• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
No to i ja się pochwalę zakupami dla Leonarda mojego kochanego :-)
Najpierw parę zimniejszych klimatów - kombinezon nie wchodzi w skład zakupów - dostałam go od siostry - jej Synek ani razu z niego nie skorzystał, może mój zdąży ;-)

A to już efekt zeszłotygodniowej wizyty we wrocławskim Bennetonie:

A to już h&m:

* nie wiem ile mogę wrzucić zdjęć do jednego postu - na większości forów jest to 5 więc reszta w następnym poście

lile co do chusty.. jakis czas temu w tv mowili ze kobieta z jakiegos anglojezycznego kraju pojechala na zakupy z 2 miesiecznym dzieckiem i miala je w takiej chuście, no i jak wkladala je do fotelika samochodowego po zakupach zobaczyla ze jest sine i nie oddycha. Po prostu się udusiło bo mialo za bardzo glowke do klatki piersiowej przysunieta...wiec jak bedziesz kupowac to sprawdzaj od jakiego wieku je mozna stosowac i dla jakich dzieci sie nadają, ja osobiscie nigdy bym nie kupila bo jest to moim zdaniem nie stabilne i niebezpieczne..

Holly super ciuszki :)

holly byłaś może w tym benettonie w outlecie koło lotniska? Bo ja tam kiedyś dla chrześnicy świetne ciuszki kupowałam za małe pieniądze. I się zastanawiam czy warto na przyszłość się tam jeszcze wybrać
Bardzo ładne te rzeczy.

aniu: na pewno elastyczne chusty są od pierwszego dnia życia, tkane chyba od miesiąca, ja myślę nad tkaną.. są lepsze niż nosidełka, to na pewno. Po prostu nie wyobrażam sobie jakbym miała za każdym razem kiedy wychodzę po coś z domu targać ze sobą wózek.. Może ta kobieta miała źle zawiązaną? Są różne sposoby wiązania i pewnie nie wszystkie są odpowiednie dla małych dzieci..

holly: super ciuszki :-) ja wciąż nie mogę znaleźć kombinezonika, i nie bardzo wiem w jaki rozmiar celować..

aduska: Melissa - internetowy sklep z elegancką, damską bielizną zobacz na te, one mają szeroką rozmiarówkę. Jeśli nic innego nie znajdę to będę zamawiać stamtąd, ale jakoś nie przemawia do mnie kupowanie stanika przez internet :-( .

Ja niestety w pracy zdjęć nie widzę, ale ciuszki z bennetona sa fantastyczne, sama mam troszkę i może jeszcze coś dokupię :-)

aniu_ch - to o uduszonych dzieciach nie dotyczyło chust tylko specyficznych rodzajów nosideł, które z chustami mają niewiele wspólnego, nosidła te były przede wszystkim za duże i nie było możliwości bezpiecznego ułożenia w nich dziecka tak, żeby odcinek szyjny kręgosłupa był stabilny.
Ja na pewno kupię chustę, raczej od razu tkaną, bo też można niektóre wiązania stosować od początku, a jest o wiele bardziej praktyczna niż elastyczna (elastycznej nie powinno się stosować np. w lecie bo jest w niej za gorąco).
chusta prawidłowo zawiązana jest na pewno lepsza niż nosidełka, bo te wolno stosować dopiero jak dziecko pewnie trzyma główkę i jest na naszym rynku zaledwie kilka rodzajów nosidełek, które są zdrowe dla rozwoju maluszka.
A tak w ogóle to bardzo polecam forum eksperckie BabyBoom na temat chust, naprawde sporo ciekawych informacji można tam znaleźć :-)
Chustowe dzieci - porady

reklama
I ciąg dalszy Leosiowych ciuszków:

Zwariowałam na punkcie tych bucików z prawej ;-)

To tyle na teraz :-)

Dziękujemy bardzo za miłe słowa.

w Benettonie przy lotnisku nie byłam (mówisz o wrocławskim lotnisku?) - jeśli tak to koniecznie muszę tam zajrzeć - dzięki za radę :-)

Co do chust - to dokładnie chodzi o takie chustopodobne nosidła (używane zresztą przez wiele znanych mam) - chusty są bardzo bezpieczne, zakładając oczywiście, że są dobrze dobrane rozmiarowo i przede wszystkim dobrze założone. Nie mogę się już doczekać zajęć w szkole rodzenia na ten temat...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry