a więc tak

wczoraj w świecie dziecka oszalałam i mam do was pare pytań. Podobają mi się smoczki 3 firm. Mianowicie: NUK, Difrax, Tommee Tippee.
z tego co się zorientowalam wszystkie są dobre, Nuka ma Agata od małego, ale wizualnie są takie zwykłe jak dla mnie. Difrax wczoraj zobaczylam na oczy pierwszy raz i się zakochałam. Są przecudowne:
DIFRAX smoczek ortodontyczny +12m NOWOŚĆ (1197883454) - Aukcje internetowe Allegro
no i Tommee Tippee wpadły mi w ręce jako ostatnie i kupiłam dwa za 8 zł, stwierdzilam ze to malo jak za smoczki i nawet jak zdecyduje sie na inna firme to te będzie miała je do zabawy, bo ten wzór, który mi sie najbardziej podobał był tylko na 6-18 mies.
to te smoczki:

moja mama kupila takie same Agacie i bawi sie nimi od wczoraj bez przerwy, chodzi z dwoma i na zmiane wsadza sobie do buzi

jakos nie przeszkadza jej ze mają inny ksztalt niz NUK, ale mysle ze wiecej ma z nich zabawy niz pozytku, chociaz ona i tak ze smoczka prawie nie korzysta, tyle co przed snem, ale tez nie zawsze.
Następny mój zakup to szczoteczka w której się zakochałam:

Oglądałam tez dłuuugo butelki i zastanawialam sie nad serią GOLD z aventu. Tommee Tippee wzielam do ręki i kompletnie nie odpowiada mi ich kształt. Wolę jednak klasyczne butelki. Tylko te Avent Gold strasznie drogie są. 37 zl jedna butelka :/ więc chyba zamowię zwykły zestaw startowy na allegro, bo tam akurat mieli zestawy tylko z laktatorem i bardzo drogie byly, a na ta chwile laktator nie wiem czy bedzie mi potrzebny.
czekam na opinie