reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziewczyny kochane, nie wiem czy już o tym była mowa, ale mam pytanie: Czy kupujecie laktator? Jeśli tak to jaki? I w ogóle poproszę o uwagi i rady na ten temat, bo ja jako raczkująca mamuśka niezbyt się orientuję na ile owy sprzęt jest przydatny:baffled::sorry2::confused:

reklama
Dziewczyny kochane, nie wiem czy już o tym była mowa, ale mam pytanie: Czy kupujecie laktator? Jeśli tak to jaki? I w ogóle poproszę o uwagi i rady na ten temat, bo ja jako raczkująca mamuśka niezbyt się orientuję na ile owy sprzęt jest przydatny:baffled::sorry2::confused:
Była dyskusja, którą krótko można podsumować - różnym kobietom różne bardziej lub mniej odpowiadają.
Ja zdecydowałam się na Medela * LAKTATOR ELEKTRYCZNY * Mini Electric (678386231) - Aukcje internetowe Allegro i już do mnei idzie w przesyłce
Ale gdybym mieszkała w PL zostawiłabym ten zakup na po porodzie, bo to spora suma pieniędzy a nigdy do końca nei wiadomo czy wogóle się przyda... Tu w Ie wiadomo dużo droższe więc wolałam zaopatrzyć się wcześniej
Najbardziej to obawiam się czy wogóle mleko będę miała bo co raz słyszę o jakichś problemach z karmieniem piersią.. :dry:

Ostatnia edycja:
Luandzia, mam jeden identyczny rozek, ale bezx tego wkladu kokosowego, w ogole pierwsze slysze o tym wkladzie, bo ogladalam w sklepach sporo rodzajow rozkow w roznych cenach i zaden nie mial takiego wkladu. Mysle ze to zalezy, do czego rozka bedziesz uzywac, jesli tylko do noszenia dzidzi na rekach albo jakos przykrycia na male drzemki, taki wklad nie jest potrzebny. Tak samo jakbys owinela w kocyk dzidzie, przeciez nie wkladasz w kocyk zadnych podporek usztywniajacych.

Mamulica, ja laktatora jeszcze nie wybralam, ale na pewno sie zaopatrze, pewnie przez internet. Jest ich spory wybor, slyszalam tylko od kolezanek, ze lepsze sa te laktatory reczne na zasadzie pompki, sama sobie sciagasz pokarm. To sie strasznie przydaje nawet na poczatku, bo po nieprzespanym tygodniu nic nie robi lepiej jak choc jedna przespana cala noc, tatus moze dzidzie nakarmic a ty bedziesz sie mogla spokojnie wyspac:) Poza tym nawet jak wyskoczysz do sklepu po zakupy, warto zostawic zapasik mleczka w domciu:)

ja mam taki sam laktator jak mary_may i sprawdził się bardzo dobrze ma tylko jedną wadę nie wiem jak inne laktatory ale tej jest trochę głośny
na początek można sobie kupić laktator ręczny
Wys. 24h - Medela MINI Lactaset laktator ręczny (713955651) - Aukcje internetowe Allegro
na okres nawału pokarmu ale za dużo nie można odciągać bo jeszcze więcej mleka będzie się wytwarzać potem przydaje się w trakcie kryzysów laktacyjnych
można też oczywiście laktator od kogoś pożyczyć na te pierwsze tygodnie
jeżeli duzo się odciąga można sobie (chyba) dokupić sam silniczek albo używany elektryczny bo w medeli jest tak że części w różnch modelach do siebie pasują a to co ma stycznośc z ciałem jest tą częścią z laktatora ręcznego więc nie ma problemu nawet jeżeli ktoś nie chce mieć po kimś

Luandzia, mam jeden identyczny rozek, ale bezx tego wkladu kokosowego, w ogole pierwsze slysze o tym wkladzie, bo ogladalam w sklepach sporo rodzajow rozkow w roznych cenach i zaden nie mial takiego wkladu. Mysle ze to zalezy, do czego rozka bedziesz uzywac, jesli tylko do noszenia dzidzi na rekach albo jakos przykrycia na male drzemki, taki wklad nie jest potrzebny. Tak samo jakbys owinela w kocyk dzidzie, przeciez nie wkladasz w kocyk zadnych podporek usztywniajacych.
a do czego jeszcze można używać rożek ? ;)
ja uzywałam rożka cały czas do noszenia ten wkład bardzooo ułatwia trzymanie dziecka , córka w nim spała(nie przykrywałam nim dziecku chyba na początku jest dobrze jak jest czymś otulone bo przeciez w brzuchu mamy było dość ciasno), karmiłam ją w nim itd
bez tego wkładu rożek rzeczywiście bardziej przypomina kocyk a dziecko jak się urodzi jest bardzo wiotkie i duzo wygodniej nosi się go w czymś twardszym
zwłaszcza jak nie ma się wprawy
przez lata taką funkcję spełniały beciki ale rożki wg mnie są lepsze bo nie krępują tak ruchów dziecka
dziwne że nie widziałaś takich rozków u nas widziałam tylko takie z wkładami:baffled:

