reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

A co z nasza waga?

ja przytyłam około 2 kg a to oznacza że wróciłam do wagi z początku ciąży...
mam podobnie jak Ty ana.30. niestety i w pierwszej ciąży przytyłam 21 kg, ale jeśli to utrudniło 0mi poród to obawiam się że gdybym przytyła mniej to nie zdążyłabym do szpitala ;-)

reklama
mi sie wydaje ze waga chyba nie ma takiego duzego wplywu na przebieg porodu moja kuzynka przytyla niecale 8 kg a jej porod byl bardzo dlugi i meczacy wiec chyba nie ma reguly tak przynajmniej mi sie wydaje;-)

NIE MA ZADNEGO WPŁYWU -BO NIBY CZEMU ŁATWIEJ???!!!
WIEM NAPEWNO ,ZE JESLI KOBITA PRZYTYJE DUZO TO WAGA DZIDZI NIE MUSI BUC ADEKWATNA DO PRZYBRANYCH KG(CZYLI MOZE BYC MALUSIA)
JA MIAŁAM +36 A MOJ MAŁY ZALEDWIE 3350 I 53 CM-SMIALI SIE ZE MAMUSIA SIE SPASŁA:tak: A DZIDZ MAŁY
A teraz mój mały ma 5 lat i nikt nie daje mu tyle ,pytaja sie wrecz do ktorej klasy chodzsz chłopczyku a on sie wkurza ,ze do przedszkola do 5 latków.:wściekła/y:

lil kate: na pewno nie tragicznie bo do mnie to Ci jeszcze brakuje :-p Nie wiem jak to się stało ale w 2 tygodnie przybyło mi 4kg i w efekcie mam już 7,5 - 8kg na plusie od początku :szok: :baffled: Ale nie da się w 2 tygodnie nagromadzić tyyyyyle fatu, to po prostu niemożliwe, musiałabym mieć nadwyżkę 2000kcal ponad normę na dzień, więc pocieszam się że to głównie woda którą gromadzi organizm :-p

pewnie masz racje ja poprzednim razem przytylam 24 kg a po 1,5 tyg po porodzie mialam juz 16 kg mniej pozniej to juz szybko schodzily te kilogramy ale do wagi sprzed ciazy zawsze brakowalo mi 1-2 kg a przy czym wogole sie nie odchudzalam tak samo jakos te kilogramy schodzily:-)

Ja od poczatku juz + 5 kg i tak moze zostac
nazekałam ze nie tyje no to mam teraz. Moj maz mowi ze co to jest 5 kg a pamietasz z Konradem 36 to jest waga ..NIGDY WIECEJ TYLE
Mam nadzieje ze po porodzie (jesli przytyje do 10 kg )schudne jakies 30 tak bym chciała .Mam 180 prawie a chciała bym wazyc nie wiecej niz 68 kg

reklama
Ja jestem w 22 tygodniu i na razie+ 2.Jestem juz bardzo gruba,wiec dlatego uwazam,choc jakos specjalnie sie nie ograniczam:-)

Do góry