• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Witajcie dziewczyny:)
Wpadam tu bo mam do sprzedania jednorazowe majtki poporodowe firmy Horizon rozmiar 42-44 opakowanie 7sztuk +1sztuka (została mi z opakowania) cena 13zł (z kosztami przesyłki). Jeżeli jest któraś z Was zainteresowana piszcie na priv.

Ergunia ja nie wiem czy u mnie w szpitalu można rodzić w swojej koszuli, bo to chyba też szpital narzuca.
Dowiem się wszystkiego na SR to wtedy wiadomo że wolałabym w swojej.

aduska dzięki za info.

Ergunia ja nie wiem czy u mnie w szpitalu można rodzić w swojej koszuli, bo to chyba też szpital narzuca.
Dowiem się wszystkiego na SR to wtedy wiadomo że wolałabym w swojej.

aduska dzięki za info.

No właśnie nie potrafię tego zrozumieć,dlaczego narzuca się rodzącym w czym mają rodzić.Wiadomo,że musi być wygodne ale nie wiem w czym miały mi pomóc te wielkie dziury i brak wiązań w koszulce?
Hmmm może wstyd powoduje chęć jak najszybszego pozbycia się tego dziwactwa z siebie,a co za tym idzie przyspiesza akcję porodową...
W takim razie-szpitalne koszule lepsze niż oksytocyna!

Ja wiem na 100% , że w szpitalu w którym ja będę rodzić trzeba mieć swoje koszule do porodu. Wręcz zalecane są dwie bo zawsze podczas porodu może się przecież pobrudzić. Więc na samą porodówkę ja biorę dwie :-). Oczywiście jak się jej nie będzie miało to szpital da swoją, ale za szpitalne koszule to ja dziękuję :-)

Ja wiem na 100% , że w szpitalu w którym ja będę rodzić trzeba mieć swoje koszule do porodu. Wręcz zalecane są dwie bo zawsze podczas porodu może się przecież pobrudzić. Więc na samą porodówkę ja biorę dwie :-). Oczywiście jak się jej nie będzie miało to szpital da swoją, ale za szpitalne koszule to ja dziękuję :-)

Zalgol a gdzie będziesz rodziła,bo ja też z Wrocka :)

Z tego co mi wiadomo koszulę w której się rodzi (SN) ładuje się prosto do kosza na śmieci, takie mam info od położnej z mojego szpitala, więc ja mam 2 koszule luźne odpinane po bokach PAS 2.jpg

I zamówiłam też koszulę droższą, ona kosztowała 60 zł. taką do domu, bo myślę że przez pierwsze dni w domku goście będą wieczorami wpadać do nas więc wybrałam taką:
1087324451.jpg

Ja będę rodzić na Brochowie, tam też byłam na szkole rodzenia :-). A Ty?

Ja na początku chciałam rodzić na Kamieńskiego ale musiałam zmienić lekarza i teraz mam właśnie z Brochowa,więc rodzić będę raczej tam.Widzę,że masz termin 2 dni po mnie,czyli mamy szanse spotkać się w szpitalu :) Nie wiem jak to wygląda w praktyce,mam nadzieję że jest tak jak piszesz czyli,że można rodzić w swojej koszuli.Na wszelki wypadek przygotuję 2 tylko w tym celu.

Amerie rzeczywiście stan tej koszulki po porodzie wskazuje raczej już tylko na kosz na śmieci.

reklama
Egrunia to super :-), moze się spotkamy he he. A co do koszul to wiem to od położnej, która tam pracuje i prowadziła z nami szkołę rodzenia i dała nam taką listę z rzeczami jakie mamy wziąć ze sobą :-). Więc to info jest jak najbardziej pewne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry