reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

witam was kochane jeden dzień mnie nie bylo a tu tyle do nadrobienia ale dałam rade :-):-)i nawet Kuba mi pozwolił:-)dziewczynki gratuluje z dobrych wieści czekam na zdiątka a co do egzaminu to dasz rade następnym razem już zaczne trzymać kciuki to na pewno dobrze pujdzie:-):-).
A tak wogule to porusze temat naszej wcześniejszej rozmowy dotyczącej tego tygodnia przysługującego meżczyżnie po urodzeniu do wykożystania do 12 mc macie jakieś stronki abym mogła poczytać :-):-).
A wlaśnie bardzo prosze o nie poruszania tematu jedzenia bo nie nadanżam z zachciankami a mąż w pracy do 22 to nie przyniesie i musze obejść sie smakie:-:)-(

reklama
A ja siedzę i myślę, co by tu wszamać. Zeszłam nawet do sklepu, patrzyłam się na półki i zgłupiałam :baffled: To, co mi się chciało, jak zobaczyłam to mi się odechciało. :baffled:
Hmmm...;-)

Cześć dziewczynki,

Dziękuję za trzymanie kciuków:) Wszystko w porządeczku:)
Moje wartości:
CRL = 68
BPD = 21
HC = 79
FL = 10
AC = 69

Masa ciała 71 g
Pan doktor sprawdzał wszystkie narządy mam tego ze 4 kartki A4 więc nie będę przepisywać,
Kość nosowa jest,
NT=0,8
Więc jestem przeszczęśliwa, oglądaliśmy dzidzię ponad 45 min, a zleciało jak 5:)
W odpowiednim wątku zdjęciorki i być może jak mi się uda to filmik:)
Jeszcze raz dziękuję za kciuki

Kurczaczek na początku spał i lekarz po cichutku robił zdjęcia, no ale później jak to Pan Doktor określił "Dziad się zbudził" i już koniec - skakanie, klękanie, tupotanie.

Co do płci - to wystawał spory dzyndzel, którym bezwstydnie nasze maleństwo się bawiło:D więc zapowiedzi, że być może chłopczyk, ale kto wie:) Na tym etapie kurczaczek się kręcił i ciężko było uchwycić kąt:)
buziaki

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki,

dziękuję za trzymanie kciuków:) wszystko w porządeczku:)
moje wartości:
Crl = 68
bpd = 21
hc = 79
fl = 10
ac = 69

masa ciała 71 g
pan doktor sprawdzał wszystkie narządy mam tego ze 4 kartki a4 więc nie będę przepisywać,
kość nosowa jest,
nt=0,8
więc jestem przeszczęśliwa, oglądaliśmy dzidzię ponad 45 min, a zleciało jak 5:)
później umieszczę w odpowiednim wątku zdjęciorki i być może jak mi się uda to filmik:)
jeszcze raz dziękuję za kciuki

kurczaczek na początku spał i lekarz po cichutku robił zdjęcia, no ale później jak to pan doktor określił "dziad się zbudził" i już koniec - skakanie, klękanie, tupotanie.

Co do płci - to wystawał spory dzyndzel, którym bezwstydnie nasze maleństwo się bawiło:d więc zapowiedzi, że być może chłopczyk, ale kto wie:) na tym etapie kurczaczek się kręcił i ciężko było uchwycić kąt:)
buziaki
gratulacje:-):-):-):-):-):-)

Witajcie
Ja tez moge już odetchnąć, za mną ostatnia sesja , mąż zdał egzamin z pediatrii. Mam tylko nadzieję, że trochę mu z tego w tej głowie zostanie. Dzisiaj byliśmy w restauracji i uczciliśmy nasze małe sukcesy.
Przyszły mi dzisiaj spodnie, które zamówiłam na allegro. Takie białe rybaczki na lato, i powiem wam szczerze, że dzisiaj na prawde brzusio mi wysadziło. Cieszę się bradzo :)
Ja mam USG 9.02. i chyba ni emusze pisać, że już nie mogę się doczekać.
Gratulacje:-)

i pod tym wzgledem dobrze byc nauczycielem :p
Tak, to jeden z niepodważalnych plusów-dużo wolnego;-)

Cześć dziewczynki,

Dziękuję za trzymanie kciuków:) Wszystko w porządeczku:)
Moje wartości:
CRL = 68
BPD = 21
HC = 79
FL = 10
AC = 69

Masa ciała 71 g
Pan doktor sprawdzał wszystkie narządy mam tego ze 4 kartki A4 więc nie będę przepisywać,
Kość nosowa jest,
NT=0,8
Więc jestem przeszczęśliwa, oglądaliśmy dzidzię ponad 45 min, a zleciało jak 5:)
Później umieszczę w odpowiednim wątku zdjęciorki i być może jak mi się uda to filmik:)
Jeszcze raz dziękuję za kciuki

Kurczaczek na początku spał i lekarz po cichutku robił zdjęcia, no ale później jak to Pan Doktor określił "Dziad się zbudził" i już koniec - skakanie, klękanie, tupotanie.

Co do płci - to wystawał spory dzyndzel, którym bezwstydnie nasze maleństwo się bawiło:D więc zapowiedzi, że być może chłopczyk, ale kto wie:) Na tym etapie kurczaczek się kręcił i ciężko było uchwycić kąt:)
buziaki
Gratulacje-cieszę się, że wszystko dobrze z dzidziusiem:-)

A ja siedzę i myślę, co by tu wszamać. Zeszłam nawet do sklepu, patrzyłam się na półki i zgłupiałam :baffled: To, co mi się chciało, jak zobaczyłam to mi się odechciało. :baffled:
Hmmm...;-)

mam dokladnie to samo :p

Milusia,

no super :)
u mojego w ogole nie bylo widac co miedzy nogami, bo ciagle nimi wierzgal lub krzyżował i sie odpychał od ścianek :p
ale jak juz pisalam, jakos przestalam mieć parcie, aczkolwiek Moj sie upiera, ze to na pewno facet ;)

reklama
Witam!Właśnie dziś powiedziałam starszemu synowi o ciąży.Nie dowierzał,powiedział że oszukuję.Małemu mówiłam już jakiś czas temu-powiedziałam że u mamy w brzuszku jest dzidzia a jak się go teraz pytam pokazuje na mój brzuś.A Wy kiedy powiedziłyście starszym dzieciom o ciąży?
Dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę Prenatalu.Mam dość duży kaszel a nic nie brałam wcześniej.Lek niby mówiła że w pierwszym trymestrze nie brać wit.ale to chyba mnie wzmocni?zwłaszcza że nie najlepiej wyglądam.
Nie pofarbowałam jeszcze moich siwych odrostów ale nie mogę na nie patrzeć w lustrze i muszę się w końcu za to zabrać.
Widziałam że dużo nowych sierpniówek przybyło.

Do góry