Ostatnia edycja:
No zastanawiam sie jeszcze, napisalam do sprzedawcy zeby podal konkretne wymiary tych naklejek bo ten wymiar co jest w linku podoany to nic mi nie mowi.... tzn nie pisze czy to rozmiar przesylki czy wszystkich naklejek czy jak :dry: no ale widze nie spieszy mu sie z odpowiedzia, bo pytanie wyslalam juz tydzien temu.
Chce sie powstrzymac do pomalowania pokoiku ale cos czuje ze jeszcze jutro je zamowie zeby wyslal w poniedzialek. hehe :-)
tylko mam dylemat jaki kolor wybrac, boje sie ze ten mietowy bedzie za malo widoczny na lila a ciemny fiolet bedzie sie zlewal a inne kolorki odpadaja bo albo za jasne albo nie pasuja do calosci hehe
Klaudia a moze zapytaj o wielkośc tych naklejjek kogoś kto już je kupił od tego sprzedawcy.

ja do chicco w ogóle nie wchodzę, bo się tylko denerwuję :baffled:
rożka też nigdy nie małam, trzymalam dziecko w "rozku" zrobionym z kocyka, ale nawet nie wiedziałam, że rozki mają twardsze "plecy".. no i tym razem chyba dzidzi zafunduję :-D no ale jak mam taki rożek to czy nadal mi potrzebna poduszka do karmienia?
ja używałam rozka tylko do spania, no przez kilka dni na samym początku to cąły czas owijałam, ale później u,z tylko do spnia. Ale w karmieniu to on ci nie pomoże. Poduszkę położysz na kolanach i masz dziecko wyżej, nie musisz trzymać, a w rożku to tak samo jak w kocyku i tak musisz trzyma.

ja mam taki sam laktator jak mary_may i sprawdził się bardzo dobrze ma tylko jedną wadę nie wiem jak inne laktatory ale tej jest trochę głośny
na początek można sobie kupić laktator ręczny
Wys. 24h - Medela MINI Lactaset laktator ręczny (713955651) - Aukcje internetowe Allegro
ja mam taki, raczej odradzam z tego względu,ze trzeba do niego obu rąk używać. Lepszy jest taki "do ściskania" tzn co się naciska pompkę i trzyma laktatorr tą samą ręką. WIdziałam, ze medela też ma takie. COs takiego Medela reczny Odciagacz Laktator Harmony + Butelka (720835579) - Aukcje internetowe Allegro
choć dla mnie medela nie była najlepsza. Ja wolałam Tomme Tipee, który miałam wcześniej..

Ja kupiłam laktator reczny Tommee Tippee, przyda sie napewno jak wróce do pracy (mam nadzieję karmic piersia jak najdłużej).
Moi rodzice zrobili mi niespodzianke i kupili sliczny, nowiutki fotelik maxi cosi cabrio w zestawie ze spiworkiem jestem przeszczęsliwa bo już powoli miałam dość, że zawsze mi ktoś w ostatniej chwili upatrzony na allegro fotelik używany sprzątnął z przed nosa :-)

ja tez mam tommee tippee...mam nadzieje, ze sie sprawdzi...
poza tym wlasnie wrocilam z ikei ikupilam malej wanienke i mate(dywanik) na podloge...a nalazilam sie nieziemsko...juz chyba sie do tego nie nadaje bo tak zaczelam puchnac, ze musielismy wracac:sorry2:

ja mam taki, raczej odradzam z tego względu,ze trzeba do niego obu rąk używać. Lepszy jest taki "do ściskania" tzn co się naciska pompkę i trzyma laktatorr tą samą ręką. WIdziałam, ze medela też ma takie. COs takiego Medela reczny Odciagacz Laktator Harmony + Butelka (720835579) - Aukcje internetowe Allegro
choć dla mnie medela nie była najlepsza. Ja wolałam Tomme Tipee, który miałam wcześniej..

ja używałam laktatora ręcznego aventu przez prawie dwa lata i był świetny. Też do użycia jedną ręką. Teraz też takiego będę używać. Do elektrycznego bym się nie podpięła, bo wolę sama decydować jak silne ma być podciśnienie - jednak zawsze pierwsze kilka "ssań" trochę boli i warto mieć na to wpływ.

reklama

ja juz zakupilam laktator Medela Pump In Style http://cgi.ebay.com/NIB-SEALED-MEDELA-ADVANCE-PUMP-IN-STYLE-BACK-PACK_W0QQitemZ270449089632QQcmdZViewItemQQptZFeeding?hash=item3ef8059c60&_trksid=p3286.c0.m14 czytalam wiele opinii na temat laktatorow, a takze zasiegalam opinii moich kolezanek. Wszystkie uzywaly tego wlasnie laktatora, to taka mala dojarka :) podlaczenie na dwie piersi jednoczesnie co drastycznie skraca czas pompowania, do tego jest elektryczna i srednio odciagniecie pokarmu z dwoch piersi zajmuje okolo 10-15min.
Tu rowniez samemu nastawia sie moc zasysania, wiec nie ma sie co obawiac, ze zassie i nie pusci :D

Ostatnia edycja:
Do góry