ... :/

Aaa no i jak pierzecie pierwszy raz ciuszki !?
W pralce, na tym programie dla niemowląt (przynajmniej moja coś takiego ma, i tam jest 95* chyba) czy jak !?

Ostatnia edycja:
ja gąbki nie kupuję....

co do proszkow, to mam zamiar kupić jelp lub tez lovella ( można kupić w biedronce między innymi);
jezeli chodzi o foczkę to wanienki to na pewno nie kupię osobnej...alebo kupię zwykłą wanienkę albo taką z 'anatomicznym' kształtem już wbudowanym.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry