reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
@Takaja123 ten mój akurat tego nie robi,tym się tu inni zajmują. On głównie patologia ciąży, zakładanie szwow jak widać nawet na tak rozpadła szyjke jak moja i trzyma już 9tydz [emoji14] no i ma klinikę niepłodności dr Horak . Jestem tu miesięc.. widziałam ile ciąż uratował nagle... zastanawiam się gdzie byli lekarze tych dziewczyn co tu trafiały... no dziewczyna z crp 350, kolka nerkowa 36tc dziecko waży 1250g... lekarz nie uznał że to coś złego sama wezwała karetke i nagle okazało się że ma źle.przpelywy dziecko za małe i szybko cięcie... trochę się już tu na patrzyłam. Jest jeszcze drugi który ma d4uga część oddziału też ponoć bardzo fajny dr Zamlynski jest ojciec i syn. Syn uratował mi ciaze jak w 23t5d dostałam skurczy. Jasn3 zdarzają się "dziwni lekarze " no ale to jak wszędzie. Ważne , że dowodzą oddziałem lekarze z sercem [emoji7]
Tu jakiś stary artykuł, al2 faktycznie jest info że nigdzie tego nie robią
dziennikzachodni.pl
@Dzoanna88 A niech będą i parówki im większe tym lepiej dla nich. Coś mi ciśnienie wariuje mimo leków. Mam nadzieję, że wytrzymamy jeszcze troszkę.
Tu jakiś stary artykuł, al2 faktycznie jest info że nigdzie tego nie robią

Bytom: Operacja w Åonie matki szansÄ na lepsze życie

@Dzoanna88 A niech będą i parówki im większe tym lepiej dla nich. Coś mi ciśnienie wariuje mimo leków. Mam nadzieję, że wytrzymamy jeszcze troszkę.
Lu_cy
Moja skarbnico wiedzy :-) byłam dziś u lekarza, mały waży 1522g już tak nie nabiera jak na początku. Ale mam problem, pytałam dziś o odstawienie acardu i lekarz powiedział że w 36 tygodniu będziemy odstawiac. Trochę mnie to martwi, czy któraś z Was brała go tak długo? Boję się że ten przewód botalla się nie zamknie. Mam wizytę za 2 tygodnie to będę próbowała negocjować, ale może macie jakiś artykuł żebym mogła sobie poczytać o tym ASA?
Oczekujaca123
Mi immunolog i genetyk mówił że do 32max34. Z tym, że Tu odstawiono mi ok 24tc , że względu na dołożenie innych leków.Moja skarbnico wiedzy :-) byłam dziś u lekarza, mały waży 1522g już tak nie nabiera jak na początku. Ale mam problem, pytałam dziś o odstawienie acardu i lekarz powiedział że w 36 tygodniu będziemy odstawiac. Trochę mnie to martwi, czy któraś z Was brała go tak długo? Boję się że ten przewód botalla się nie zamknie. Mam wizytę za 2 tygodnie to będę próbowała negocjować, ale może macie jakiś artykuł żebym mogła sobie poczytać o tym ASA?
Marze o takiej wadze jak dotrwam do Twojego tygodnia [emoji14]
Lu_cy
A co masz nie dotrwać :-) w niedzielę zaczynasz 29 tak?Mi immunolog i genetyk mówił że do 32max34. Z tym, że Tu odstawiono mi ok 24tc , że względu na dołożenie innych leków.
Marze o takiej wadze jak dotrwam do Twojego tygodnia [emoji14]
Pierwszy raz słyszę, że beta się wydziela przed zagnieżdżeniem. Wszystkie dostępne mi źródła mówia, że betahcg pojawia się po zagnieżdżeniu w macicy (lub poza nią). Jakbyście gdzieś trafiły, że jest inaczej, to dajcie linka, bo chętnie się dokształcę. Jak sama nazwa wskazuje jest to gonadotropina kosmówkowa - a kosmówka powstaje między owodnią a błoną śluzową macicy - więc póki zarodek nie zacznie się zagnieżdżać, to jej nie ma, więc niemożliwe jest jej wydzielanie póki nie ma kosmówki.
Ostatnia edycja:
roki_1991
Moja skarbnico wiedzy :-) byłam dziś u lekarza, mały waży 1522g już tak nie nabiera jak na początku. Ale mam problem, pytałam dziś o odstawienie acardu i lekarz powiedział że w 36 tygodniu będziemy odstawiac. Trochę mnie to martwi, czy któraś z Was brała go tak długo? Boję się że ten przewód botalla się nie zamknie. Mam wizytę za 2 tygodnie to będę próbowała negocjować, ale może macie jakiś artykuł żebym mogła sobie poczytać o tym ASA?
Też mi się wydaje że max 34tc. Negocjuj. Tym bardziej jeśli masz heparyne to nic złego po odstawieniu acardu się nie stanie
I też pierwsze słyszę żeby beta była po 48h od zapłodnienia. Wtedy w dniu spodziewanej @ wartość bety byłaby dużo większa niż te kilkaset jednostek
G
gosc19
Gość
Beta to przy zagniezdzeniu chyba zaczyna rosnąć [emoji848]@witch84 czytałam na jakieś stronie, że dochodzi do zapłodnienia ale nie do zagnierzdzenia. Chyba wolę trzymać się tej wersji. Mniej stresu.
reklama