reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

a do czego jeszcze można używać rożek ? ;)
ja uzywałam rożka cały czas do noszenia ten wkład bardzooo ułatwia trzymanie dziecka , córka w nim spała(nie przykrywałam nim dziecku chyba na początku jest dobrze jak jest czymś otulone bo przeciez w brzuchu mamy było dość ciasno), karmiłam ją w nim itd
bez tego wkładu rożek rzeczywiście bardziej przypomina kocyk a dziecko jak się urodzi jest bardzo wiotkie i duzo wygodniej nosi się go w czymś twardszym
zwłaszcza jak nie ma się wprawy
przez lata taką funkcję spełniały beciki ale rożki wg mnie są lepsze bo nie krępują tak ruchów dziecka
dziwne że nie widziałaś takich rozków u nas widziałam tylko takie z wkładami:baffled:

Mialam na mysli czy bedziesz uzywac rozka tylko do spania, czy do karmienia i noszenia rowniez. Jesli tylko do spania, taka sztywna wkladka nie jest ci potrzebna bo i tak dziecko kladziesz w lozeczku, a jesli do karmienia to moze bardziej. Moze nie wiem o jakiej wkladce mowisz, bo naprawde nie widzialam w sklepach zadnych usztywniajacych wkladek, rozek zazwyczaj jest dosc miekki.
Ja tez bede uzywac rozkow, choc teraz ciezko powiedziec co sie sprawdzi a co nie, moze nie bedzie wygodnie i rzeczywiscie lepsza bylaby ta poduszka do karmienia ktora poleca kilolek?

reklama
Ja niestety, wszystko musze kupic sama. Powiedzcie, jakas ilosc spioszkow, kaftanikow, body itp uwazacie za min? Ja jestem calkiem w tyle i jak czytam jak pierzecie, suszycie i prasujecie, lapie tylko stresa wiekszego, heh...

a ja znalazlam informacje w necie ze w sierpniowym numerze DZIECKO jest kupon rabatowy 50% na pieluszki Huggies newborn w Carrefour ... ;]

kurde w sklepach juz wrzesniowy numer jest :(
a ja wzielam sie za prasowanie nie chce mi sie nie lubie tego eh :( no ale co zrobisz ...

ja już nadałam temat siostrze, ma jutro w kiosku zapytać o sierpniowe Dziecko:-), może akurat mają. A czy to przypadkiem nie Huggies mają to wycięcie na pępek?

e kochana pewnie kto przyjdzie do Was w odwiedziny to jakiś ciuszek maleństwu przyniesie :-) a jak masz sporo, to bez sensu wydawać kasę! ja na 56 też mam w większość używane! nowe to mam tylko 3 pary śpioszków i 2 kaftaniki! no, ale z tych używanych, to dużo jest w dobrym stanie
no tak tylko goście zwykle przynoszą sporo większe. No i do gości jakoś trzeba dzidzie ubrać ;-)cos sie wymyśli

Pianistka ja również mam dwa rożki jeden usztywniany drugi nie. Jednak pewniej się czułam, mając synka na rękach bez rożka, bałam się, że mi wyjedzie dołem:eek: Mąż wolał go owinąc i tak nosic. Potem wyjęłam wkład i używałam jako kocyk a drugi jako prześcieradło do wózka:cool2:
Kilolek to niezły masz zapas. Ja w rozmiarze 56 mam zaledwie 7 par śpiochów i tyle samo kaftaników. Dużo natomiast mam body 15szt. Dokupiłam jeden nowy komplet na wyjście i mam nadzieję, że dzidzia się nie urodzi 50cm, bo z kolei mam znacznie więcej ubranek na 62cm.

Wczoraj wyprałam dla dzidzi rzeczy większych gabarytów tj rożki, pościele, kocyk itp. :-)

Ja mam moze ze 3/4 kompleciki/ spioszki nowe.... reszta wszystko z ciucholandow, uzywanych gield, ebaya itp.
Sa w idealnym stanie, praktycznie jak nowe. Dlatego mam strasznie duzooo ciuszkow i obawiam sie ze maly tego nie wynosci, ale przynajmniej nie bedzie mi zal jak nie wynosi, bo napewno wiekszosc sprzedam znowu na ebayu czy gieldzie ;-)a nawet gdyby nikt nie kupil, w co watpie zostawie dla nastepnej dzidzi albo oddam do ciucholandow bez wyzutow sumienia ;-)

Pianistka ja również mam dwa rożki jeden usztywniany drugi nie. Jednak pewniej się czułam, mając synka na rękach bez rożka, bałam się, że mi wyjedzie dołem:eek: Mąż wolał go owinąc i tak nosic. Potem wyjęłam wkład i używałam jako kocyk a drugi jako prześcieradło do wózka:cool2:
Kilolek to niezły masz zapas. Ja w rozmiarze 56 mam zaledwie 7 par śpiochów i tyle samo kaftaników. Dużo natomiast mam body 15szt. Dokupiłam jeden nowy komplet na wyjście i mam nadzieję, że dzidzia się nie urodzi 50cm, bo z kolei mam znacznie więcej ubranek na 62cm.

Wczoraj wyprałam dla dzidzi rzeczy większych gabarytów tj rożki, pościele, kocyk itp. :-)
ja na 62 tez mam duzo. Jeszcze więcej niż na 56 (jeszcze nie wiem dokładnie, bo dopiero sie suszą, a jeszcze nie wszystko poprane) ale chyba jeszcze bardziej zniszczone. Z tego wszystkiego to ja moż ekupiłam z 5 sztuk i to też w używańcu, bo jak Kuba miał się urodzic to kompletnie nie miałam pieniędzy, więc nic w skklepie nie kupowałam. Dobrze, ze dotsałam e wszystkie ubranka. Wtedy nawet fotelik dostałam, łóżeczko i bujaczek.

Ja mam moze ze 3/4 kompleciki/ spioszki nowe.... reszta wszystko z ciucholandow, uzywanych gield, ebaya itp.
Sa w idealnym stanie, praktycznie jak nowe. Dlatego mam strasznie duzooo ciuszkow i obawiam sie ze maly tego nie wynosci, ale przynajmniej nie bedzie mi zal jak nie wynosi, bo napewno wiekszosc sprzedam znowu na ebayu czy gieldzie ;-)a nawet gdyby nikt nie kupil, w co watpie zostawie dla nastepnej dzidzi albo oddam do ciucholandow bez wyzutow sumienia ;-)
no właśnie ja tto co mam z ciuchlandów to są rzeczy w lepszym stanie. Reszte ciuszków mam po dzieciach znajomych. I niestety po Kubie porzyczyłam to wszystko innej znajomej. Nie wiem jak to zrobiła ale poniszczyła to strasznie. Więc mam ogromną ilość byle czego.

reklama
ja już nadałam temat siostrze, ma jutro w kiosku zapytać o sierpniowe Dziecko:-), może akurat mają. A czy to przypadkiem nie Huggies mają to wycięcie na pępek?

no wlasnie te maja wyciecie i jak znajde ten kupon to mysle ze kupie jeszcze jedna paczke tych pampersów w rozmiarze 1 bo mam jedna paczke pampersa jak narazie

a co do ubranek mam ich bardzo duzo !! jak poskładam i poukładam w komodzie to pstrykne zdjecie do rozmiaru 68 poprane itp a wieksze w szafie na górze leża pozniej w miedzy czasie bede prac a male odkladac bo w marcu rodzi siostra i ida dalej w obieg :)

Do góry