reklama

Ciąża bliźniacza

Witaj sylha:-) 22 to juz niedługo, będe trzymac kciuki za parkę-) Ja mam polówkowe 25 w poniedziałek i mam nadzieję, że nic sie tam nie zmienilo bo mam już troszkę rożowych ciuszków:-) a zawsze sobie obiecywałam, że jak będe mieć córkę nie będę jej ubierać w ten idiotyczny róż - ale cóż, słodkie są te kokarki, te różowe kaftaniki - nie mogłam sie oprzeć parę razy przyznaje. I teraz dopóki do ręki nie wezmę, nie dotkę bawełny to już nic nie kupuję:-)
Sylha fajny ten śpiworek (zwłaszcza ten pomarańczowy). Wozek TFK rewelacja, zwłaszcza to zestawienie kolorów bardzo mi sie podoba no i ten hamulec przy rączce :-)
Palunu _nr 1 - mówila mi moja kosmetyczka, że maslo shea rewelacyjnie natłuszcza - dobry wybór choć ja nigdzie nie moglam dostać nieperfumowanego i posżłam w ta Mustelle (notabene w SuperPharmie) mają teraz promocję 2 tuby + mini produkty dla maluszka za ok. 150 PLN.
Pytanie do dzidki24 (poniewaz jesteś już bardziej ode mnie zaawansowana) kupowałaś może taką długą poduszkę do spania? Zastanawiam się którą kupić bo brzuch rośnie i lada dzień okaże się pewnie wytchnieniem.
Pikka malo przytyłas - 12 kg to też rewelacyjny wynik, masz dużo ruchu? Podjadasz słodycze? Proszę się tu natychmiast przyznać:-)

Marcikuk powiedz o tym lekarzowi, ogranicz sol i sprawdzaj to cisnienie, troszkę za wcześnie na takie historie może jesteś dziś oslabiona, za mało spałaś, itd,itp, zobaczysz jak będzie jutro W ciążach mnogich to się często zdarz,a są na to leki, więc spokojnie:-) Co do tych lóżeczek turystycznych to się nie wypowiadam ale wiem, że na stale lepiej kupować normalne z wmiare twardym materacykiem a takie to na wyjazd gdzieś na parę nocy można kupić - ale to moje zdanie (może się mylę..) CO do drętwienia nóg, magne b6 biorę od 12 tc 3 tabletki dziennie i poki co odpukać nic nie szczyka:-)

Cailina przede wszystkim więcej spokoju a laktacja w sekundę się unormuje ale do tego musi być luz i nie martw się już po wszystkim, wszystkie Ci tu na pewno dopingujemy żebys szybko do domku wyszła:-) I wbrew pozorom wiele zalezy od Ciebie - dasz rade! Oby chłopcy jedli i na wadze przybierali i wszystko będzie ok.
Ja dziś poszłam spacerkiem 2 km na zakupy tam pochodzilam i spowrotem na nogach nie mogę w miejscu usiedzieć oby dzieci w męża się wdały:-D

reklama
Sylha- no chyba zapomniałam :-) ja myślałam natomiast o kupnie grubszego kombinezonu a teraz to juz nie wiem :-)

Magdzioha- tak w tym i candy jedna gondola i jedna spacerowka jest mniejsza. Ale mi to nie przeszkadza - jakis damy radę. Ja właśnie brałam pod uwagę to co ty przy wyborze czyli transport , sklepy itd i ten wybór dla mnie był najlepszy. Mieszkam w takiej małej dzielnicy , ze do pobliskich sklepików jak bym chciała wejść coś kupić to bym nie mogła bo drzwi są bardzo wąskie ok 75 cm i to samo do domu mojego. Dlatego , ze on nie ma dużych wymiarów siedzisk to myśle ze max do 1,5 roku nim pojezdze. I tylko w trakcie uzytkowania zobaczę czy juz po 6 mies jako drugi dokupić sama spacerowke z BJ city mini czy dopiero jak ten sprzedam po 1,5 roku. Jeśli interesuje cię na szerokość wózek to ten city mini wg mnie rewelacja , waży tylko 13kg i super jedna ręka sie go prowadzi i łatwo składa i cena tez przystępna bo ok 300L nowy.

Malena- ja mam dzień po Tobie polowkowe :)
Tez obiecalam sobie, ze nie bede ubierac dziewczynki tylko w różowy a moje pierwsze zakupy dla Lenki są same różowe :-) Ja lubię ten kolor wuec co będę córeczce żałować :-)

Mam teraz dylemat czy kupić lozeczka 60/120 czy 70/140. Cały czas byłam za tymi pierwszymi bo zbytnio miejsca w pokoju nie mam ale dziś tak sobie pomyślałam , ze po ok 2-3 latach trzeba będzie i tak wymienić na większe a te 70/140 to od razu można tapczanik zrobić .

