Dziewczyny - szpinak to jedna z lepszych potraw na świecie.
Na trójke wystarcza u nas jedna paczka.
Paczke szpinaku rozmrozić
Odcisnac jeszcze w zamkniętym worku wodę (zawsze jest jakas dziurka, która ona wyleci)
W rondelku rozpuszczam ok. jednej łyżeczki SMALCU (żaden olej, masło czy oliwka z oliwek) i robie zasmażke z maka (tez ok jednej łyżeczki)
Do zasmażki wsadzam szpinak
gotuje się ok 5 -10 minut i wtedy dokładam: sół, vegetę, troszke cukru, a z przypraw może byc czosnek, a jeśli ktos nie lubi to polecam z Knorra taka mieszanke ziół Fitt - cos tam

. Zioła sa bez soli, więc bez obawy można dodac.
Gdy juz szpinak zgestnieje i nabierze smaku to dodaje smietanki 18 % - troszke aby nie rozwodnic za bardzo szpinaku.
Gotuje do tego ziemniaki takie poduszone z mlekiem (purre)
Sadzone jajo (dla młodego wersja jaja a`la jajecznica)
Młodemu wszystko razem mieszam.
Własnie dzis taki obiadek miałam i młody zjadł porcje prawie taka jak moja:-)
Pozdrawiam
