reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

kupiłam wózek!! :sorry: średnio szczęśliwa jestem, bo podoba mi sie jeszcze mneij niż średnio no ale co robić. Nie można narzekać tylko brać co jest :-(może jak przyjdzie to mi sie spodoba.
A z ciekawszych rzeczy to dziś w sklepie kupiłam kółko poporodowe :tak: poprzednio tez miałam ale pożyczyłam koleżance i nie wiem co ona z nim robiła ale ubyło normalnie z 70% wypełnienia.

na graco sie zdecydowalas? i na jaki kolorek? :)
a nie mozna by bylo uzyc zwyklego pomopowanego koleczka takiego w jakich dzieci ucza sie plywac? ;-)

reklama
na graco sie zdecydowalas? i na jaki kolorek? :)
a nie mozna by bylo uzyc zwyklego pomopowanego koleczka takiego w jakich dzieci ucza sie plywac? ;-)
tak na graco stadium.Wzięłam brązow, bo wczoraj w smmykku zobaczyłam ten czarny nazywo i az mnie odzuciło. Na razie kupiłam sam wózek. Później dokupie gondolę itp. zobaczę może ta co mam od starego wózka będzie pasować...
a kułko jak najbbardziej moze byc pompowane, jja nawet planowąłam takie kupić, bo to łatwiej przechować, mniej miesca zajmuje ale przegapiłam w lato a teraz juz nie ma.

no ja mam tez te kolo poporodowe zobacyzmy czy sie przyda ... :)
mi się przydało za pierwszym razem.

Własnie mój maz oświadczył, ze on się z położna do porodu umawia :-) nie wiem na kawę czy co? w końcu to ja mam rodzić a nie on :-D przedtem to on też sie umówił. W sumie dobrze, ja nie chciałam, bo szkoda mi kasy ale skoro on chce t ja tylko będę się czuła bezpieczniej, no i nie będę musiała czekac na izbie przyjęć 2 godziny nim mnie ktos obejrzy :sorry: tylko mamy położną z najbliższego szpitala a tam przyjmują od 38 tc. to jak Michaś urodzi się w terminie z ostatniego usg to raczej sie nei załapiemy ;-)

tak na graco stadium.Wzięłam brązow, bo wczoraj w smmykku zobaczyłam ten czarny nazywo i az mnie odzuciło. Na razie kupiłam sam wózek. Później dokupie gondolę itp. zobaczę może ta co mam od starego wózka będzie pasować...
a kułko jak najbbardziej moze byc pompowane, jja nawet planowąłam takie kupić, bo to łatwiej przechować, mniej miesca zajmuje ale przegapiłam w lato a teraz juz nie ma.

Najwazniejsze ze wozeczek jest i ze chlopcy beda mieli w czym jezdzic :-)

mam jeszcze pytanko w sprawie buteleczek... zamierzam kupic 2 duże i 2 małe albo 2 duze i 1 małą.... jednak zastanawiam sie nad firmą dużo osób mówi wśród moich znajomych ozeby albo z firmy Avent albo Nuk co Wy na to....
oczywiście chce karmić piersia ale na przyszłość...

mam jeszcze pytanko w sprawie buteleczek... zamierzam kupic 2 duże i 2 małe albo 2 duze i 1 małą.... jednak zastanawiam sie nad firmą dużo osób mówi wśród moich znajomych ozeby albo z firmy Avent albo Nuk co Wy na to....
oczywiście chce karmić piersia ale na przyszłość...

ja mam jedna 260 ml nuka dwie 125ml nawet nie wiem co za firma i 320 ml avent avent kupilam bo mam lektator aventu i zalezało mi zeby gwint pasowal wiec juz wzielam ta najwieksza... mysle ze na poczatek o ile bedzie potrzebna butelka to jedna mala i jedna 260 powinna wystarczac

reklama
wiecie co chodzilam dzis po aptekach i chcialam kupic husteczki alc. do pepuszka i widze, ze moge zapomniec....powiedzieli, ze oni tu uzywaja tylko wody na waciku do przeczyszczenia.... a jak zapytalam o cos do higieny intymnej zeby sie szybciej goilo po porodzie powiedzieli, ze mam w szpitalu zapytac po porodzie napewno mi cos doradza....a obie pomyslalam halo!!!!po porodzie to ja chce to odrazu miec i uzywac....co za dziwny kraj....:confused2:

na przemywanie polecają wszyscy tantum rosa do kupienia w aptece. Ja już mam. A do przemywania pępuszka to podobno najlepiej kupić spirytus w monopolowym i rozrobić z wodą w stosunku 3:1.
A że to dziwny kraj to prawda :))) jak każdy inny :)))

Do góry