reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
ja juz zakupilam laktator Medela Pump In Style http://cgi.ebay.com/NIB-SEALED-MEDELA-ADVANCE-PUMP-IN-STYLE-BACK-PACK_W0QQitemZ270449089632QQcmdZViewItemQQptZFeeding?hash=item3ef8059c60&_trksid=p3286.c0.m14 czytalam wiele opinii na temat laktatorow, a takze zasiegalam opinii moich kolezanek. Wszystkie uzywaly tego wlasnie laktatora, to taka mala dojarka :) podlaczenie na dwie piersi jednoczesnie co drastycznie skraca czas pompowania, do tego jest elektryczna i srednio odciagniecie pokarmu z dwoch piersi zajmuje okolo 10-15min.
Tu rowniez samemu nastawia sie moc zasysania, wiec nie ma sie co obawiac, ze zassie i nie pusci :D
w stanach są dużo tańsze takie sprzęty moja koleżanka też miała takie coś
ale myślę że normalny laktator wystarczy chyba że przy bliźniakach

Klaudzia, super lozeczko. Ja tez poprzegladam na ebayu, nowe jak sprawdzalam maja ceny ok 100-130 funtow i nie zawsze materacyk wliczony, z Polski to, ktore upatrzylam kosztowaloby ok. 350zl, do tego koszty przesylki, ok. 20funtow, wiec prawie ze na jedno wyjdzie. Sama juz nie wiem...

Pianistka na Twoim miejscu kupilabym uzywane lozeczko, naprawde wiekszosc z nich jest w idealnej kondycji, a materacyk dokupisz za grosze, chocby w IKEI. Na ebayu masz opcje wpisania do ilu mil od Twojego miejsca zamieszkania chcesz ogladac oferty. Niektore naprawde sliczne!

A sklep MAMAS & PAPAS jest jednym z najdrozszych sklepow dzieciecych. Wogole te poscielki wszystkie sa strasznieeee drogie. Na ebayu moze faktycznie cos znajdziesz ;-)

Klaudia a moze zapytaj o wielkośc tych naklejjek kogoś kto już je kupił od tego sprzedawcy.

No wlasnie chcialam tak zrobic ale na ebayu nie mozna wysylac wiadomosci do ludzi z ktorymi nie ma sie przeprowadzonej jakies transakcji :dry::dry::dry:
Mozna pisac tylko do sprzedawcow. a pytania nie na temat moga spowodowac nawet zablokowanie konta, wiec wole nie ryzykowac.

ja tez mam tommee tippee...mam nadzieje, ze sie sprawdzi...
poza tym wlasnie wrocilam z ikei ikupilam malej wanienke i mate(dywanik) na podloge...a nalazilam sie nieziemsko...juz chyba sie do tego nie nadaje bo tak zaczelam puchnac, ze musielismy wracac:sorry2:

Katrenki ja tez kupie Tommee tippee albo aventa, tommee widzialam teraz na promocji w "Home Bargains" za 8.99 :-)

Jaka wanienke kupilas? niebieska? :-) ja tez kupilam wanienke w IKEI

klaudzia- tak ta niebieska, bo jest dokladnie taka jak chcialam, najzwyklejszanie az taka calkiem malutka i tania...:tak:
co do lozeczka to ja tez podzielam zdanie, ze mozna dostac w super stanie za duzo mniejsze pieniadze i tez tak zrobilam:tak:

apropo łóżeczka to jeszcze Wam nie pisałam ale moje maleństwo bedzie miało łóżeczko w którym kiedyś spał tez jego tatuś... no moze nie do konca to samo bo chcemy wprowadzic zmiany no i przeróbki... dam zdjecia przed i po... moj R zaczyna robic je na poczatku pażdziernika....

klaudzia- tak ta niebieska, bo jest dokladnie taka jak chcialam, najzwyklejszanie az taka calkiem malutka i tania...:tak:
co do lozeczka to ja tez podzielam zdanie, ze mozna dostac w super stanie za duzo mniejsze pieniadze i tez tak zrobilam:tak:

No to mamy taka sama wanienke :-D:-)

apropo łóżeczka to jeszcze Wam nie pisałam ale moje maleństwo bedzie miało łóżeczko w którym kiedyś spał tez jego tatuś... no moze nie do konca to samo bo chcemy wprowadzic zmiany no i przeróbki... dam zdjecia przed i po... moj R zaczyna robic je na poczatku pażdziernika....

Czekamy na zdjecia :-) Super pomysl Helenka. Kurcze tez chcialabym miec cos co moglabym podarowac synkowi z mojego lub meza dziecinstwa :-)

Po tym jak ostatnio przejrzałam ten temat i okazało się, że jestem daleko w polu wzięliśmy się do roboty- ciuszkowa wyprawka już w 70% gotowa;-) Poza tym spędziliśmy pół dnia w hurtowni, zrobiliśmy listę , podliczyliśmy kasę i nic tylko czekać na napływ gotówki i na zakupy;-)

ja jestem z siebie dumna, brakuje mi tylko kilku par body i karuzeli nad lozeczko.....i to chyba wszystko.....chociaz wiecie jak to jest zawsze jest jeszcze cos co sie przyda...:tak:

reklama
Ja już ciuszki na 56 poprałam, poprasowałam i poskładałam, zaraz będę jakoś rozsądnie w szafkach rozlokowywać, bo wysżło tego potwoorna ilośc. Choć uczciwie trzeba przyznać, ze 99% jest mocno sfatygowana, sprana, zniszczona i byle jaka. Takich naprawdę w dobrym stanie mam kilka sztuk dosłownie. A 62 już sie suszy na balkonie. Przydałoby mi się troszkę nowych i ładniejszych ciuszków ale tych gorszych mam tak potworną ilośc że normalnie szkoda mi kasy, bo np na sam rozmiar 56 mam 21 śpioszków i 23 kaftaniaki :sorry: pewnie tego wcale nie uzyję ale jak będzie trzeba gdzieś wyjść do ludzi to lipa będzie.

Do góry