reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Heh, ja miałam moment, że codziennie chciałam jeść pizzę. Nie dałam się bardziej ze względów finansowych, bo trochę by kosztowało, ale po głowie mi chodzi:)

U nas było podobnie często kiedyś zamawialiśmy, ale to nie jest tanie, no i trochę w boczki też wchodzi, ale trzeba będzie pomyśleć o zamówieniu, bo czasami trzeba sobie dogodzić tak niezdrowo oooo:):)

A ja zjadłam teraz loda, przegryzam arbuza i leniu****e, że hej!!!!!

reklama
Witajcie kochane mamcie po tradycyjnie dluuugiej przerwie na BB, pewnie mnie nikt nie pamieta ale ja wiem ze wy jestescie kochane i klapsow za dlugie nieobecnosci nie rozdajecie!!:sorry: Ja juz nawet nie wiem ile mnie tu nie bylo podczytywalam was co jakis czas zeby "troszku" na bierzaco byc ale jakos pisac to mi sie :no: e..e..
U mnie katastrofa za katastrofa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: finansowa, mieszkaniowa ach dluuugo by pisac jak sie wali to wszystko...

Z synkiem wszystko ok , ostatnia wizyte mialam w zeszly piatek ( to byla masakra jakas :szok:) moja pani doktor sprawiala wrazenie jakby za kare pracowala co nigdy wczesniej jej sie to nie zdarzylo, zbadala mnie choooolernie bolesnie na samolocie myslalm ze ja udusze !!!!!!!!!! zrobila usg odburknela przy tym ze z malym ok i ze wazy 1080g i ze ulozony glowka na dol aha i spytalam sie co z twardnieniem brzucha bo czesto mi sie robi twardy to uslaszalam ze to normalne i ze brzuch ma prawo mi twardniec 8 razy w ciagu godziny :szok: a na koniec zaprosila mnie do pomieszczenia obok na CTG ja w kolejnym szoku jak to???? no ale juz teraz za kazdym razem bede miala robione ctg i od teraz wizyty co dwa tygodnie na przemian raz z polozna raz z pania doktor :sorry:
I mam do was pytanie jesli chodzi o to ctg bo mi jakas asystentka podlaczyla to wszystko sciskajac bardzo mocno brzuch az M sie przestraszyl a ja prawie zawalu dostalam:wściekła/y: Czy wy tez tak mocno mialyscie brzusie posciskane tymi "dinksami"??
Kolejna wizyta 4 czerwca i oczywiscie sie spytam czy to zawsze musi byc tak mocno ale jakos tak chcialabym wiedziec jak to u was jest. A moze za bardzo panikuje:eek:

buziole

Witajcie kochane mamcie po tradycyjnie dluuugiej przerwie na BB, pewnie mnie nikt nie pamieta ale ja wiem ze wy jestescie kochane i klapsow za dlugie nieobecnosci nie rozdajecie!!:sorry: Ja juz nawet nie wiem ile mnie tu nie bylo podczytywalam was co jakis czas zeby "troszku" na bierzaco byc ale jakos pisac to mi sie :no: e..e..
U mnie katastrofa za katastrofa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: finansowa, mieszkaniowa ach dluuugo by pisac jak sie wali to wszystko...

Z synkiem wszystko ok , ostatnia wizyte mialam w zeszly piatek ( to byla masakra jakas :szok:) moja pani doktor sprawiala wrazenie jakby za kare pracowala co nigdy wczesniej jej sie to nie zdarzylo, zbadala mnie choooolernie bolesnie na samolocie myslalm ze ja udusze !!!!!!!!!! zrobila usg odburknela przy tym ze z malym ok i ze wazy 1080g i ze ulozony glowka na dol aha i spytalam sie co z twardnieniem brzucha bo czesto mi sie robi twardy to uslaszalam ze to normalne i ze brzuch ma prawo mi twardniec 8 razy w ciagu godziny :szok: a na koniec zaprosila mnie do pomieszczenia obok na CTG ja w kolejnym szoku jak to???? no ale juz teraz za kazdym razem bede miala robione ctg i od teraz wizyty co dwa tygodnie na przemian raz z polozna raz z pania doktor :sorry:
I mam do was pytanie jesli chodzi o to ctg bo mi jakas asystentka podlaczyla to wszystko sciskajac bardzo mocno brzuch az M sie przestraszyl a ja prawie zawalu dostalam:wściekła/y: Czy wy tez tak mocno mialyscie brzusie posciskane tymi "dinksami"??
Kolejna wizyta 4 czerwca i oczywiscie sie spytam czy to zawsze musi byc tak mocno ale jakos tak chcialabym wiedziec jak to u was jest. A moze za bardzo panikuje:eek:

buziole

Lea ja ktg nie miałam jeszcze miałam tylko pomiar tętna. Wiec niestety w tej kwestii nie pomoge.

