reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ty to Sylwuś jesteś dowciapna, ale to dobrze, ze humorek dopisuje. Ja mam dzień wk.... Nasłucham się, że nie jem, a jak coś jem to za mało, a jak już jem mało to same świństwa-> Udzusze tych starych zmierzluchów. aaaaaa....
Czuje sie jak 10latka z wilkim brzuchem, bo tak mnie traktują, patrzą na ręce i wogóle.;:)wściekła/y: Nagadać też głupio, bo jeszcze mi wszystko wygadają, że co oni dla mnie nie robią, a przykrości D. nie chce robić.

Co do Małej, jakaś cicha dzisiaj, nie rusza się ani nic, chyba spi...A brzusio twardy i boli.;(

P.s ale Wam "Mamusie" zazdroszcze samodzielności domowej i takiego spokoju...
Ja tey nie mam tej upragnionej samodzielnosci :no:moja mamusia mnie tak drazni ostatnio ,ze wrrrrrrrrrrrr:tak:
hej laseczki

cos ze mnie zaczelo leciec...nie wiem czy to wody czy co?;-) ale jaja;):-D:-D:-D
a do tego mam kilka plam krwi na podpasce.czekam na meza i jade do szpitala!!bede dawac znaki!
Nie no te jaja mnie rozbawiły strasznie:-D:-D:-Dczekamy na wiesci:tak:

reklama
Beti - powodzenia! Ciekawa jestem jak się zdecydowałaś ostatecznie SN czy CC? Trzymam kciuki i dawaj znać.
A byłam pewna, że golanda dziś pojedzie... :-D

A co do mam, prawie każda się wtrąca i swoja drogą wczuwa - <niestety> Tak jakby z nami przezywały ;/ Ale nie ma sie co przejmować!! Nasze małe kruszyny nam wszystko wynagrodzą:D:D

nie no ja mam nadzieje ze jeszcze dzis wroce:tak::-D moze to nie wody;-) tylko ta krew mnei zestresowala. wykapalam sie,zjaldam batoniki a meza dalej nie ma...

Ja sobie zasiadłam do obiadku, tak mi smakował:-D Dopóki nie doczytałam się posta golandy z opisem jej czopa:baffled::-D Ale na szczęście ostały mi się dwa ostatnie kęsy:-D:-D CO do pakowania:cool: Zorientowałam się że zanim się spakuję to muszę wyprać torbę bo cuchnie piwnicą:wściekła/y:. I teraz znowu pakowanko się opóźni:happy2: Ja to się chyba spakuję w dzień porodu:nerd: Teraz mykam na pocztę a potem do wanny a potem do M który dzielnie w mrozisko i wiatrzysko tnie drzewo cobyśmy jutro ciepełko mieli :-D:-D

Gosiek przepraszam ze Ci posiłek zepsułam:baffled: Powiem Ci ze ja juz nie jadam przy bb bo juz kiedys tez tak mialam:-):-D:tak:

Jak wszystkie sobie tego szampanika zapodacie, to sie porody posypia, ojjj bedzie sie dzialo :-D

U mnie bezalkoholowy (nawet wczesniej nie wiedzialam, ze takie sa), mam nadzieje, ze bedzie w smaku podobny do prawdziwego. Za to cala butla dla mnie :-D Juz sprawdzilam, nie ma tam ani grama procentow, to moge pic do woli :tak:

Minnie ja pilam pikolo w polowie ciazy bo mi sie tak zachcialo, ale to bardziej przypomina oranzade helena niz szampanka:(

A moja kuzynka nie miała czopa, a rodziła 3 razy!! I nigdy go nie widziała!! Druga kuzynka też ma 3 dzieciaczków, a czop był przy 2 porodzie - jak rodziła bliźniaczki :tak: Nie jest powiedziane, że wszystkie GO zobaczymy :tak::-D:-D:-D
Golanda czekaj do piątku!! :tak:

Emilcia ja to poczekam conajmniej do piatku:)
Nigdzie sie na razie nie wybieram :tak:
A no i masz racje ze niektorzy nigdy czopa nie zobacza, wszystko kwestia indywidualna.

EMILCIA ja mam prościutki obiadek:-)bigosik(pozostałości ze świąt)i do tego ziemniaki gotowane:-)ps.ach te chłopy:nerd:zobaczymy czy uda sie przemówić co nieco a jak nie to jak to mówia szyszke w dupe :-D

Patrysia ja tez mam swiateczny bigosik jeszcze:)

e_milcia Ty to moze juz dzis nic nie gotuj bo sobie krzywde zrobisz:baffled:

E_milka - dobrze że nic Ci się nie stało:tak: Ja jestem już taka niezgrabna że ostatnio jak przechodziłam przez drzwi to "zapomniałam" że mam prawą stronę ciała i z całej siły walnęłam się w bark i rękę - myślałam że mi coś odpadnie...:sorry2::dry:

Czechow ja ciagle mam takie akcje i jestem wiecznie posiniaczona:((
Na porodówce powiedza ze rodzina patologiczna!

