reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Pajeczko, aaaaa :-D No rozglądnę się, pomyślę :tak: Dzięki :-)

Ewelinko
, jak byłam na usg połówkowym, to mój mały był ułożony w główką w dół i wiem, że jest wszystko w porządku :tak:Jeszcze chował główkę "w kręgosłup".
Kiedyś czytałam, że najlepiej, aby maluch był ułożony główką w dół, równolegle do kręgosłupa (czy jakoś tak).
Ułożenie malca wiem, że jest ważne ale to chyba grubo po 30 tygodniu, więc się nic nie martw. :tak:
Jeżeli coś pomyliłam, to mnie poprawcie :tak:
Shyla, helloŁ :-D
Dzięki :-) A przyjęcie w stodole...hmm...jak dla mnie pomysł bomba! Serio! :-)

To w takim razie teraz już nie mam żadnych wątpliwości i raczej tak zrobimy z tymi obrączkami :tak: Myślałam, że raczej pozytywnie nikt mi nie odpowie. :zawstydzona/y: Wasze wsparcie jest dla mnie bardzo ważne :tak:Dziękuję Wam jeszcze raz :-)

A teraz właśnie popijam sobie mleczko z rozpuszczalnym kakaem o smaku karmelowym.
Pyyyychota :-) I słonko wyszło! :-D Hurra, choć na momencik :-)

Kiniusia a co ja tutaj widzę?? Szymuś będzie?? nosliczne imię :) nam się też bardzo podoba, chcielismy tak dać, ale znajomych synek ma tak na imię:)

reklama
Hej!U nas pogoda też się popsuła ale ma tak być wszędzie przez najbliższe dni,nawet ma padać.Ja zostałam teraz sama z Mikusiem a reszta na działce,mały spał tylko godzinkę i obudził się cały spocony-już nie wiem czym go przykrywać.Od kilku dni mamy w sąsiedztwie wesołe miasteczko-przyjeżdżają kilka razy w roku.Hałas straszny,spokój jest tylko rano.
Od dzisiaj biorę witaminki Feminatal N(wcześniej Calibrum po 2 duże tabletki)-chyba dobry jest?mała tabletka,fajnie no i nie były zbyt drogie na 2 miesiące.

A dzisiaj mialam niespodzianke leze sobie czytam was i kurcze mokro na piesci sie zrobilo hehe chyba wlasnie doznalam uroków siary, ale to chyba dlatego że przygniotlam piers.
:)

u mnie to samo dzis,pierwszy raz.Oglądam sobie ciuszki dla małej i tak sie chyba wczulam,że popłyneła mi na bluzkę

WItajcie majowo

Co do luteiny, podobno ma dobre dzialanie na szyjkę, i ćzesto ja się podjae własnie ze względu na nią.
Kiniusia, wydaje mi sie ze srebrne obrączki są ok
A ja leże dalej. Zobaczymy co bedzie jutro. Trzymajcie kciuki.

Hejka!
Nie martw sie nie jestes sama... ja tez leze... Ale moze zaczne od poczatku:

Jak pisałam kilka dni wczesniej (może ktoś pamieta:) miałam niepokojace mnie skurcze macicy, do wizyty miałam jeszcze ponad dwa tyg wiec dzwonie do mojego lekarza mówie jaka sytuacja a ten ze mam brac nospe 3x1 tabl i ze mam ojawy przedwczesnego porodu i zebysmy sie jak najszybciej spotkali. Kazał sie umówić na wizyte na nastepny dzien. Tak tez poczyniłam. Zestresowałam sie co niemiara.... łzy mi ciekły same.... koszmar.... i to czekanie:( oczywiscie jak bym sie gorzej czuła poszłabym na izbe ale nawet skurcze uspokoiły sie. Przed wizyta połóżna mierzy mi cisnienie a tam 136/94 :( pieknie... nigdy nie miałam takiego wysokiego:( Po wizycie sie juz troche uspokoiłam bo tragedi nie ma ale dobrze tez nie jest. Brzusio twardy ale szyjka zamknieta i długa, co prawda rozmiekczona na wys 1,5cm. I tak lekarz kazał brac nospe forte 3x1 tabl, magnez i lezec plackiem. Jak do wtorku nie przejdzie to do szpitala. Jak by sie pogarszało to tez jaj najszybciej na izbe. I tak leze sobie od wczoraj, czytam was ale nie miałam ochoty pisac za bardzo. Na razie poprawy nie widze ale gozej tez nie jest... wiec chyba dobrze.
Kruszynka daje o sobie znac co chwile wiec jestam spokojna....

Zazdroszcze wszystkim wyjazdów i spotkan z przyjaciólmi........

Kiniusia, sliczne imię dla Synka :-D U nas tez będzie Szymon, ale na drugie Krzysztof. Tak więc na forum dwóch Szymonków już jest :-D:-D:-D

ja też chciałam Szymona ale że szwagier ma tak na imię to niestety:(
będzie Bartosz co też bardzo mi się podoba:)
dziewczyny pogoda mi się psuje nad tym morzem a tak chwaliłam cały dzień a teraz takie wiatrzysko i zaraz będzie padać:(

