reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
No to ładnie nam Aga wykrakałaś...:dry::dry:;-):-D
No niestety mamy ropne zapalenie spojówek. Dostaliśmy krople z antybiotykiem- Tobrex i jeszcze Ketotifen na ten niby katar i kaszel. Oj męczą go te oczka, jak się zdrzemnął po południu na 2 godziny to potem oczek nie mógł otworzyć, takie miał posklejane ropą... bidulek:-:)-(

bardzo dobre krople u nas po pierwszym dniu juz była poprawa
a Ketotifen tez bierzemy

co do Vitaminy D3 ja teraz nie podaje,ale jak jest brzydko i deszcz wtedy podaje małej 2 kropelki bo niby do roczku powinny brac

Ostatnia edycja:
ja tez podaje. 1 kropelkę. A jeśli zapomnę to nic się nie stanie bo przy takim słoncu to Młoda swoja dawkę dostanie w ciągu dnia

ja podaje 1 kapsułkę ale ze wczoraj byłyśmy bardzo dużo na słońcu to jej nie dałam...

a tak ogólnie to podaję bo staram się z domu w te upały nie wychodzić... jak już idziemy to najwcześniej o 17:00...

co do witaminki to ja już nie podawałam, ale lekarz kazał mi znów aplikować jak te upały miną;

u nas oprócz trzydniówki nasiliły się zmiany azs-owe, niestety; lekarz stwierdził, iż dotychczasowy sposób działania, tj. tylko smarowanie maścią cholesterolową najwidoczniej nie przynosi już rezultatu i przepisał małej syrop - Flonidan; strasznie mi przykro, bo źle mi z myslą, że dając ten lek upycham probmlem pod dywan, ale z drugiej strony nie mam wyjścia; alergenu znaleźć nie możemy, a mała się drapie i rozdrapuje, więc jest ryzyko zainfekowania ranek; oprócz tego lek. nam wytlumaczył, że przez to uporczywe swędzenie mała może stać się nerwowa i nadpobudliwa...

andariel :-) a nie zdecydujesz się na testy z krwi??? do tej pory niczego w sumie nie eliminowałaś więc jestescie gotowe...

my idziemy we wtorek na NFZową wizytę i chcę wydębić testy z krwi...
Monia miała już ładną skórę (jak dla mnie idealną ;-)) ale przez przygotowania do testów zaaplikowałam jej sporo alergenów i cos ją wysypało... rozdrapała pod kolanem a ja jej fenistilu nie dam bo nie wiem czy nie będą jej chcieli robic testów skórnych... no a przed skórnymi leki trzeba odstawić...

byle do wtorku - środy...
tylko muszę jeszcze w międzyczasie rybę zjeść bo pół roku nie jadłam, Moni nie dawałam to p/ciała nie mają prawa we krwi pływać...

reklama
Do góry