reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Klaudzia- to faktycznie dobra cena...ja mam ciemne i tez odrazu mi sie bardzo podobalo....w ogole to ostatnio znalazlam fajne naklejki do pokoiku
Nursery/Children/Boy/Girl Bedroom ANIMAL Wall Stickers on eBay (end time 14-Sep-09 05:36:11 BST)
Nursery/Childrens Bedroom GARDEN/FLOWER Wall Stickers on eBay (end time 14-Sep-09 05:36:12 BST)
HUGE/ Nursery/Childrens Bedroom GARDEN Wall Stickers on eBay (end time 14-Sep-09 05:36:12 BST)
Nursery/Childrens/Kids TEDDY BEAR Bedroom Wall Stickers on eBay (end time 28-Aug-09 00:34:47 BST)
to tylko kilka przykladow ktore mi wpadly w oko ale maja sporo wzorow... tak sobie pomyslalam, ze moze tez was zainteresuja to sie podziele;-)
chyba widzialam takie naklejki na allegro:-)
Katrenki sliczne te naklejki, ja mam takie bardziej stonowane a zastanawiam sie czy nie dokupic jeszcze takich (mozna wybrac kolor jaki sie chce) ZEBRA GIRAFFE LION VINYL WALL DECAL STICKERS MODERN ART on eBay (end time 20-Sep-09 18:44:55 BST)
bo te co mam to wsumie malutkie sa ale poczekam az wyremontuje pokoik i zobacze jak to wszystko wyglada i najwyzej jeszcze zamowie
super te naklejki:-)kupujesz je??
widziałam identyczne aukcje na alegro

super są!! I będą CI pasować do tych pierwszych!

A ja nadal nie mogę się zdecydować nad wzorem naklejek. Myslę od godziny i nie wiem,a róznica jest naprawde minimalna w tych naklejkach i może właśnie dlatego.
Same zobaczcie.
Zastanawiam się nad wzorem 3 i 5 z tej aukcji Naklejki na ścianę RYBKI, MORZE, OCEAN!!! (722952407) - Aukcje internetowe Allegro

lub 1 i 2 z tej PODWODNY ŚWIAT NAKLEJKI NA ŚCIANĘ 8 ZESTAWÓW (723594860) - Aukcje internetowe Allegro

mi tez drugi zestaw sie podoba:-)

reklama
super te naklejki:-)kupujesz je??
:-)

No zastanawiam sie jeszcze, napisalam do sprzedawcy zeby podal konkretne wymiary tych naklejek bo ten wymiar co jest w linku podoany to nic mi nie mowi.... tzn nie pisze czy to rozmiar przesylki czy wszystkich naklejek czy jak :dry: no ale widze nie spieszy mu sie z odpowiedzia, bo pytanie wyslalam juz tydzien temu.
Chce sie powstrzymac do pomalowania pokoiku ale cos czuje ze jeszcze jutro je zamowie zeby wyslal w poniedzialek. hehe :-)
tylko mam dylemat jaki kolor wybrac, boje sie ze ten mietowy bedzie za malo widoczny na lila a ciemny fiolet bedzie sie zlewal a inne kolorki odpadaja bo albo za jasne albo nie pasuja do calosci hehe

Byłam dziś (wczoraj;-)) w centrum hendlowym i odwiedziłam chicco i smyka. Rozglądałam się za kombinezonem ciepłym na wyjście ze szpitala.. W chocco szok. Najtańszy kombinezon 260, najdroższy 380. Czapeczki 60 zł. Powariowali???
W smyku za to widziałam ładniusi, może nie taki na trzaskające mrozy ale ok, za 70 zł. Ale to był właściwie jedyny kombinezon dla chłopca:-( Były też ładne kocyki za 80 zł
Pieluchy tetrowe i flanelowe drogie:( Ale rożek był jeden cudny. Powiedzcie mi tylko, czy taki rożek warto kupować? Kiedy sie go używa i jak długo?

