reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Witam, i ja moge wreszcie pochwalić sie małymi zakupami :-)
Do tej pory ciagle słyszałam, ze " jest na to czas"
Wczoraj kupiłam przez allegro laktator Philips Avent, ręczny w zestawie z butelkami i do tego dokupilam troszke większe butelki "na potem" i nawet niekapka :)
Wiem ze mase czasu jeszcze, tym bardziej ze niekapek to ok roku około..ale tak przyjemnie było coś takiego teraz kupić :tak:

reklama
ja mam problem laktatora rozwiązany :-) w niedzielę dostałam od koleżanki ręczny aventu nie uzywany, bo jej nie był potrzebny! druga znajoma ma dla mnie elektryczny aventu , używany, ale przecież chyba to nic złego ? wyparzę sobie co tam trzeba i myślę, że w razie co to mi wystarczy :-)

ja zamierzam jutro połazić troszkę po sklepach z rzeczami dla dzieci :-) może coś zakupię? poluję na jakieś fajne kocyki :-) ale wszędzie są dość duże! ja chciałabym jednak mniejszy, żeby w razie co był do wózka.
a jeszcze powiedzcie mi czy do wózka takiemu maleńkiemu dziecku podkłada się poduszkę pod główkę?

ja mam problem laktatora rozwiązany :-) w niedzielę dostałam od koleżanki ręczny aventu nie uzywany, bo jej nie był potrzebny! druga znajoma ma dla mnie elektryczny aventu , używany, ale przecież chyba to nic złego ? wyparzę sobie co tam trzeba i myślę, że w razie co to mi wystarczy :-)

ja zamierzam jutro połazić troszkę po sklepach z rzeczami dla dzieci :-) może coś zakupię? poluję na jakieś fajne kocyki :-) ale wszędzie są dość duże! ja chciałabym jednak mniejszy, żeby w razie co był do wózka.
a jeszcze powiedzcie mi czy do wózka takiemu maleńkiemu dziecku podkłada się poduszkę pod główkę?

Mi też może kuzynka da-uzywany.

Niby mówią żeby nie podkładac podusi, ale to jeszcze jestem w stanie zrozumiec latem.
Ale jesienią??
Nie wiem czemu ale nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko leżało całkiem na płasko, chociaż jakies minimalne podwyższenie na główkę powinno być.
Także jesli o mnie chodzi Malwinka będzie spała na podusi i w łożeczku i w wózku.

Mi też może kuzynka da-uzywany.

Niby mówią żeby nie podkładac podusi, ale to jeszcze jestem w stanie zrozumiec latem.
Ale jesienią??
Nie wiem czemu ale nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko leżało całkiem na płasko, chociaż jakies minimalne podwyższenie na główkę powinno być.
Także jesli o mnie chodzi Malwinka będzie spała na podusi i w łożeczku i w wózku.
Ola podobno tu chodzi o kręgosłup, na początku dziecko musi leżeć na płaskim, piszę podobno bo nie wiem na 100% tego!

Ola podobno tu chodzi o kręgosłup, na początku dziecko musi leżeć na płaskim, piszę podobno bo nie wiem na 100% tego!

Tak tak- czytalam też, że to chodzi o kręgosłup, ale myślę, że to przesada.
Jakaś cieniutka poduszeczka chyba nie zaszkodzi.
Same się położcie np w aucie na płasko-ciekawe czy Wam będzie wygodnie jak będzie trzęsło :-)

na aukcji pisze że tylko 52 cm długi??? czy to nie będzie za mały taki kombinezonik??

Ja myślę, że allegrowicz miał na mysli długość bez kaptura.
To niemozliwe żeby z kapturem było 52 cm :-)

Oto moja wyprawka ciuszkowa dla Malwinki .(rozmiary 56,62,68)
Tylko brakuje na fotce kombinezonu, rękawicze i czapki na zimę.

Załączniki

• DSC02082.jpg
    DSC02082.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:

no to już troszkę masz tych ciuszków :)) dziewczyny a czy wy wzięłyście się już za pranie tego wszystkiego?? bo ja się zabieram od tygodnia i nie mogę się zmóc :)) stwierdziłam że wypiorę wyprasuję i wtedy pstryknę zdjęcia i sie pochwalę :))

reklama

niezla wyprawka:-)a te pajace w paski gdzie kupilas??te w gornym zedzie??
no to już troszkę masz tych ciuszków :)) dziewczyny a czy wy wzięłyście się już za pranie tego wszystkiego?? bo ja się zabieram od tygodnia i nie mogę się zmóc :)) stwierdziłam że wypiorę wyprasuję i wtedy pstryknę zdjęcia i sie pochwalę :))
ja bede prac dopiero w pazdzierniku jak sie przeprowadzimy do mieskzania bo teraz co kupie pakuje w karton i na strych:-)

Do góry