reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

u nas dwa tyg temu na szczepieniu główka 43 klata 48...
dziś byliśmy u lekarza-Bartek chory - niestety i jego dopadlo (Karol zdycha od środy) jakis wirus prawdopodobnei bez antybiotyku - oby tak zostało
a jak Pan doktor wrzucił na wage to sie przeraziłam....9310...(w body, rajstopkach i polarku)

reklama
Mi ta kobieta w przychodni mowila ze ta masc w tubce jest,malutkiej i wlasnie ok 30 zl kosztuje,a plasterki sie przylepia na posmarowane miejsce.....no ale mniejsza o to....
W tubce też jest, ale ponoć już na receptę. Bynajmniej tak mi powiedziała aptekarka. Plasterki są bez recepty, a maść w tubce na receptę. Widać jest to jednak dość silne i może faktycznie nie takie zdrowe. Plasterkiem raczej nie przedawkujesz, a jak sama zaczniesz smarować, to może się zdarzyć, że zaszkodzisz maluszkowi. Tak ja rozumuję, ale może się mylę.

Bry :-)

ratujcie... czy Bactrim to antybiotyk???

bo mi sie wydawalo ze tak i juz sie pozegnalam ze szczepieniem ale wczoraj dostalismy w koncu wyniki posiewu, malz z nimi pojechal do pediatry a ta mowi ze we wtorek mozemy sie szczepic mimo ze Monia caly czas ma dostawac wieczorami bactrim...

no i jestem w szoku... ciesze sie ze mozna mala szczepic ale si eboje czy aby na pewno ten bactrim w niczym nie zaszkodzi...

No ja sie pozwole nie zgodzic Bactrim to nie antybiotyk tylko lek antybakteryjny czyli powstrzymuje rozwoj bakterii:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

czyli dalej nic nie wiem :-) ale mimo wszystko dzieki :-)

z ulotki ja goopia nie umiem wyczytac co to za dziadostwo - grunt ze pomaga ;-)

no ale skoro lekarz zazwala na szczepienie i jednoczesnie zaleca przyjmowanie bactrimu to chyba wie co robi...

Jesli chodzi o bactrim to jesli poczytacie sobie sklad to jest to stary biseptol
Czy to antybiotyk nie wiem ,ale zawsze razem z tyl lekiem kaza barc leki oslonowe jak przy antybiotyku wiec ja trktuje to jak antybiotyk

NIE!!Bactrim to nie antybiotyk!
Bactrim to chemioterapeutyk złożony z dwóch podstawowych substancji czynnych: trimetoprimu (TMP) i sulfametaksazolu (SMZ). Obie substancje z osobna w podanych stężeniach mają działanie bakteriostatyczne jednak razem działają bakteriobójczo poprzez blokowanie działania katalizatorów biosyntezy kwasu foliowego w komórce drobnoustroju. Proste, nie? http://*spam*/img/forum/smilies/icon_wink.gif Żaden ze składników leku nie jest antybiotykiem. Natomiast SMZ jest sulfonamidem.

Jesli chodzi o bactrim to jesli poczytacie sobie sklad to jest to stary biseptol
Czy to antybiotyk nie wiem ,ale zawsze razem z tyl lekiem kaza barc leki oslonowe jak przy antybiotyku wiec ja trktuje to jak antybiotyk

no wlasnie malz mowil ze lekarka cos o biseptolu mowila ale... my zadnych lekow oslonowych nie bralysmy :baffled:

zaraz zadzwonie do jakies apteki i zapytam farmaceute ;-)

reklama
Do góry