reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Dziewczyny czy umiecie się cofnąć wstecz na centylach?
Chciałam sobie stworzyć wykres od dnia urodzenia i nie umiem :(((((((((

reklama
Dziewczyny czy umiecie się cofnąć wstecz na centylach?
Chciałam sobie stworzyć wykres od dnia urodzenia i nie umiem :(((((((((
DELI w książeczce zdrowia masz na końcu siatki centylowe - na wizytach na pewno Ci zapisywali w książeczce ile mała waży (mi Antka jeszcze nie mierzono) i po prostu sobie nanosisz - 1mc i waga jaka miała wtedy Oli, 2 m-ce i waga z dwóch miesięcy w ten sposób sprawdzisz czy idzie równo

Dziękuje już zajarzyłam :))) nie doczytałam że mam wpisać date pomiaru i wpisywałam cały czas urodzenia <głupek>
Mi tez Oliwii nie mierzą :((((((

U nas też mówią, ze zbytniego sensu to nie ma, bo jednak trudno zmierzyć dokłądnie takiego dzieciaczka...
Czasami sama ją mierze, choć po ciuszkach widać, że panienka szybko rośnie.

no u nas mierza ale jak miesiac temu bylam to wyszlo babce 56cm(moze cale zle na centymetry przeliczyla) a w domku sami ja zmierzylismy i bylo 59cm:eek::eek:po ubrankach wiem ze 56 to jakos malo wyszlo:confused2:

no u nas mierza ale jak miesiac temu bylam to wyszlo babce 56cm(moze cale zle na centymetry przeliczyla) a w domku sami ja zmierzylismy i bylo 59cm:eek::eek:po ubrankach wiem ze 56 to jakos malo wyszlo:confused2:
Ojej, jaka kruszynka z Amelci :-)
Mój to już ubranka na 68 nosi :tak:, no niektóre jeszcze na 62 ale o rozmiarze 56 możemy zapomnieć :-D

Moja w 62 już się nie mieści Poprałam ostatnio ciuszki i odłożyłam dla drugiego dzieciaczka. Teraz Oliwia nosi tylko 68.

Antek 56 ominął - tyko po urodzeniu został wbity bo miałam w szpitalu tylko 56 i mąż mi dowoził większe. Teraz nosimy 68 i pare ciuchów na 74 (nogi jeszcze za długie ale ja wolę jak mu za luźno niż za ciasno )

reklama
A moja to w sumie niewiadomo;p
Niby nosi 62 ale jedne 62 za małe odłożone a inne 62 przykładane do 68 różnią się może 0,5 cm więc rozmiarówce trudno wierzyć bo nosi też jedno za luźne jeszcze 56 i jedno (dziwny rozmiar) 50 jest na nią dobre:)

No własnie ten rozmiar 68 tylko z pół cm wiekszy niz 62 maz kupił spodenki roz.68 i tylko ciutke wieksze niz 62 a po nałozeniu sa w sam raz na mała a ona ma niby 63cm:eek::eek::eek:

Do góry