Dla mnie rożek to był jeden z podstawowych rzeczy dla dziecka w pierwszych miesiącach córka w nim spała nosiłam ją w nim itd warto zwrócić uwagę żeby miał dość twardą tą podkładkę kokosową i nie był za wielki ja miałam dwa jeden taki drogi kupiony do pościeli i był taki sobie tak się jakoś rozchodził i był dość miękki drugi był z tych najtańszych ale sprawdził się super bo dobrze otulał dziecko i był bardziej stabilny
już kiedyś pisałam że rożek warto zabrać już do szpitala bo te zawiniątka w które się pakuje dzieci są dość trudne w osłudze

ja do chicco w ogóle nie wchodzę, bo się tylko denerwuję :baffled:
rożka też nigdy nie małam, trzymalam dziecko w "rozku" zrobionym z kocyka, ale nawet nie wiedziałam, że rozki mają twardsze "plecy".. no i tym razem chyba dzidzi zafunduję :-D no ale jak mam taki rożek to czy nadal mi potrzebna poduszka do karmienia?

Co do rożków to miałam okazję podziwiać swoje zakupy przy okazji wizyty w PL - właśnie do mnie przesyłka wędruję, bo trochę się tego nazbierało. W każdym razie te które kupiłam wydają się być OK, no ale wiadomo że życie pokaże.. Zdecydowałam się na zakup i miękkiego i twardszego bo zawsze jeden z nich można później jako kocyk do wózeczka czy do łóżeczka wykorzystać :tak:

a oto fotelik samochodowy i komoda kąpielowa (przewijak i wanienka)

Załączniki

• DSCN1306.jpg
    DSCN1306.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 34
  • DSCN1307.jpg
    DSCN1307.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 31
  • DSCN1308.jpg
    DSCN1308.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 30
  • DSCN1309.jpg
    DSCN1309.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 32
  • DSCN1310.jpg
    DSCN1310.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 38
Klaudzia, super lozeczko. Ja tez poprzegladam na ebayu, nowe jak sprawdzalam maja ceny ok 100-130 funtow i nie zawsze materacyk wliczony, z Polski to, ktore upatrzylam kosztowaloby ok. 350zl, do tego koszty przesylki, ok. 20funtow, wiec prawie ze na jedno wyjdzie. Sama juz nie wiem...

Katrenki, ladna posciel. Tez zajrze w tygodniu na ebaya, bo sporo producentow sprzedaje i na ebayu i na allegro, ceny nowej poscieli natomiast odstraszaja. Ogladalam posciele z Mamas&Papas w sklepie, tam maja ceny ok. 80 funtow, ale posciel cudowna:) szkoda jednak tyle placic. No i zauwazylam ze tu, na wyspach czesto kupuje sie od razu kolderke i podusie obszyta, co jest dziwne, bo jak wtedy to prac?

Dziewczynki, naklejki super. Ja niestety, musze zrezygnowac, bo dzidzia przez pierwszy rok bedzie u nas w pokoju, tutaj natomiast nakleji nie pasuja, chyba ze lozeczko bedzie mialo gladkie krotsze brzegi, wtedy moze kupie jakies na lozeczko, ale to juz dopasuje do poscieli:) Malowanie odpada, bo mieszkanie wynajmujemy, jak bedziemy kiedys zdawac to trzeba by bylo odmalowac...

Co do rozkow, to ja kupilam w Polsce dwa, jeden taki malusi na pierwsze 2-3 m-ce, drugi troszke wiekszy, latwo zawinac w nie dzidzie do karmienia, bujania na raczkach, i noszenia zwlaszcza na poczatku, jak dziecko takie delikatne, zawsze mozna rozlozyc i uzyc jakos kolderki, mysle ze sie przydadza.

reklama
Ja ten rożek po Zuzi mam chyba taki kupowalam u nas w hurtowni oni je tam na miejscu szyją ale to chyba ten sam bo sprzedawca jest z Bielska jedyne co może przeszkadzać to to że ten wkład kokosowy jest wkładany bezpośrednio do rożka nie ma poszewki i troche jest to mniej wygodne jak wyciąga się go do prania ale to w zasadzie nie takie istotne

ROŻEK -becik -śpiworek z KOKOSEM żyrafki krem (723993973) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry