reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Witaminki, witaminki..

reklama
Dziewczyny, polecałyście na forum jakieś żelazo, możecie jeszcze raz napisać co bierzecie? Mi lekarka podpowiedziała Biofer Folic ale nie chcę podwójnie kwasu foliowego brać. A wiem że po niektórych to ma się potem problemy z wypróżnianiem czego chciałabym uniknąć.

Ja brałam zwykły ascofer i problem z zaparciami przeszedł. A jak brałam specjalne żelazo dla kobiet w ciąży to rodziłam w toalecie raz na trzy dni.

ja nie wiem czy w pl takie żelazo jest ale ja biorę Galfer...
i jest dostępny z kwasem foliowym , albo bez ;-) różną się pudełka.. więc kupuję ten bez żeby za dużo nie brać kwasu:tak:

Ja przyjmuje żelazo Sorbifer Durules od 18 tyg. mój gin uważa, że jest dobrze przyswajalne przez kobiety w ciąży i przy tej ciąży faktycznie nie narzekam. Przy pierwszej też brałam to samo żelazo - prowadził ten sam gin - ale czasem nie czułam się najlepiej, natomiast nigdy nie miałam problemów w toalecie. Po porodzie też przez jakiś czas je przyjmowałam.

Biorę falvit, w drugim miesiącu dostałam od teściowej prenatal ale po połknięciu zwracałam go natychmiast (może trudny okres mdłości, czułam ten imbir aż mi się nim odbijało, albo nieszczerze dany :p) więc znowu na falvit. Ale tam nie ma DHA, myślicie, ze warto to uzupełnić w 21 t.c. czy to już nic nie da? :zawstydzona/y:A jeśli tak to co polecacie? :)

reklama
Do góry