Pianistka
Szczesliwa mamusia!
a do czego jeszcze można używać rożek ?![]()
ja uzywałam rożka cały czas do noszenia ten wkład bardzooo ułatwia trzymanie dziecka , córka w nim spała(nie przykrywałam nim dziecku chyba na początku jest dobrze jak jest czymś otulone bo przeciez w brzuchu mamy było dość ciasno), karmiłam ją w nim itd
bez tego wkładu rożek rzeczywiście bardziej przypomina kocyk a dziecko jak się urodzi jest bardzo wiotkie i duzo wygodniej nosi się go w czymś twardszym
zwłaszcza jak nie ma się wprawy
przez lata taką funkcję spełniały beciki ale rożki wg mnie są lepsze bo nie krępują tak ruchów dziecka
dziwne że nie widziałaś takich rozków u nas widziałam tylko takie z wkładami![]()
Mialam na mysli czy bedziesz uzywac rozka tylko do spania, czy do karmienia i noszenia rowniez. Jesli tylko do spania, taka sztywna wkladka nie jest ci potrzebna bo i tak dziecko kladziesz w lozeczku, a jesli do karmienia to moze bardziej. Moze nie wiem o jakiej wkladce mowisz, bo naprawde nie widzialam w sklepach zadnych usztywniajacych wkladek, rozek zazwyczaj jest dosc miekki.
Ja tez bede uzywac rozkow, choc teraz ciezko powiedziec co sie sprawdzi a co nie, moze nie bedzie wygodnie i rzeczywiscie lepsza bylaby ta poduszka do karmienia ktora poleca kilolek?
Mąż wolał go owinąc i tak nosic. Potem wyjęłam wkład i używałam jako kocyk a drugi jako prześcieradło do wózka