reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie i uroda

Zaczęły mi wypadać jak Jasiul mial 3 miesiące teraz ma prawie 5 i już nie wypadają. Trochę mnie wkurzało to, ze wszędzie są moje włosy ale jakoś przeszło samo. :-) A i w tym czasie farbowałam włosy ale to nie zwiększyło ilości wypadanych kłaczków.
Zawsze możesz zaczac brać skrzyp. Na pewno pomoże.

reklama
Witam Was Laski!!!
pojawiła się szóstka z przodu dziś na wadze :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Kocham Was i dziękuję za Wasze rady!! Stosuję djetę garściową i się sprawdziła. A "chyba" fasolmaria narzuciła tak?? niee pamiętam ale baaaaaaaardzo dziękuję;-)buziiiaki
Aczkolwiek mam wagę zmienną o jeden kg co dzień ale 3-4 kg do przodu!!!
No to super :) Ja od dzisiaj znowu na garściówkę, chociaż ważę jak przed ciążą, ale chciałabym jeszcze z 3 kg i będzie super.
Co do włosów to mi nadal wypadają, mieszkanie jest w czarnych kłakach, pościel, podłoga, nawet Julka, podobno to wypadają te włosy które w ciąży nie wypadły. Bo ja Pamiętam jak mi przestały wypadać.

Dziewczyny wrocilam wlasnie od lekarza ...
Wczoraj wyczulam taki guzek kolo ucha, na dodatek wieczorem rozbolalo mnie ucho, nos zatkany tak ze nie moge wydmuchac i spuchniety w srodku (jedna dziurka- od strony tego ucha) ucho zatkane, rano obudzilam sie z zaropialym okiem (z tej strony). No i poszlam wlasnie do lekarza i okazalo sie ze sie rozpadam tyle mi znalazł :zawstydzona/y: Musze jescze zaznaczyc ze nigdy nie bylam u takiego lekarza pierwszego kontaktu- super mily pan, poswiecil mi mnostwo czasu, dowcipny ...

Wiec do rzeczy ropienie oka, ucho, nos to od zęba :zawstydzona/y: Od razu zapytal jak zeby ja mu mowie ze akurat z tej strony mam takiego co mi jescze przed ciaza sie plomba skruszyla i mam loche ze hej no i faktycznie obejrzal mi zeby, ten najbardziej poszkodowany jest z tylu na górze. Dostalam antybiotyk narazie miejscowy i zalecenie do stomatologa (zarejestrowalam sie na 18.05 i Cypriana od razu) Lekarz kazal sie pokazac w piatek.
Spytalam od razu o moja noge ktora mnie boli juz chyba od tygodnia, smaruje ja jakas mascia, mowie pewnie przecwiczylam na stepie bo codziennie chodze do klubu, lekarz tylko spojrzal pomacał i co? Torebka stawowa uszkodzona :-( Mam sobie narazie dac spokój, dostalam masc i ewentualnie brzuszki moge robic...
No i kolejna rzecz:
Po ciazy z Cyprianem tak jak mi wyszedl pepek tak mi do konca jakby sie nie schował, górna czesc mam taka jakby zgrubiona. Kiedys pytalam lekarza czy mi to sie jescze schowa i co to jest to odpowiedzial ze niewie co to i raczej mi sie nie schowa a ten tylko spojrzał i stwierdzil przepukline. Rozrysowal mi pięknie o co chodzi i mowi ze jest malutka i teraz nie powinna sie powiekszasc...moze za parenascie/dziesiat lat, jak zacznie to czeka mnie operacja a teraz mam poprostu cwiczyc z zabespieczeniem pasa neoprenowego. Kurcze az sie boje co by bylo gdybym zrobila dokladniejsze badania.
aaa zapomnialabym ten guzek obok ucha to obciazony staw, maż pyta od czego ;-):-D

Cyprysiowa biedulko nasza, starosc nie radość:-D, nie narzekaj tak przy meżu na swoje dolegliwosci, bo jeszcze Cie wymieni na nowszy model:-D.
Buziaczki, trzymaj sie cieplutko

tak i zaspiewa ci "znow sie zepsulas i wiem co zrobie wymienie ciebie na lepszy model":tak: zdrowka kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No to super :) Ja od dzisiaj znowu na garściówkę, chociaż ważę jak przed ciążą, ale chciałabym jeszcze z 3 kg i będzie super.
Co do włosów to mi nadal wypadają, mieszkanie jest w czarnych kłakach, pościel, podłoga, nawet Julka, podobno to wypadają te włosy które w ciąży nie wypadły. Bo ja Pamiętam jak mi przestały wypadać.

