• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Echoo podaj mi swojego maila na priva to Ci wyślę w formie Wordowskiego pliku. Myślałam, ze na forum da się tak dołączyć a tu dupka. Więc zostaje mail :-). Egruni już wysłałam.
A w szpitalu będziemy chodzic po korytarzu i się nawoływać po nickach:-D

reklama
Zalgol jeszcze raz bardzo dziękuję :)
Kami pakuję torbę szpitalną ale w tym sensie,że rzeczy które kupuję do szpitala odkładam już do tej torby.Chce ją mieć gotową ok.35 tygodnia,więc mam jeszcze sporo czasu.
Echooo może koszulki z wielkim napisem BB Fan :D A na kiedy masz termin? Na 3 Listopada?
A właśnie będziecie rodzić rodzinnie?

Ja zaczne wszystko kompletować od początku września i tak jak Egrunia odkładać już je do torby. Ja tak mam , ze muszę byc szybciej przygotowana :-). Tylko w tej chwili nie mam nic dla siebie :angry:.
Koszulki to świetny pomysł he he he.
A rodzić bedziemy razem z mężulkiem :-)

No to tak jak ja,też chciałabym rodzinnie,ale mój M.nie jest tak na 100% przekonany.Zobaczymy...
Z tym terminem to różnie bywa,ja przy córci miałam termin z OM na 14 sierpnia,z USG na 23 sierpnia a urodziłam 21.Teraz mam z OM na 7 listopad,z ostatniego USG na 3 listopada (z wcześniejszego USG na 31 października),więc nie wiadomo kiedy urodzę,moim zdaniem przed 7.
Zalgol a widziałaś tam salę do rodzinnego,jak to tam wygląda?
Moja znajoma rodziła tam jakiś miesiąc temu i była bardzo zadowolona.

Tak, widziałam salę do porodów rodzinnych. Są bardzo ładne. Łózia takie duże, nowoczesne. Sale pomalowane na żółto i pomarańczowo w zalezności od koloru fotela, żadnych kafelek :-).
Jest łazienka z kibelkiem i prysznicem, kanapa, fotel i telewizor he he. Piła, worek sako. Wszystko czyściutkie i schludne. Naprawdę przyjemnie :-). Ja będe rodzic po raz pierwszy i mnie nie odstraszyło a jestem bardzo wyczulona na tym punkcie. Bardzo pozytywnie :-)

dziewczyny a sól fizjologiczna to taka w ampułkach ma być czy jaka? jadę dziś na zakupy to się pytam :)

Edytka84 ja kupiłam w ampułkach-bo taką polecali ;D, 12sztuk na razie bo po 6 były tak akurat pakowane- 45gr sztuka w aptece super-pharm =)

Ergunia, Zalgol i echooo super ten wasz szpital w którym macie rodzić, jeżeli to wszystko naprawdę wygląda tak jak na zdjęciach to szczerze zazdroszczę, ja niestety nie wiem jak jest u mnie w szpitalu-ale na pewno nie tak jak na tych fotkach ;(

Moje drogie mamy tak właśnie oglądam te zdjęcia z waszego szpitala i jest tutaj zdjęcie boksu noworodkowego i tutaj widzę że tak jak u nas dzieci leżą na jednej sali, jedno obok drugiego-i oczywiście już mnie głup** myśl przeszła...
boks-noworodkowy1.JPGChyba nie ma możliwości żeby pomylili dzieci, co !!?? :szok::-)
Eh te moje czarne scenariusze :rofl2:

pakuję torbę szpitalną ale w tym sensie,że rzeczy które kupuję do szpitala odkładam już do tej torby

ja właśnie robię identycznie:))))))),nie chowam do szulady, tylko co kupię dla siebie to wrzucam do torby, na dnie mam tylko wyprane ciemne ręczniki,koszulę z piżamą i różne duperele , w razie czego nie będę się stresować:)

Ostatnia edycja:
reklama
W sumie może to i tak dobrze, ale jak pomyślę że te rzeczy Mi maja kisnąć w tej torbie ...
Ja mam 2 półki wydzielone w meblach i tam na razie kładę rzeczy kupione, ale później zapewne też włożę jednak do torby-żeby być spokojniejsza ;D
Poza tym i tak muszę przymierzyć czy Mi to wszystko wejdzie do torby-w co wątpię :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry