reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
ja mam wrażenie , że jestem daleko w polu...ech jeszcze tyle do zrobienia a ten listopad wydaje mi sie tak odległy...

U mnie tak samo:) Kupilismy wozek poki co (szybka byla decyzja), teraz musimy zorganizowac jego przesylke do Szkocji. W Polsce kupilam tez dwa rozki, kilka ubranek typu kaftaniki, rekawiczki po urodzeniu, dwie pary spiszkow, reszte bede kupowac tutaj, w Szkocji przez caly wrzesien po malutku.
Z najwiekszych wydatkow czekaja nas lozeczko i posciel, reszta sie po malu zorganizuje. Chcialabym jednak do polowy pazdziernika miec wszystko gotowe, bo nigdy nie wiadomo kiedy niunia przyjdzie na swiat:)

A ja czuje sie jakby listopad mial juz jutro byc... tak szybko mi teraz czas leci... nie wiem kiedy "wakacje" zlecialy... zaniedlugo remont, niby wszytsko juz praktycznie mam a czuje sie jakbym dopiero co zaczynala zakupy....
Mam nadzieje ze po remoncie troszke sie uspokoje i wkoncu siade na dupie i nic nie bede musiec robic hehehe.

A ja czuje sie jakby listopad mial juz jutro byc... tak szybko mi teraz czas leci... nie wiem kiedy "wakacje" zlecialy... zaniedlugo remont, niby wszytsko juz praktycznie mam a czuje sie jakbym dopiero co zaczynala zakupy....
Mam nadzieje ze po remoncie troszke sie uspokoje i wkoncu siade na dupie i nic nie bede musiec robic hehehe.

Klaudzia, a kupilas juz lozeczko i posciel dla dzidzi? Gdzie zamawialas?
Ja ogladalam w Polsce, ale ta sama cena wyjdzie z przesylka wiec chyba lepiej kupic tutaj, na wyspach. W Polsce upatrzylam jedno lozeczko z plozami, mozna dzidzie pobujac albo zablokowac zeby lozeczko sie nie ruszalo. Sprawdzalam tutaj, ale maja tylko albo lozeczka, albo kolyski ktore sa mniejsze od lozeczek i sie nie sprawdzaja, bo krotko sluza (dzidzia szybko wyrasta i trzeba i tak kupowac lozeczko) i nie mozna tez caly czas dziecka bujac... ehhh, sama juz nie wiem.

A ja się już cieszyłam, że kupiłam Leżaczek Fisher Price a tu moge sobie kilka miesięcy poczekać na zwrot kasy. Pani, która sprzedawała (1000 pozytywów)w tańszych cenach od innych allegrowiczów realizowała zamówienia w ciągu miesiąca. Pomyślałam sobie: spoko, mogę poczekać, nie śpieszy mi się. No, już minęły 2 mieiące i okazuje się, że Panią oszukał gościu, podający sie za przedstawiciela Fisher Price. Teraz sprawa jest na prokuraturze i trzeba czekać na zwrot pieniędzy. Zwrócili już kasę 17 osobom ale zostało jeszcze 60 i systematycznie będzie kasa oddawana kolejnym osobom. Masakra... No i póki co nie mam ani leżaczka ani kasy na drugi żeby zamówić... No trudno, będę czekać...

tak to wlasnie jest z tymi aukcjami...nigdy do konca nie mozesz byc pewna, ze cie nie oszukaja:no: ja przewaznie kupuje na ebayu i jesli juz kupuje cos drozszego to staram sie zeby to bylo w okolicy i wtedy place przy odbirze bo przewaznie mozna sie dogadac i jestem troszke spokojniejsza....:tak:

u mnie ubranka wyschły co wczoraj pralam wiec dzis wstawie znow jeszcze cos tam i pozniej prasowanie i pakowanie torby szpitalnej i zostanie czekanie ... :)
moje wczoraj już yły prawie suche, ale zostawiłam na suszarce na balkonie zeby jeszcze doschły i w nocy przyszła burza i klops :wściekła/y: a i tak na razie uprałam tylko rozki i ubranka na 56 bo się boję, ze jak wszystko na raz popiorę to mis ię rozmiary pomieszają, a część rzeczy już metek nie ma i będę musiała je mierzyć.

Klaudzia, a kupilas juz lozeczko i posciel dla dzidzi? Gdzie zamawialas?
Ja ogladalam w Polsce, ale ta sama cena wyjdzie z przesylka wiec chyba lepiej kupic tutaj, na wyspach. W Polsce upatrzylam jedno lozeczko z plozami, mozna dzidzie pobujac albo zablokowac zeby lozeczko sie nie ruszalo. Sprawdzalam tutaj, ale maja tylko albo lozeczka, albo kolyski ktore sa mniejsze od lozeczek i sie nie sprawdzaja, bo krotko sluza (dzidzia szybko wyrasta i trzeba i tak kupowac lozeczko) i nie mozna tez caly czas dziecka bujac... ehhh, sama juz nie wiem.
na allegro możesz dokupić samepłozy, kore pasują do każdego łóżeczka

Ja dzisiaj dokupiłam kilka bodziaków, bo po rozwieszeniu prania okazało się, ze mam głownie śpiochy. Miałam bardzo dużo kaftaników ale w międzyczasie pożyczałam znajomej no i niestety wróciła bardzo niewielka część, a przecież się nie upomnę. Szok mnie ostry chwycił jak za 4 zwykłe bodziaki zapłaciłam prawie 70 zł :szok: no i kupiłam sobie poduszkę do karmienia. Już tylko wózek mi został. Musze jednak poczekać, jakoś we wrześniu mąz powinien dostać kasę ze zlecenia to wtedy się kupi.

reklama
Kilolek, dzieki za porade. Ja nie mam konta na allegro, ale poszperam jutro na ebayu, musze sie zdecydowac, bo jakbym miala w Polsce kupowac to za przesylke musze extra 100-150zl doliczyc, moze jednak wyjdzie i tak taniej niz kupic tutaj u nas... Ciekawe jak te plozy dzialaja.
A jaka podusie do karmienia kupilas? Masz jakis link? Taka w ksztalcie ksiezyca? Bo ja sie wlasnie zastanawiam czy sobie jakiejs nie sprawic.

Do góry