JoL no niezla ta Twoja rodzinka, faktycznie mozna sie zalamac!
Mi jakis czas temu babcia mojego M powiedziala zeby lepiej dziecko sie jeszcze wstrzymalo bo przeciez jak sie urodzi w grudniu to niedobrze ze bedzie musialo lezec w inkubatorze! i wez babci wytlumacz ze sie jest w 40tyg juz w grudniu i ze to nie wczesniak:baffled:

No jestem już happy:-)

Pogadałam sobie z M przy obiadku i tak wytłumaczyłam od A-Z i udało się:-)sam mi przyznał że mam racje że nieprzemyślał tak tego dokładnie i będziemy działać:-)no mam nadzieje ze teraz mi się niewykręci:dry:ale dzisiaj jeszcze tak na sucho aby jeszcze ten sylwester w domku spędzic;-)ale jutro po petardach wybuchnie jeszcze jedna we mnie:-pmożliwe że to nic nie da ale zawsze warto spróbowac bynajmiej moja szyjka będzie bardziej podatna na rozwieranie;-)

Patrysiu dobra robota! To do dzieła!

może dziewczyny nakręcimy film? Ja już mam okładkę na płytę. Jako że nie wiem jaki kolor ma czop to mój jest czerwono-różowo-brązowy :rofl2:

Paula rozwaliłas mnie tym plakatem z reaktywacją!

Beti - powodzenia! Ciekawa jestem jak się zdecydowałaś ostatecznie SN czy CC? Trzymam kciuki i dawaj znać.
A byłam pewna, że golanda dziś pojedzie... :-D

Kaja no nie, ja sie nigdzie dzis nie wybieram, co najmniej do 1go sciskam kolanka, caly dzien leze:))) nie zamierzam dzis urodzic, o nie, to jeszcze nie moj dzien:):-)

nie no ja mam nadzieje ze jeszcze dzis wroce:tak::-D moze to nie wody;-) tylko ta krew mnei zestresowala. wykapalam sie,zjaldam batoniki a meza dalej nie ma...

Betii daj znac koniecznie!

Tylko ja mam wrażenie, że moja mama za bardzo odnosi moją sytuacje do siebie. Np. kiedyś powiedziała mi, że mam się zorientować z zasiłkami, bo jej jako matce samodzielnie wychowującej dziecko przysługiwało to i to... ja poczułam od razu jak mi ciśnienie podnosi się jak w czajniku i powiedziałam baaardzooo dobitnie, że nie jestem matką samotnie wychowującą, bo MAM MĘŻA! No i taka jest moja rodzinka. Albo komentarze, że M na pewno niewiele zarabia i w ogóle, np. mamy nie robić chrzcin, bo nas na to nie stać (mhm...nie wiedziałam, że mają dostęp do naszego konta...). Albo mówię, że M ma parę nadgodzin, to słyszę komentarze, że o! to na pewno finansowo nam się wiedzie! Noż k...
Chyba dzisiaj ja mam dzień na marudzenie Wam :-)

Beti, nie wiem czemu, ale denerwuję się z Tobą :-D sprawdź, czy masz jakiś nr telefonu do którejś, żeby dać znać ;-)

Meryen - ja mam dom rodzinny w Pszczynie - tez do Was niedaleko - tylko wyemigrowalam - ale wroce :-)

Moja tesciowa pochodzi z Pszczyny-uwielbiam tam po parku spacerowac:-)Moj maz jest z Katowic a ja z Piekar Slaskich:-)

Nie nooooooooooo!!!!
Ziemniaki spaliłam!! :nerd::baffled::cool::dry::shocked2::szok:

Emilcia wez se ty usiadz i nic juz nie rob;-):-D

hej laseczki

cos ze mnie zaczelo leciec...nie wiem czy to wody czy co?;-) ale jaja;):-D:-D:-D
a do tego mam kilka plam krwi na podpasce.czekam na meza i jade do szpitala!!bede dawac znaki!

O kurka...czyzby nastepny bobas sie pchal??:-)

A my wrocilismy z ctg.Maly spal,kazali mi chodzic,skakac,ruszac brzuchem, tlumacze jak krowom na miedzy,ze on zawsze o tej porze spi dlatego sie umawiam na ctg na rano albo wieczor ...nie moja wina,ze dzis mieli tyle roboty,ze dopiero po poludniu mogli mnie przyjac...Ale na szczescie maly sie ocknal...Skurcze sa roznie od 4 do 7 na godzine o roznym nasileniu,rozwarcie jak bylo 2cm to jest 2,5,szyjka bardzo krotka,miekka,sluzu w srodku pelno i tyle sie dowiedzialam. Na moje pytanie jak zdaniem poloznej sytuacja sie rozwinie uslyszalam,ze ona w ogole nie rozumie dlaczego ja jeszcze nie urodzilam:-D:-D:-DNooo jak ona nie rozumie to ja wcale;-):-D

Ide sie napoic i nakarmic:-)

Beti - no nie mow, ze sie zaczelo!!! Trzymam kciuki!!!

Golanda - wlasnie to nie "oranzada" Picolo, tylko normaly szampan, tylko jakos zdealkoholizowany - sama jestem ciekawa, co to jest :-D

Ech, ciagle patrze na to puste lozeczko odkad je rozlozylismy i juz nie moge sie doczekac!!!

Lece w koncu cos pichcic, bo maz za niedlugo z pracki wraca. A jutro ma wolne, hurra :-D

reklama
agbar - to masz grzecznego synusia, on jak nic czeka na swój termin
macy się chyba dzis nie meldowała.... czyżby też się gdzieś wybrała?

Do góry