reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Przybij piątkę IXI, ni caarefura, ni lidla ni tesco :(

Wpadlam dziś do smyka DSC09101.jpg

Trusia - śliczniutkie te buciki :-D

Właśnie wróciłam z zakupów :-) Mam już wszystko z listy wyprawkowej, w każdym razie tej podstawowej :-) Z pieluszek wybrałam jednak Pampers newbaby 2-5kg, na razie jedną paczkę zobaczymy czy się sprawdzą.
1. w Rossmannie była promocja na chusteczki babydream extrasensitive 2 paczki za cenę jednej,
2. puder i balsam również z babydream
3. krem pielęgnacyjny i mydełko Bambino
4. dla siebie mydło Biały jeleń, bo czytałam, że jest dobre do podmywania się po porodzie :-) Mam jeszcze 4 saszetki Tantum rosa :-)
5. na odparzenia pupy kupiłam Linomag, maść
6. na pępuszek Tribactic Spray - pani w aptece powiedziała, że często jest kupowany właśnie na pępuszek :-)

Zamówiliśmy też łóżeczko z materacem, będzie na jutro :-D Postanowiliśmy jednak kupić nowe, bo to co mamy teraz jest po mojej kuzynce i nie ma wyjmowanych szczebelek a to co zamówiliśmy ma :-)

Mysza czyli na początek lepiej HiPP?

Nie wiem czy lepiej Hipp, ale Nivea Baby nie ma płynu do kąpania dla noworodków (czyli dla tych bobasków od urodzenia do ukończenia pierwszego miesiąca)...kremy, balsam nie mają tej odnotacji żeby stosować powyżej 1 miesiąca, więc wydaje mi się ze można od razu.
Ja się dowiem w czym myją u mnie w szpitalu bo wiem że na pewno stosują kosmetyki NiveaBaby.

Byłam dzisiaj w Superpharm i jest promocja na NiveaBaby, właściwie na wszystko 20 albo 25%...nie pamiętam dokładnie. Ale wydaje mi się że ceny bardzo korzystne były.

reklama
Do góry