reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Co na obiad i kolacje

reklama
Ika ja daje jeczmienna srednia. Lyzke na talerz.

Dzis Paula wystawila mi recenzje... Pisalam kiedys, ze zrobilam jej kilka porcji pulpecikow. Przy pierwszych probach podania ich w calosci bylo plucie, wiec dzis juz przezornie zmiksowalam je z ryzem i dodalam do mleka. Paula wypila 2 lyki i zrobila klasyczne bleee...:nerd:
Chyba nie zapisze sie do mojego fanklubu...:no:;-)

mniam,uwilbiam soczewice:-p

ja daje jeczmienna wiejska,taka drobna,3-4 lyzki na garnek,do tego wloszczyzna,duzy zabek czosnku i 1 grzybek suszony.

kajenka - powiedz Pauli,ze nastepnym razem sama gotuje albo do baru idzie..:dry:;-)

U nas na obiad dziś zupa pomidorowa, a na drugie ragu z makaronem i serem.( nie wiem czy tak to się pisze, bo to danie włoskie - teściowa mi dała słoiczek sosu który zrobiła na spróbę jak będzie dobre to mi ma dać przepis)

Iwonka a Ty dasz Nam przepis :-);-)

u Nas żeberka w sosie własnym z ziemniakami i ogórkiem kiszonym ... jutro napewno coś "tłustego" a na piatek chyba zrobie tak jak mówicie krupniczek :-)

Nina ma dzis zupe krem z brokulow z cielecinka. wlasnie mialam zamiar zrobic krupnik w piatek - Katka dzieki za przepis (ja moze dodam jeszcze troche mieska).

kajenka - niech sobie spryciula sama gotuje :tak:

my po obiedzie,zrobilam w koncu na drugie nalesniki jogurtowe,dobre i tak fajnie pachna:-p

dokladny przepis na krupnik:
wrzucam miesko,2 listki alurwe i 3 ziela angielskie,sol <ja zrobilam na biodrowce,potem zmiele miesko i bede miala na pulpeciki> ,gotuje samo,jak sie zagotuje woda,wrzucam kasze i gotuje jakies 30 minut,potem dodaje warzywka,o ktorych pisalam wyzej i jeszcze 5 malych ziemniaczkow,no i na koniec posypujemy koperkiem,pietruszka,kto co lubi.Ja wloszczyzne sciaram na ogol na tarce,ziemniaczki kroje w kostke,pora w polplasterki,mozna tez wszystko w kostke albo tak jak dzisiaj,nie chcialo mi sie kroic ani scierac,wiec robie tak,ze pora tylko kroje,reszte warzyw wrzucam w calosci do zupy,a potem ugniatam ta praska do zimaniakow i warzywka sa drobne :cool2:

IKA
-a ja chce ten przepis na makaron z warzywami i grzybami.

kajenka - niech sobie spryciula sama gotuje :tak:
kajenka - powiedz Pauli,ze nastepnym razem sama gotuje albo do baru idzie..:dry:;-)

A prosze bardzo;-) (u i z babcia)
kuchcikce1.jpg

reklama
Śliczna kuchareczka i pewnie dobrze gotuje:tak:

Ja też już po obiedzie - ragu super:tak: - jak wezmę przepis od teściowej to napiszę

Do góry