U mnie to samo :zawstydzona/y::-( Okropnie mi włosy wypadają i sa dosłownie wszędzie :zawstydzona/y: Kupiłam ten preparat ze skrzypem, któraś polecała, mam nadzieję, że pomoże. No i chyba trochę skrócę dla wzmocnienia

Dziewczyny wrocilam wlasnie od lekarza ...
Wczoraj wyczulam taki guzek kolo ucha, na dodatek wieczorem rozbolalo mnie ucho, nos zatkany tak ze nie moge wydmuchac i spuchniety w srodku (jedna dziurka- od strony tego ucha) ucho zatkane, rano obudzilam sie z zaropialym okiem (z tej strony). No i poszlam wlasnie do lekarza i okazalo sie ze sie rozpadam tyle mi znalazł :zawstydzona/y: Musze jescze zaznaczyc ze nigdy nie bylam u takiego lekarza pierwszego kontaktu- super mily pan, poswiecil mi mnostwo czasu, dowcipny ...

Wiec do rzeczy ropienie oka, ucho, nos to od zęba :zawstydzona/y: Od razu zapytal jak zeby ja mu mowie ze akurat z tej strony mam takiego co mi jescze przed ciaza sie plomba skruszyla i mam loche ze hej no i faktycznie obejrzal mi zeby, ten najbardziej poszkodowany jest z tylu na górze. Dostalam antybiotyk narazie miejscowy i zalecenie do stomatologa (zarejestrowalam sie na 18.05 i Cypriana od razu) Lekarz kazal sie pokazac w piatek.
Spytalam od razu o moja noge ktora mnie boli juz chyba od tygodnia, smaruje ja jakas mascia, mowie pewnie przecwiczylam na stepie bo codziennie chodze do klubu, lekarz tylko spojrzal pomacał i co? Torebka stawowa uszkodzona :-( Mam sobie narazie dac spokój, dostalam masc i ewentualnie brzuszki moge robic...
No i kolejna rzecz:
Po ciazy z Cyprianem tak jak mi wyszedl pepek tak mi do konca jakby sie nie schował, górna czesc mam taka jakby zgrubiona. Kiedys pytalam lekarza czy mi to sie jescze schowa i co to jest to odpowiedzial ze niewie co to i raczej mi sie nie schowa a ten tylko spojrzał i stwierdzil przepukline. Rozrysowal mi pięknie o co chodzi i mowi ze jest malutka i teraz nie powinna sie powiekszasc...moze za parenascie/dziesiat lat, jak zacznie to czeka mnie operacja a teraz mam poprostu cwiczyc z zabespieczeniem pasa neoprenowego. Kurcze az sie boje co by bylo gdybym zrobila dokladniejsze badania.
aaa zapomnialabym ten guzek obok ucha to obciazony staw, maż pyta od czego ;-):-D

Ojojoj.... To Ci się porobiło...Wracaj szybko do zdrówka.
A dla pocieszenia-nie tylko Ty się sypiesz. Ja już byłam chora cztery razy po urodzeniu dziecka, a ostatnio 1 maja wieczorem tak zatarłam oczy, ze nie mogłam ich otworzyć. Już myślałam, ze to zapalenie spojówek, ale po zakropieniu i po nocy przeszło... Ciekawe co będzie następne????

reklama
ja tez juz trace nadzieje....
najgorsze jest to ze kupilam kiecke na chrzciny ....a sa 16 maja...kupilam rozmiar mniejsza z racji tego iz myslalam ze zleci mi co nie co...:eek::eek:
i co teraz wyszlo...:baffled::baffled::no::no:
nie mam sie w co ubrac bo tego flaka tam chyba nie wcisne...tzn wcisne ale jak usiade to kiecka peknie w szwach...:baffled::baffled:
ani nic sobie kurde nie wszamie,bo chyba eksploduje i czar mojej sukienki prysnie:-D:-D
ty tracisz nadzieje, a ja już dawno straciłam

Do góry