reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chce być piękna...i zrelaksowana!!!

a ja jutro ide na wesele kolezanki i z tej okazji bylam dzis na manicure :) i wreszcie mam zrobione paznokcie :) Jutro ide do fryzjera (a moja mama przyjezdza 200 km zeby zajac sie Ola :), chociaz oczywiscie ja 2 razy w nocy przyjade zeby mala nakarmic i polozyc spac :) )

I kupilam sobie spodnice i bluzke :) Od razu inaczej sie czuje. :laugh:

reklama
ja bylam wczoraj u fryzjera ale nie chce pisać o zmianie fryzury bo była niewielka ale o lekkomyślności ludzi.

W salonie były dwie panny takie typowe blondi. Jedna przyszła z dwutygodniowym dzieckiem - maleństwo.

Siedziały tam dobre 3-4 godziny bo robiły sobie cuda na głowie a ta malutka płakała, jak za głośno to wciskały jej smoka i przytrzymywały żeby nie wypluwała paluchami oczywiście z tipsami.

cytat z ich rozmowy "co ona tak ryczy" - " może ma bąbe w pieluszce" hehehehe " "a jeszcze wytrzyma"

Najlepszy był moment jak ta mamusia wzieła dziecko na ręce ( bo już tak płakało) a nad nią fryzjerka z suszarą !!!! i to gorące powietrze wiało tej kruszynie na główke, oprócz tego smród farb, lakierów i innych chemikalii- kurcze nie mogłam na to patrzeć tak mi było szkoda tej malutkiej.

Ja rozumie zadbać o siebie bo trzeba jakoś wyglądać i czuć się ale nie do jasnej ch..... kosztem dziecka. Można wyjść i do fryzjera i do kosmetyczki ale nie ciągnąć ze sobą 2-tygodniowego dziecka. Przecież to nie spacerek po parku tylko 3-4 godziny w hałasie i smrodzie.

Byłam zdegustowana

a co do wesel to też mnie czeka w październiku spódnice mam i nawet w nią wchodze ale gorset jakoś się nie dopina ;D i trzeba ruszyć na miasto w poszukiwaniu czekoś sensownego

Aqua, bez komentarza.. Ja bym nawet teraz Filipa do fryzjera nie wzięła, bo wiaodmo smród farb i szum,... a te tipsy... ciekawe jak będzie się z nimi opiekować maleństwem...biedne dzieciątko... :(

Piotrek był ze mną u fryzjera - co prawda niecałe pół godziny za nim siętatuś ostrzygł, ale przebywał w osobnym pomieszczeniu zupełnie.

ja w ramach relaksu nad morzem bedę chodzić na bicze szkockie i masaże. już nie mogę doczekać siętych siniaków po biczach - znowu będzie śmiechu, że mnie chłop katuje ;D

Jeju normalnie myślałąm że mnie szlag trafi jak to czytałam ja bym te baby zjechała z góry n dół i za kudły wyszarpała a te tipsy to do dupy im wsadziłą!!!!!!!!!!!!!!Jak ja nie nawidze takich głupich bab!!!!!!!!!!!!!!!!!

Boże, co za idiotki....
ja muszę się baaaaaardzo w pracy powstrzymywać, by nic nie powiedzieć rodzicom, których dzieci trafiły do pogotowia rodzinnego... mamy taki nawał dzieci i w tak różnym stanie, że coś strasznego... :(

a odnośnie fryzjera - fryzjerka ostatnio mnie sama zaczepiła jak przechodziłam obok jej salonu kiedy zawitam ;D nie mogę się do niej wybrać, a przyjmuje w bloku obok ;D
po pracy gnam na złamanie karku do domu i żal mi każdej sekundy bez Agaty ::)

Mi włosy wypadają straszliwie :( mam wrażenie że conajmniej połowa mi wypadła.. nie wiem z czego mi kobieta zrobi fryzurę do ślubu. dzwoniąc do niej, powiedziałam że jestem prawie łysa a ona przytomnie czy ma przynieśc jakąś perukę. najpierw się roześmiałam ale za chwilę chciało mi się płakać..
i dalej mi się chce
fałd na brzuchu nie da się schować pod żadną kiecką.. poza tym przebarwienia powstałe w trakcie ciąży nie znikły..

co do pań u fryzjera chyba nie trzeba komentowac masakra

a co do tipsów to ja dlugo przed ciaza mialam i teraz tez o nich myśle moje to takie ochłapki ze nie ma nawet po co na manicure iść
ale bardzo sie boje przy małej w paznokciach
nie mowie tez o niewiadomo jak dlugich ze nie mozna spodni spokojnie rozpiąć bo paznokcie przeszkadzaja ale o takich subtelnych tak na poprawe humoru ::)

do fryzjera tez bym poszla juz nawet wiem jaka fryzure bym chciala jak nigdy nie wiedzialam co ze soba zrobic ale kasy brak niestety :(

reklama
Aqua ja bym nie wytrzymała chyba i zwróciłabym uwagę takiej "kobiecie" - wiecie co - takie matki to bym postawiła pod murem i powystrzeliwała. Mam przykłąd w moejj siostrze i po prostu nei umiem czegoś takie ani znieść ani tolerować......
Kasiula ja też idę robić tipsy :) Też nie długie, ale tak jak ty - dla poprawienia humorku. A moim zdaniem nie masz się czego bać, bo kiedy ja miałam tipsy to one były mneij ostre niż moje własne paznokcie.....

Do góry