Malagonia, Bombusia zrobiłyscie mi ochote na pizze :) wy niedobre teraz meza bede meczyla:p

dziewczyny ide sie polozyc bo od siedzenia pęka mi kręgosłup

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lea - nie, KTG mam założone optymalnie. Nie ucieka ale też nie boli. Odezwij się następnym razem.
Mój gin robi KTG ( a właściwie położna która u nigo pracuje ) od 25 tygodnia co wizytę.
JUTRO WIZYTTA :) kochane,normalnie tak się cieszę !!! Olimpia w 32tygodniu ważyła 2180g, ciekawa jestem czy Lilka w 29tygodniu podejdzie pod 2000g czy nie :)

Odebrałam wyniki krwi. Oczywiście HCT,HGB i cała reszta tych "ważniejszych" poza normami ale i tak sądzę,że lekarz stwierdzi,że to niezły wynik.
Mocz w porządku a glukoza (zwykłe badanie,nie obciążenie) 75 (przy normie od 74). Cukrzyca mi chyba nie grozi.

Dzisiaj mam kiepski dzień, niedobrze mi jakoś, mam lekką biegunkę i jestm tak śpiąca że mogłabym przy komputerze zasnąć ( a nie mogę bo moja maluda absolutnie nie chce spać ale też coś aptytu dziś nie wykazuje a wczoraj miała problemy z brzuszkiem ). Miałam zrobić spaghtti z tuńczykiem ale na samą myśl mnie odrzuca. Coś jednak muszę dać Olimpii, nie będę dziecka głodzić.

Diekowac Polianno za odpowiedz no to sie odezwe nastepnym razem :wściekła/y: mi to ctg podlaczyla jaksa asystentka cus mi sie wydaje ze kobita nie ma doswiadczenia w tej kwestii!!!

Na pewno KTG nie powinno Cię uwierać, żaden dyskomfort..... jak najbardziej zwróć uwagę na następnej wizycie:)

Pajka ja też bym zjadła pizze, ale nagotowałam taki gar zupy, ze trza teraz ją wszamać:)

Cześć słoneczka, melduję, że zostałam w domku, jadę jutro wieczorem, wolałam dmuchać na zimne, bo naprawdę czułam się fatalnie,

otóż okazało się, że sprawcą mdłości, biegunek i skurczy macicy był arbuz - zjadłam prawie całego niedojrzałego przed snem i tak to się skończyło, jelita szarpały, a to wpływało na malucha, który się bardzo wypinał, przez to macica również się kurczyła.
Przeczyściło mnie na amen, zdychałam pół dnia, ale teraz czuję się rewelacyjnie i zabieram do waszego nadrabiania:) Dziękuję kochane, że się o mnie martwiłyście:*:*:*:*:*:*:*:*

Cześć słoneczka, melduję, że zostałam w domku, jadę jutro wieczorem, wolałam dmuchać na zimne, bo naprawdę czułam się fatalnie,

otóż okazało się, że sprawcą mdłości, biegunek i skurczy macicy był arbuz - zjadłam prawie całego niedojrzałego przed snem i tak to się skończyło, jelita szarpały, a to wpływało na malucha, który się bardzo wypinał, przez to macica również się kurczyła.
Przeczyściło mnie na amen, zdychałam pół dnia, ale teraz czuję się rewelacyjnie i zabieram do waszego nadrabiania:) Dziękuję kochane, że się o mnie martwiłyście:*:*:*:*:*:*:*:*

Milusiu prawie całego arbuza:szok::szok:niedojrzałego:szok::szok:bój sie Boga dziewczynko:no:na noc, niegrzeczna, przełoże przez kolano i klapsiory dam.:tak: Nie jadamy na noc takich rzeczy:wściekła/y:
Zapraszam na cieplutką zalewajeczkę:happy2:i odpoczynek nakazuję;-)

reklama

no to mnie pobilaś ja zjadłam tylko połowę też był jakis niedojrzały, ale mi na szczescie nic nie było.

Do góry