Ostatnia edycja:
Lola- ja też miałam opcję gruby kombinezon- ale jaki rozmiar,żeby na zimę wystarczył, bo dzieciaki akurat w tedy najwięcej będą rosły, potem jak ogładałam to takie właśnie ufff napompowane....za rok takie kupię....a teraz wiadomo jak będą mocne mrozy to nie mam zamiaru nie wiadomo jak je wietrzyć:-D

Malena- to najpierw ty za mnie potem ja za ciebie kciuki potrzymam:-D
az tymi ciuszkami to mi nawet nie mów- moja logika myśli dokładnie tak samo, też już mam kilka ciuszków, ale stwierdziłam,że jak co to nic straconego- koleżanka nie dawno córę urodziła:-) a ostatnio wymyśliłam,że póki nie będzie poznać płci dzidzi po wyglądzie to chcę je np ubierać tak samo, ale w kolorach róż i niebieski.....a łóżeczka upolowałam sobie takie:
HIT ROKU ! ŁÓŻECZKO 120-60cm ! Zapraszam (2411783624) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. z różowym i niebieskim:-) jedynie się zastanwiam czy nie wziąć 70*140 skoro są z możliwością rozłożenia do tapczana.....:sorry2:

malena mało przytyłam bo ja skazana na bycie chudzielcem jestem:wściekła/y: co wcale mi się nie podoba... przed ciążą ważyłam 43 kg przy wzroście 158 cm. A słodyczami to ja się teraz zajadam równo:tak: po prostu tak mam... sam brzuch mi wywaliło, więc wyglądam nieco śmiesznie. Taki szczypior i wielki balon:szok:

marcikuk z tym ciśnieniem wcale nie musi być coś nie tak jeśli rosnie Ci tylko po wysiłku. Ciśnienia generalnie nie mierzy się wtedy, tylko po odpoczynku. Zawsze po wysiłku ono nieco wzrośnie.... Ale oczywiście lekarza zapytaj...
A co do łóżeczek turystycznych to też nie polecam. Materacyk możesz włożyć inny to nie problem ale one zwykle regulacji wysokości nie mają i nie wyobrażam sobie dziecka z samego dołu podnosić i kłaść za często:szok:
Ja w ogóle nie jestem zwolennikiem wydawania dużo pieniędzy na wyrko. Ale lepiej kupić zwykłe drewniane a takie może się przydać na wyjazd albo właśnie jako kojec. Ja mam zwykłe sosnowe z Ikei za 89 zł chyba. Jedno po synku i drugie dokupiłam to samo. Szczerze to nie wiele różni się w praktyce łóżeczko za 100 zł od takiego za 500 zł ;-)Fajnym gadźetem są wyciągane szczebelka ale więcej istotnych różnic nie dostrzegam...:tak:

cailina trzymam kciuki za chłopaków no i za to mleczko żeby się jednak rozkręciło :tak: jakby nie było najlepszymi pobudzaczami laktacji są orginalne ssaki w postaci dzieci więc mam nadzieje że jak będą mieli okazje w domku to pójdzie lepiej;-)

Malena ja od kiedy wyskoczył mi brzuszek spię z taką zwykłą podłużną poduchą prostokątną ale ubitą. Ja zawsze uwielbiałam spać na brzuchu więc to się sprawdza bo daje mi oparcie żeby nie znosiło mnie i żebym nie spała na brzuchu i nie wyobrażam sobie spania bez poduszki. Ale dziewczyny na forum polecały Poduszka MOTHERHOOD rogal ciążowy W-wa Gratisy (2424631459) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i jak bym miała kasę to bym się na nią skusiła.

Dziewczyny ja mialam cos takiego dla Olivieka.
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Travel-and-Pushchairs/Travel-Cots/Graco-Classic-Electra-
Bassinet-Travel-Cot-in-Urban%280083855%29

Bardzo sobie chwalilam uzywanie takiego lozeczka turystycznego. Ma regulacje na 3 wysokosci, opcje bujaka jak malec nie chce spac. Nie balam sie, ze sobie cos zrobi jak uczyl sie wstawac - bo wszystko miekkie. Ma rowniez kupe zbednych opcji jak dla mnie - lampka, wibracje w materacyku, melodyjki - dzwieki natury, itp

Ogolnie super - sluzylo mu do 2.5 roku, potem kupilismy juz lozko.

Jak ktos ma malo miejsca w domu lub duzo podrozuje/przeprowadza sie to polecam... Widzialam na allegro podobne o wiele tansze:biggrin2:

Wiem jednak, ze malo ktore dzieci chca spac w lozeczku wiec to tez trzeba brac pod uwage...;-)

czesc dziewczyny.widze,ze juz "nowe pokolenie"mamusiek uaktywnilo sie.czy moze ktos wie co dzieje sie z ANKOS????????????????
co do rozstepow to ja do tej pory tez nie mam ani jednego-smaruje sie 2 razy dziennie Mustela.nie wiem czy to zasluga preparatu ale mysle,ze troche tak.co do dolegliwosci dziewczyny to z czasem jest tylko gorezj.ja juz prawie nie sypiam -moze z 5 godz.razem.dzieci glowkami mnie sciskaja.czasami tak mocno,ze az boli caly dol.

PIKKA-nie zartuj z tym 38 tygodniem.:szok:juz jestem tak umeczona,ze 2 tyg.to dla mnie wiecznosc!no ale jak trzeba to trzeba:-)chyba zadnych zwiastunow porodu nie mam-nie znam sie,bo to moja 1 ciaza.moj lekarz idzie 12 lipca na urlop i do tego czasu urodze na pewno-27 mam wizyte to bede wiedziala co i jak.

reklama
ja tez mam mustele ale jakos jej zapach mi przeszkadza;/ uzywam jej tylko czasem, a tak to ten oillan jest bezzapachowy...
wlasnie maslo shea tez mam zapachowe i mnie denerwuje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry