reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny,
Nie wiem od czego zacząć... może od początku. 5 lat temu zostałam mama. Ciaza ciężka, skracjaca się szyjka, cukrzyca, ale skończyło się ok. Tyko psycha siadła. Po 4 latach w końcu odważyłam się znow być w ciąży. Udało się, walentynki byly owocne. Jednak szczęście nie trwało dlugo. Beta zle rosla. Podejrzenie pozamacicznej. Po kilku dniach na usg w 6tyg i3 dniu widać było mini pęcherzyk z małym ciałkiem żółtym. Ciaza wyglądała na ponad 2 tyg młodsza. Lekarz powiedział wprost albo poleci albo się utrzyma (ja go prosiłam, że ma mi mówić wsaytsko wprost). No i poleciała w 7tyg i 1 dniu. Nadal krawie, no to dopiero 6 dzien. Wizytę mam za tydzień zeby spr czy wayatsko się oczyściło. Podpowiedzcie proszę o co pytać lekarza, jakie badania mam robić z Waszego doświadczenia. Wsaytskie przeciwciala tj cytomegalia toxo, różyczka, ospa, opryszczka mam. Mutacji związanej z krzepliwością nie mam. Robiono mi te badania przy okazji podejrzenia stwaednienia rozsianego (w listopadzie i wtedy przebadano mnie od dolu do gory). Tsh ok, morfo ok, żelazo ok, wit d ok, b12 ok. Cytologia super.
Za wszytskie rady bardzo dziękuję

reklama
Cześć dziewczyny,
Nie wiem od czego zacząć... może od początku. 5 lat temu zostałam mama. Ciaza ciężka, skracjaca się szyjka, cukrzyca, ale skończyło się ok. Tyko psycha siadła. Po 4 latach w końcu odważyłam się znow być w ciąży. Udało się, walentynki byly owocne. Jednak szczęście nie trwało dlugo. Beta zle rosla. Podejrzenie pozamacicznej. Po kilku dniach na usg w 6tyg i3 dniu widać było mini pęcherzyk z małym ciałkiem żółtym. Ciaza wyglądała na ponad 2 tyg młodsza. Lekarz powiedział wprost albo poleci albo się utrzyma (ja go prosiłam, że ma mi mówić wsaytsko wprost). No i poleciała w 7tyg i 1 dniu. Nadal krawie, no to dopiero 6 dzien. Wizytę mam za tydzień zeby spr czy wayatsko się oczyściło. Podpowiedzcie proszę o co pytać lekarza, jakie badania mam robić z Waszego doświadczenia. Wsaytskie przeciwciala tj cytomegalia toxo, różyczka, ospa, opryszczka mam. Mutacji związanej z krzepliwością nie mam. Robiono mi te badania przy okazji podejrzenia stwaednienia rozsianego (w listopadzie i wtedy przebadano mnie od dolu do gory). Tsh ok, morfo ok, żelazo ok, wit d ok, b12 ok. Cytologia super.
Za wszytskie rady bardzo dziękuję
Bardzo mi przykro 😓
A co z cukrzycą? Bierzesz jakieś leki, odstawiłas w czasie ciąży?

Teraz jaki plan? Starasz się?
Teraz czekam na wizytę, za tydzień mam. I zobaczymy czy się oczyściło. Ciekawe ile trzeba będzie zrobić przerwy... Ale mysle się zacząć starać zaraz jak tylko dostaniemy zielone światło. I oby było jak do tej pory, zlote strzały w 1 cyklu starań. Ale z tego co u Was czytam to czasem po poronieniu juz tak kolorowo nie jest.

Bardzo często zdarzają się torbiele czynnościowe czyli właśnie takie z niepękającego pęcherzyka. Ale one się na ogól właśnie wchłaniają same ;)

Mam prośbę do nowych dziewczyn - nie piszcie posta pod postem, bo ciezko się potem odnaleźć jak jedna napisze 5 postów z rzędu ;) z resztą taka tu mamy zasadę ;)
Kilka cytatów można wstawić w jednym poscie, ewentualnie można edytować żeby coś dopisać :)
To ja tak pewnie zaśmiecam. A jak wstawić kilka cytatów w jednym poście bo jestem zielona ?

reklama
Nie, bo dostalam krwawienie w niedziele w domu i ginekolog kazal zostać jeżeli wygląda to jak okres. Teraz zaluje, że nie wiem nie pobrałam jakis próbek... Ale człowiek mądry po szkodzie...
Kochana nie zadręczaj się, wiele z nas pewnie gdyba i myśli że jakby inaczej postąpiły to może byłoby inaczej.
My na przykład zleciliśmy badanie płodu i jak się okazało materiał był nieodpowieni i też nie dostaliśmy odpowiedzi na pytanie "dlaczego?".
Ja teraz staram się myśleć pozytywnie i po prostu jak najlepiej przygotować do kolejnej ciąży, zobaczysz, że jeszcze zaświeci słoneczko dla każdej z nas 😊

Do góry