reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co na obiad i kolacje

Ika a co to sa galki:confused: Pulpety?

U nas dzis delikatnie- zupa pomidorowa z makaronem. Dla mnie gruby (swiderki lub rurki) a dla meza nitki.

Od jakiegos czasu mam problem z obiadami Pauli, szczegolnie z przemyceniem mieska:no:.
Sloiczkowe obiadki jej sie przejadly i prawde mowiac wcale sie nie dziwie, bo z powodu uczulenia na marchwke mamy bardzo ograniczony wybor i nawet dodawanie szpinaku/ fasoli/ zoltka z jajka przepiorczego niewiele pomaga:-( A gotowanych przeze mnie w ogole nie chce jesc, jesli pojawia sie tam choc gram miesa:no: Mam ograniczone pole manewru bo ona jada tylko indyka i mieso krolika.
Robilam jej pulpety w warzywnym sosie- ziemniaczki, kaszke z sosikiem troche podziubala, miesem plula. Nawet zmiksowanie nie pomoglo:no:
Najchetniej by jadla kaszki ryzowe na Nutramigenie i 'sloiczkowe' owoce. Surowymi najczesciej pluje. Zdaje sobie sprawe, ze na takiej diecie dlugo nie moze byc i musze cos zmienic. Tylko jak ja do tego przekonac / zmusic?:confused::baffled:

Sorki- wyszedl post do "pierwszych klopotow.." raczej...:sorry2:

reklama
kajenka - a jakbys jej dala np. parowke indycza? wiem, ze to raczej swinstwo, ale dzieci uwielbiaja parowki i moze Paula by sie przekonala do mieska :confused: a moze daj jej jakies miesko na slodko - sa nawet takie sloiczkowe dania indyk z owocami czy cosik takiego ...

Gufi nie moge dac parowek, bo moze w nich byc mleko, albo soja:baffled:
Nie spotkalam sie z mieskiem na slodko- ktora firma je robi?

Chyba przez Nutramigen Paula ma wypaczony smak- np. kiedys przegryzla kostke rosolowa i ze smakiem sie oblizala a po sprobowaniu cukru zrobila bleee:baffled:
Ale moze indyk z owocami by przeszedl...

Zastanawialam sie tez, czy nie zrobic pasztetu- takiego do posmarowania chlebka:confused:

Gufi dzieki, ale... ostatnio w sklepie z godzine ogladalam etykietki na obiadkach i z BoboVita jest taki problem, ze chyba nie maja zadnego dania bez marchewki i oleju sojowego a Gerber do wszystkiego dodaje maslo, ser zolty, lub inne produkty mleczne:no:
Tylko Hipp ma kilka obiadkow, ktore nam odpowiadaja, ale ile mozna je jesc:baffled:
Chyba nie zostaje mi nic innego, tylko wziac sie za gotowanie i eksperymentowanie:nerd:. Probowalam juz gotowac warzywa i dodawac miesko ze sloiczka, ale Pauli nie smakowalo. Przyznam sie szczerze, ze sama tez bym tego nie zjadla. To mieso smierdzi!:no:

Domyslam sie, ze dajecie juz dzieciom wywary miesne...

Ja daję Kubie wszystko to co my jemy. Czyli jak robię zupę to z reguły na jakimś żeberku i on to też wcina. Jak robię sos to on też to je. Kompletnie nie gotuje pod niego. No z wyjątkiem dni kiedy mam na obiad drugie danie bez sosu( typu ziemniaki ze schabowym i surówka) - to mu nie za bardzo idzie wiec wtedy gotuję mu zupkę. Naprawdę pod tym względem muszę powiedzieć,że jest super.:tak:

reklama
Do góry