reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Jeszcze moja mała dziś miała biegunkę nie wiem od czego ,ale jej już przeszło ,a teraz mam wrażenie jakby mnie brzuch pobolewal na jakąś biegunkę i mam nadzieję,że tylko od tego mi się tak spina tam i męczy bardziej .

U mnie na początek ze starszakiem wystarczyły 4 komplety body + półśpiochy i 4 pajace. Body oczywiście kopertowe, bo zanim złapałam wprawe z przebieraniem to się zeszło. Spodenki i skarpetki to też moim zdaniem trochę później- półśpiochy wygodniejsze. Dostałam też kilka kompletów śpiochów i kaftaników - jak dla mnie porażka - wogóle niepraktyczne, więc nie zakładałam.
4 razy to ja potrafiłam przebrać dziecko jednej nocy 😜

62 to są już duże :) I wcale wygodnie się nie ubiera takiego robaczka w za duże ubranie. Na pewno kup więcej niz kilka sztuk 56. Ja kupowałam w lumpeksie te najmniejsze, można dostać w super stanie lub nowe i za kilka złotych.
mój syn jak się urodził miał 61cm wiec ubranka w rozmiarze 56 zbyt długo nam nie posłużyły. Za duze zawsze można ubrać ☺️

mój syn jak się urodził miał 61cm wiec ubranka w rozmiarze 56 zbyt długo nam nie posłużyły. Za duze zawsze można ubrać ☺️
Wlasnie o to chodzi. Ze jedno dziecko się urodzi większe inne mniejsze. I jednej mamie ubranka 56 nie posłużą za długo a innej posłużą bo będzie miała małe dziecko.

Córka urodziła się 54cm, do szpitala wzięłam pajace 50 i 52 😅 musiała chodzić w szpitalnych przez jakiś czas. Zaczynalabym od 56, hm, newbie rozmiarowo wychodzi większe, wiec jak najbardziej polecam. W Zarze kupuje do tej pory o rozmiar większe, bo mają małą rozmiarówkę. Jak będziecie kupować to miejcie to na uwadze. Na Vinted tez czasem sprzedają ubrania po suszarce skurczone i ani słowa o tym 🙈

Tak właśnie myślałam, że kilka sztuk tych 56 żeby były na początek. Ale więcej tych 62 pokupować. Nawet w sumie jak będą troche za duże to co się stanie. Rękawki można podwinąć. A dość szybko takie dziecko rośnie 🤷‍♀️
Ja myślę że te różnice to też 2 zależności z jakich firm ubranka wybieramy. Ja przy córce wyprawkę na sam początek kompletowałam głównie w H&M. Lubię ich jakość bawełny. Kupiłam kilka body i pajacyków na 50 i całe szczęście bo mimo że córka miała 56cm to te 50 były ok. W rozmiarze 56 się topiła. Za to jakieś inne firmy które dostałam to spokojnie 56 było ok.
Pamiętam że z H&M miałam skompletowaną na 56 i 62 to 62 ledwo zdążyłam poubierać bo nastała jesień i chłodek a córka sierpniowa i szykowałam letnie :p
Także myślę, że też zależy na jakie firmy patrzysz.
I jeszcze jedna rada- u nas nic co miało stópki się nie sprawdziło bo córka miała długą stopę i zwyczajnie to miejsce na stopę było za krótkie i tak obciągało. Pamietam że w pizamkach obcinałam te stopy:p
Więc ja koniecznie zestawy: spodenki, body i skarpetki lub pajacyk z gołymi stopami i skarpetki a pod spód ew body bezrękawnik.

reklama
Córka urodziła się 54cm, do szpitala wzięłam pajace 50 i 52 😅 musiała chodzić w szpitalnych przez jakiś czas. Zaczynalabym od 56, hm, newbie rozmiarowo wychodzi większe, wiec jak najbardziej polecam. W Zarze kupuje do tej pory o rozmiar większe, bo mają małą rozmiarówkę. Jak będziecie kupować to miejcie to na uwadze. Na Vinted tez czasem sprzedają ubrania po suszarce skurczone i ani słowa o tym 🙈
Właśnie miałam pytać jak to jest z suszeniem ubranek w suszarce... Wnioskuję że nie da rady? A pieluszki tetrowe? Ja bez suszarki żyć nie umiem, ładuje wszystko. Fakt, kończy się różnie 😅🤷

Do góry