Shyla, jakbym miała kawałek ziemi i stodołę to także bym zrobiła :-) Naprawdę super pomysł :tak:
kasikz, oczywiście trzymam mocno kciuki kochana :tak:
kolumnea, i ja za słodkim jestem, że ho ho :-D Gratuluję pierwszego "wycieku" z piersi :-D U mnie nadal sucho i nic nie chce lecieć :sorry:
Bombusiu, to rzeczywiście rzut beretem :tak: Trzeba sie umówić na spotkanie :tak::-)
A te Twoje naleśniki ciągle mi po głowie chodzą :-D
Pajeczko, no właśnie się zdecydowaliśmy, choć proszę trzymajcie kciuki, żeby mi się nie odmieniło z tym imieniem :-p Była jeszcze propozycja Wiktorek, ale znajomych synuś tak ma na imię i dooopa, a tak Szymuś jest całkowicie wolne wśród znajomych :tak::-)
monika373, i ja od dwóch tygodni biorę Feminatal N (wcześniej brałam Prenatal). Miałam zmienić witaminy na takie z jodem, Pani w aptece doradziła te :tak: A jeżeli bym chciała dodatkowo brać ten kwas Dha (czy jakoś tak), to można zakupić osobno za grosze :tak: Bo w zestawie z tymi witaminkami to dosyć spora cena wychodzi, a i witaminki nie wszystkie, a tak jest super, wszystko jest i cena rozsądna :tak:
Także zakupiłam od razu na 2 m-ce i zapłaciliśmy 34 zł., czyli na miesiąc 17 zł. Jak dla mnie gitara :-)
Rozalko, i Tobie gratuluję pierwszego "wycieku" :-D U mnie póki co sucho, ale jak potem chluśnie, to będzie wesoło (tak coś czuję) :-D
różyczk@, w takim razie leż kochana i odpoczywaj.:tak: Trzymam kciuki, żeby szpital okazał się niepotrzebny. :tak:Jak nie masz ochoty pisać, to nie pisz, ważne, że my wiemy, że jesteś tutaj z Nami :tak: Odpoczywaj :tak:
Cayra, super, że u Was także Szymuś :-) Oczywiście śliczne imię będzie nosił Twój synuś :-p:-D
monika8112, Bartosz to także śliczne imię :-)
Co do pogody, to odpędzaj te chmury, niech chociaż u Ciebie nie pada.

A ja właśnie się obudziłam po popołudniowej drzemce. Z M. się dziś (wcześniej) trochę pokłóciłam, a on wyszedł z domu i...wrócił z różą...:blink::rolleyes: Ach...dawno tak się nie zachował :rolleyes2:
Idę wziąć lody z zamrażarki :evil:
Bakaliowe, zapraszam :-)

Shyla, jakbym miała kawałek ziemi i stodołę to także bym zrobiła :-) Naprawdę super pomysł :tak:
kasikz, oczywiście trzymam mocno kciuki kochana :tak:
kolumnea, i ja za słodkim jestem, że ho ho :-D Gratuluję pierwszego "wycieku" z piersi :-D U mnie nadal sucho i nic nie chce lecieć :sorry:
Bombusiu, to rzeczywiście rzut beretem :tak: Trzeba sie umówić na spotkanie :tak::-)
A te Twoje naleśniki ciągle mi po głowie chodzą :-D
Pajeczko, no właśnie się zdecydowaliśmy, choć proszę trzymajcie kciuki, żeby mi się nie odmieniło z tym imieniem :-p Była jeszcze propozycja Wiktorek, ale znajomych synuś tak ma na imię i dooopa, a tak Szymuś jest całkowicie wolne wśród znajomych :tak::-)
monika373, i ja od dwóch tygodni biorę Feminatal N (wcześniej brałam Prenatal). Miałam zmienić witaminy na takie z jodem, Pani w aptece doradziła te :tak: A jeżeli bym chciała dodatkowo brać ten kwas Dha (czy jakoś tak), to można zakupić osobno za grosze :tak: Bo w zestawie z tymi witaminkami to dosyć spora cena wychodzi, a i witaminki nie wszystkie, a tak jest super, wszystko jest i cena rozsądna :tak:
Także zakupiłam od razu na 2 m-ce i zapłaciliśmy 34 zł., czyli na miesiąc 17 zł. Jak dla mnie gitara :-)
Rozalko, i Tobie gratuluję pierwszego "wycieku" :-D U mnie póki co sucho, ale jak potem chluśnie, to będzie wesoło (tak coś czuję) :-D
różyczk@, w takim razie leż kochana i odpoczywaj.:tak: Trzymam kciuki, żeby szpital okazał się niepotrzebny. :tak:Jak nie masz ochoty pisać, to nie pisz, ważne, że my wiemy, że jesteś tutaj z Nami :tak: Odpoczywaj :tak:
Cayra, super, że u Was także Szymuś :-) Oczywiście śliczne imię będzie nosił Twój synuś :-p:-D
monika8112, Bartosz to także śliczne imię :-)
Co do pogody, to odpędzaj te chmury, niech chociaż u Ciebie nie pada.

A ja właśnie się obudziłam po popołudniowej drzemce. Z M. się dziś (wcześniej) trochę pokłóciłam, a on wyszedł z domu i...wrócił z różą...:blink::rolleyes: Ach...dawno tak się nie zachował :rolleyes2:
Idę wziąć lody z zamrażarki :evil:
Bakaliowe, zapraszam :-)

Kiniusiu śliczne imię i niech Ci się nie odmieni :)) ciesze sie, ze doszliście do porozumienia :) a mowiłaś, ze ciężko będzie:)

Ja też tyle płaciłam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kurczak to dość takio.. bo ja w sumie jestem na feminatalu 400 metafolin +DHA i płaciłam za niego 54zł i to wystarcza na 1 miesiąc.. :-( wczesniej brałam cos innego plus dodatkowo DHA i za samo DHA (mumomega) zapłaciłam 57zł :-(

jesli moge zapytac jakie tabletki DHA pani w aptece polecala?

Ostatnia edycja:
Do góry