• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

sterylizator świetnie zastępuje wysokie plastikowe pudełko z wieczkiem takie np. do przechowywania żywnośći,albo podgrzewania w mikrofali, wkłada się tam wszystkie akcesoria, zalewa wrzątkiem i już....potem i tak już wszystko myłam tylko w gorącej wodzie:tak:

a podgrzewacz ten nadal polecam....:-)

reklama
ja też nie wiem jak z tym praniem, dostałam masę ciuszków i nie wiem czy wszystko pierze się w maxymalnej temp? niektóre wydają mi się takie delikatne że aż strach wrzucać do pralki....
używa któraś Persila? jest w żelu taki biały ... ja zawsze używałam Parsil żel ale te zwykłe, niby biały jest do ubranek... ale nie chce kupić 3 litrów żeby mi później stało jak się okaże że to lipa.

W ogóle to fajnie tak poczytać co kupujecie :) ja to tylko kupiłam na targach Mother&Baby smoczki Lovi które świecą w ciemności- jak wypadnie to nie trzeba świecić światła :)
Co chce kupić to się każdy awanturuje że po co mi to już teraz, aż mi się przykro robi i nie ma tej radości- tak poczytam Wasze to się cieszę z Wami :)

Wszystko co już sobie gdzieś upatrzę to zaraz ktoś "dajże spokój, ta czy tamta ma to Ci da" i tak mam już 3 siatki ciuszków- ładne ale sama raczej kupiłabym coś innego- no ale skoro jest to po co wydawać na inne...
Foczkę i wanienkę też dostałą- wolałabym z termometrem ale cóż... łóżeczko mamy dostać od szwagra- chciałabym takie już z przewijakiem no ale ... przewijak nam pożyczą inny- taki na komodzie - duże to no ale jest... Wózeczek marzył mi się taki granatowy, duże koła... ale znajomy mamy już wysłał ze Stanów- zielony i niefunkcjonalny moim zdaniem (facet nie ma dzieci i sam wybierał...)- no ale o moje zdanie nikt nie pytał... Są takie fajne ręczniki z kapturkami, chciałam w Entliczku kupić z misiem, no ale teściowa już kupiła zwykłe białe ... trzy. Kurde! jak to wszystko tak zaczęłam spisywać to aż się wkurzyłam że tyle tego i nikogo nie obchodzi co ja bym chciała!! A ja taka D... wołowa i się tak dałam....

ja stosuję jelp, ale zauważyłam, że mój Mały toleruje każdy proszek:-) Wiem to stąd bo moja mama gdy kupuje mu ciuszki przynosi mi już uprane i pierze w różnych proszkach i reakcji brak:-) Co do jelp to mimo, że piorę w jelp soft to ubranka są po nim dość sztywne. Ze słysznia wiem, że po lovelli także. Znajoma poleciła mi ostatnio dosypać do proszku płatki mydlane Dzidziuś ponoć rzeczy są po nim milutkie w dotyku:-)

A ja zamowilam taki spiworek do wozka:

ŚPIWÓR ŚPIWOREK DO WÓZKA 3w1 OD PRODUCENTA (1159416459) - Aukcje internetowe Allegro

wprawdzie nie jestem pewna czy do spacerowki i nosidelka bedzie pasowal, bo mam wozek innej firmy ale mi glownie zalezalo na tym zeby byl do gondoli, a nie byl drogi a dosyc ladny.. to zamowilam :) tylko ze dopiero go zobacze jak moja mama do mnie przyjedzie.. jak urodze.. bo przesylka do Anglii kosztowalaby mnie 90zl, to szkoda mi pieniazkow.. wzielismy kolor capuccino :)

oj...rozumiem Cię....sama niedawno kupowałam lub mi kupowano (he he he:-)) rzeczy dla dzidziusia (teraz mój synuś ma już 4,5 miesiąca), ale powiem Ci, że teraz wiem, że sporo tych rzeczy, które chciałam kupić a z jakiś przyczyn jednak nie kupiłam obrastałby teraz kurzem bo dopiero jak dzidziuś jest już na świecie można stwierdzić co jest rzeczywiście potrzebne a co nie....

oj...rozumiem Cię....sama niedawno kupowałam lub mi kupowano (he he he:-)) rzeczy dla dzidziusia (teraz mój synuś ma już 4,5 miesiąca), ale powiem Ci, że teraz wiem, że sporo tych rzeczy, które chciałam kupić a z jakiś przyczyn jednak nie kupiłam obrastałby teraz kurzem bo dopiero jak dzidziuś jest już na świecie można stwierdzić co jest rzeczywiście potrzebne a co nie....

Zgadzam sie z Toba w zupelnosci :))

rtyska fajnie że chcą Ci tak wszyscy pomóc ... aleee chyba trzeba by w końcu postawić 'w czymś' na swoim !
Ale to taka tylko skromna rada moja :blink:

Będąc w ciąży chciałam kupić podgrzewacz i sterylizator AVENTu. Szczęśliwie wstrzymałam się z tym do porodu bo zaoszczędziłam sporo kaski:-) Po powrocie ze szpitala okazało się, że zamiast sterylizatora świetnie sprawdza się się stara metoda z wrzątkiem a za podgrzewacz służy mi gorąca kąpiel wodna:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry