Widzę, że zakupowy szał trwa. Ja żeby nie przegiąc, bo też się boję, że nakupię dużo nie potrzebnych rzeczy porobiłam lisrtę wyprawkową - wcześniej przszukałam internet i wygląda ona tak:
SPANIE
Łóżeczko - ogromne jest już po moim K. zaczął już je odnawiac,
materacyk do łóżeczka,
Kosliper - aby mały mógł spac z Nami czasem, szczególnie na początku
prześcieradła x3
Kołderka i poduszka x2
pościel x3
śpiworek x2
polarowy kocyk
cienki kocyk
rożek x2
cerata x3
łóżeczko turystyczne
UBRANKA
Body dł. rękaw x6 krótki rękaw x6 na ramiączkach x3
Pajacyki x6
Kaftaniki x3
Bluza/ Sweterek x3
Śpioszki x3
Skarpetki x3
Dres x2
Polarowy Pajacyk x2
Czapeczki letnie x2 zimowe x2
Kombinezon zimowy
łapki niedrapki x3
Spodenki/Półśpiochy x3
Rampersy x3
Śliniak x5
PIELĘGNACJA
Przewijak, Chusteczki Pampers lub inne x3, Krem do pupy x2, pieluszki jednorazowe x2, pieluszki tetrowe x10, wanienka, termometr, płatki kosmetyczne, sól fizjologiczna x10, mydło do kąpieli, oliwka dla dzieci, gruszka do nosa, spirytus, nożyczki do paznokci, patyczki higieniczne,
AKCESORIA
wózek wielofunkcyjny, fotelik samochodowy, niania, nosidełko dla taty, avent do karmienia, karuzelka do łóżeczka x2, mata edukacyjna x2, leżaczek - bujaczek, podgrzewacz do samochodu, baby belt x4
Jak na razie zakupiliśmy, zestaw do karmienia, nosidełko dla taty, body krótki rękaw 8 szt, Pajacyk 1, śliniak 1 czapeczka letnia 1 łapki 1 body na ramiączkach 3szt, karuzelki 2, mąż nie wytrzymał i kupił gryzaczek z pingwinem i ośmiornicę do kąpieli ;p
Ubranka biorę do 3 miesięcy, czyli 0-3, ale chcę też kupic od razu na rozmiar 3-6.
Pewnie jeszcze tysiąc rzeczy mi się przypomni później, ale jak na razie to taka podstawowa lista.