reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Kasia z niecierpliwością czekam na fotki. Udało się kupić coś z Ferrari ?

troszkę cierpliwości :-)

miałam zrobić wczoraj, ale przez tą cholerną migrenę nie mogłam :-( ...

jak wrócę z biura to powrzucam.

Z Ferrari mam jednego bodziaczka. niestety nie czerwonego, bo były albo nieładne albo z materiału jak koszulki polo, a P. twierdzi, ze skoro on nie znosi takiego materiału to jego dziecko na pewno też nie :-)
połowa ubranek jest bardziej dla małego facecika, same zobaczycie :-), ale stwierdziałam, że najwyżej się różową kokardkę przypnie dla równowagi :-D

Inez - super zakupki :-)

reklama
Widzę, że zakupowy szał trwa. Ja żeby nie przegiąc, bo też się boję, że nakupię dużo nie potrzebnych rzeczy porobiłam lisrtę wyprawkową - wcześniej przszukałam internet i wygląda ona tak:

SPANIE
Łóżeczko - ogromne jest już po moim K. zaczął już je odnawiac,
materacyk do łóżeczka,
Kosliper - aby mały mógł spac z Nami czasem, szczególnie na początku
prześcieradła x3
Kołderka i poduszka x2
pościel x3
śpiworek x2
polarowy kocyk
cienki kocyk
rożek x2
cerata x3
łóżeczko turystyczne

UBRANKA
Body dł. rękaw x6 krótki rękaw x6 na ramiączkach x3
Pajacyki x6
Kaftaniki x3
Bluza/ Sweterek x3
Śpioszki x3
Skarpetki x3
Dres x2
Polarowy Pajacyk x2
Czapeczki letnie x2 zimowe x2
Kombinezon zimowy
łapki niedrapki x3
Spodenki/Półśpiochy x3
Rampersy x3
Śliniak x5

PIELĘGNACJA
Przewijak, Chusteczki Pampers lub inne x3, Krem do pupy x2, pieluszki jednorazowe x2, pieluszki tetrowe x10, wanienka, termometr, płatki kosmetyczne, sól fizjologiczna x10, mydło do kąpieli, oliwka dla dzieci, gruszka do nosa, spirytus, nożyczki do paznokci, patyczki higieniczne,

AKCESORIA
wózek wielofunkcyjny, fotelik samochodowy, niania, nosidełko dla taty, avent do karmienia, karuzelka do łóżeczka x2, mata edukacyjna x2, leżaczek - bujaczek, podgrzewacz do samochodu, baby belt x4

Jak na razie zakupiliśmy, zestaw do karmienia, nosidełko dla taty, body krótki rękaw 8 szt, Pajacyk 1, śliniak 1 czapeczka letnia 1 łapki 1 body na ramiączkach 3szt, karuzelki 2, mąż nie wytrzymał i kupił gryzaczek z pingwinem i ośmiornicę do kąpieli ;p

Ubranka biorę do 3 miesięcy, czyli 0-3, ale chcę też kupic od razu na rozmiar 3-6.
Pewnie jeszcze tysiąc rzeczy mi się przypomni później, ale jak na razie to taka podstawowa lista.

Inez super ubranka!!!!!!!

Ja juz tez kilka takich list przeglądałam i mam gdzies zapisane, ale jeszcze zakupków nie zaczęłam.Za to pakowałam do walizy ciuszki dla chrzesniaka, bo w nastepnym tygodniu lecimy do Polski i sporo sie tego nazbierało.

hmmm... ja się ciągle zastanawiam, bo po pierwszej ciąży mam nie ruszane ubranka, pościel, rożek i cały czas wzbraniam się przed użyciem ich przy tej ciąży. mój K. mówi, że nic się nie stanie, jeżeli te ubranka będą też dla tego dzidziusia, moi rodzice też tak uważają, ale ja nie wiem, co z nimi zrobic. zostawic dalej w kartonie, czy przeznaczyc dla tego maluszka :eek:

pajacyki sliczne :) ja obiecalam sobie ze nie kupie nic, zanim nie bede miala pewnosci czy to chlopiec czy dziewczynka juz nie moge sie doczekac :( wszystkim tak szybko czas leci a mi sie strasznie dluzy :(

Mysza - super pajacyki

Malamrowka - strasznie trudno jest mi coś Ci doradzić bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji i mam nadzieję, że nie będę, ale jak najbardziej rozumiem Twoje wątpliwości, dla Ciebie to jednak była największa strata :-( i pewnie na Twoim miejscu też zastanawiałabym się co zrobić z tymi ubrankami ... pewnie bym ich ani nie zostawiła, ani nie wzięła dla kolejnego dzieciątka tylko może oddała komuś potrzebującemu ...

A mi nareszcie udało się zebrac i obfotografować ubranka :-)
jak zobaczycie jednak przeważają chłopięce, ale jak będzie Marysia to się najwyżej różową kokardkę doczepi :-)

nasz pierwszy zakup:
20100607051.jpg
Bodziaczki i super niepraktyczne śliniaczki ze snoopym (ale P. się w nich zakochał :-) )
20100607045.jpg20100607044.jpg

Bodziak z ferrari, tak jak pisałam wcześniej czerwone były albo brzydkie albo z materiału jak polo, którego P. nie znosi więc twierdzi, że jego dziecko też :-)
20100607041.jpg20100607040.jpg
skarpetunie z H&M i bodziak
20100607052.jpg20100607048.jpg
zestaw pajacyk + body + czapeczka + kolejny śliniaczek z "my little friends"
20100607046.jpg
coś dla fun'u :-)
20100607042.jpg
zestawik body z Zary
20100607047.jpg

reklama
Do góry