reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

reklama
Joasiek, ja narazie zaopatrzyłam Tosię w wiersze Brzechwy( Sto bajek ) i Tuwima(na Allegro kupiłam używany zbiór wierszy za 3 zł), czyli w klasykę:-)Oprócz tego kupiłam dzisiaj w Realu za 3,45zł książeczkę o krówce:-)

Ma bardzo ładne kolorowe obrazki, jest tekturowa, ma 6 stron w sumie i krótką historyjke o krówce właśnie. jeszcze są o owieczce, kaczuszce i piesku chyba...
Takim małym dzieciom powinno się czytać rymowanki, bo łatwo im wpadaja w ucho:tak:

Mam w domku kilka książeczek z wierszykami (niestety nie mają kolorowych obrazków więc małej nie zainteresowały) i mam też kilka z obrazkami, ale za to jest w nich mało tekstu (dlatego jak jej pokazuje to zmyslam jakieś historyjki).
A do ostatniego numeru Dziecka dołączona była fajna książeczka, początek nowej kolekcji Gazety Wyborczej - o Kubusiu Puchatku (jutro wychodzi następna część, chyba już osobno). I tam jest mnóstwo ładnych obrazków na każdej stronie i tekstu do czytania w sumie na około 10 minut, i to zainteresowało moje dziecię :-) Dużo czytania + dużo obrazków, które się często zmieniają, więc w takie książeczki muszę się zaopatrzyć, bo ile razy można jedną i tą samą czytać :cool2: Aha, do tych książeczek dołączony jest też CD z tym samym co jest w książce, czytają aktorzy :tak:

reklama
A no proszę. Są jednak inne niekapki od 3 miesięcy oprócz Aventu. Nie umiem Ci nic na jego temat powiedzieć. Mam doświadczeniem tylko z Aventem - z niego nam rzeczywiście nic nie wylatuje a zassać wystarczy lekko, żeby poleciało - sama sprawdziłam. Na pewno oba ustniki różnią się kształtem, ten Tomme Tippe jest zupełnie okrągły:
USTNIK MIĘKKI DO KUBKA NIEKAPKA 6+ TOMMEE TIPPEE (192338377) - Aukcje internetowe Allegro

a aventowski jest owalny, ale który jest wygodniejszy dla dziecka tego nie wiem :confused:
Poza tym musisz się liczyć z tym, że synuś może równie zawzięcie odmawawiać picia z niekapka jak odmawia z butelki. Ja najpierw sciągnęłam zaworek, a dopiero jak się Oliwka zorientowała, że z tego leci, to go założyłam i i tak odrazu nie załapała. Na początku płakała, że jej coś wpycham do buzi i wypychała językiem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry