• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Fajna gin z takimi prezencikami...ja też nastawiam sie na Avent...zamówilam dzisiaj laktator z malymi butelkami...jeszcze tylko duza chociaz nie wiem czy potrzebna na poczatek i smoczki...

reklama
My kupilismy butelki z TT, taki zestaw - 3 male. Kupilam tez dwa takie malutkie smoczki dla noworodkow cale przezroczyste, tez z TT. Smoczki kupilam na wszelki wypadek jakby byly potrzebne ale najbardziej chcialabym w ogole nie dawac smoczka mojemu synkowi.. zobaczymy jak to bedzie, bo moze miec bardzo silny instykt ssania.. i wtedy bedzie trzeba, w razie czego w sklepie obok maja smoczki z roznych firm i bedzie mozna dokupic w kazdej chwili (tak samo z butelkami).

Wlasciwie wiekszosc rzeczy kupilam z TT, laktator reczny tez i zestaw pielegnacyjny (szczoteczka, nozyczki itp).

Nie kupilam jeszcze termoopakowania do butelek, bo nie wiem czy sie przyda, zamierzam karmic piersia, a butelki na wszleki wypadek jakbym nie mogla.. albo jak odciagne pokarm.. wiec nie wiem czy termoopakowanie to nie strata pieniazkow, niektore mamy mowia, ze wystarczy owinac pielucha butelke i wlozyc do torby albo wozka (np na spacer).

Nie kupilam jeszcze termoopakowania do butelek, bo nie wiem czy sie przyda, zamierzam karmic piersia, a butelki na wszleki wypadek jakbym nie mogla.. albo jak odciagne pokarm.. wiec nie wiem czy termoopakowanie to nie strata pieniazkow, niektore mamy mowia, ze wystarczy owinac pielucha butelke i wlozyc do torby albo wozka (np na spacer).

Termo-opakowanie kupiłam z tego samego powodu co butelki - w razie czego wole mieć w domu, zapłaciłam chyba koło 30 zł.
Też chce jak najdłużej karmić piersią :)

Aniu z butelkami to najlepsze są takie które łatwo dokładnie umyć.One dość szybko zachodzą różnymi osadami i najłatwiej myje się te o najprostszej budowie.
Elzu tez mam taki zestaw pielęgnacyjny z TT :)

Ja mam dwie małe butelki z TT jeszcze nie otwarte po Julce i to w zupełności wystarczy.Jeszcze kupie smoczek w razie czego żeby był.Obecnie dla Julki mam dwie duże butelki z Lovi i to wystarczy.I pierwszą butelkę kupiłam Julce jak miała 5 miesięcy wcześniej nie były potrzebne.
Ja też na początku owijałam butelkę pieluchą i to sprawdza się.Później kupiłam termo opakowanie.

Fajna gin z takimi prezencikami...ja też nastawiam sie na Avent...zamówilam dzisiaj laktator z malymi butelkami...jeszcze tylko duza chociaz nie wiem czy potrzebna na poczatek i smoczki...

Ja tez jestem zadowolona z tych prezentow. Dostaje taka reklamowke, chlopiec czy dziewczynka no i teraz sa w niej oczywiscie gazetki, buteleczka, husteczki, wkladka dla mamy, szamponik dla dzidziusia. I osobno daje mi na kazdej wizycie taki maly kremik sudocrem. Sama sie zdziwilam ze daja takie rzeczy bo to na NFZ

Nie nie zartuje:) Ja do kazdego lekarza chodze na NFZ.
Zreszta jak byla kiedys z mldosza siostra do pediatry to ona dostala siateczke w ktorej byly kolorowanki, jakies takie ksiazeczki kazetkowe, misio, i 3 pierscionki:)

jak patrzę na listę co kupić to zastanawiam się jaką dużą szafe muszę mieć i komodę albo regał!!!!!! A ja ledwo się mieszczę w moim pokoiku, na kredyt szansę maleja i jak trafi u rodziców zostać to klaustrofobi dostanę!!!!!!!!!!!

reklama
Ja kupiłam butelki z aventu a smoczki z TT. Dodatkowo w prezencie dostałam od znajomej smoczki z Aventu więc jak maluchom TT nie będzie odpowiadał to jest jakieś zastępstwo.

Aniu pamiętaj że butelki nie muszą Ci się podobać. Ważne tak jak mówią dziewczyny żeby łatwo się czyścily i przede wszystkim odpowiadały dzieciom. Na forum dominuje avent i ja osobiście tym się sugerowałam.

Dziewczyny macie jakiś namiar na allegro na niedrogie staniki do karmienia?Biust mi wogóle nie urósł i nie chcę kupować jakiegoś drogiego żeby nie było żal go wywalić. A potzrebuję chociaż jedną sztukę do szpitala tak na wszelki wypadek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry