reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Dziewczyny o jakie szczepienie Wam chodzi że Wy się zastanawiacie kiedy pójść??
O to "Odra, świnka i różyczka"?? :tak:
Ja już zaszczepiłam Ada na to i nie było że się zastanawiam kiedy i czy mi się podoba w sezonie jesiennym czy nie, tylko po prostu miałam przyjśc na szczepienie jak będzie skończony 13 miesiąc i tyle :tak::-)

reklama
Oj Kara jakbyś nie poszła w wyznaczonym terminie to by ci nóg nie pourywał. Chodzi o to żeby zaszczepić jak najpóźniej. Zresztą cofnij się pare stron i poczytaj co dziewczyny pisały;)

My narazie odkładamy. Niby lekarka powiedziała, że w tym tygodniu mogłabym ją już zaszczepić ale ja wcale takiej pewności nie mam. Dobrze mi się obiło o uszy że po antybiotyku trzeba ileś tam odczekać ze szczepieniem? Czy może ja już przewrażliwiona jestem?

heh... omawiane wyzej szczepienie mamy za sobą ;-)

Monia ma kaszel :-( jutro w złobku panie pójdą z nią do lekarza.... 3majcie kciuki zeby było OK bo w srodę mamy wizyte w pradni rehabilitacyjnej i u alergologa.... mam juz wypisaną opiekę w pracy...przedostatni wolny dzien w tym roku....

i my juz zaliczyliśmy MMR.
Udało mi się je odwlec o 2,5mca, i gdyby nie to, ze miałam umówioną wizytę w por. ortopedycznej, i potrzebowałam skierowanie, to pewnie do dzis nie stawiłabym się na to szczepienie, pomimo wezwania z przychodni.
Jutro upłyną równe 2 tyg. od tego szczepienia, mam nadzieje, że jak dotąd nic się w związku z tym nie będzie dziać.

Dziewczyny a czy Wy szczepiłyście swoje Maluch na ospę??
Ja nie i nie wiem czy w ogóle będę szczepić :sorry2:
Jaki mniej więcej jest koszt tej szczepionki na ospę??

Na wstępie napisze że moja lekarka jest do d....
Tomkowi już coś na oskrzela zaczeło siadać dostał Klacid syropek i przepisala mu zyrtec powiedziała że to róznie z tymi alergiami... że niby po zyrtecu mu powinno przejść.....
Więc po wypłacie idziemy do alergologa.

reklama
Jasiek też ma oskrzela zajęte - na razie nie mamy antybiotyku i oby obyło się bez niego! bierzemy zyrtec, deflegmin, pulneo i gardlox...trochę tego jest ale mam nadzieję że pomoże - zresztą Jasiek to lekoman i wszystkie leki chętnie zażywa - nawet gorzki jak fix ambroksol....

Efe po antybiotyku - dwa tygodnie! my też jeszcze się nie szczepiliśmy

Ostatnia edycja:
Do góry