reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Co na obiad i kolacje

A ja wczoraj po pracy padnieta sterczałam w kuchni robiąc zupkę z soczewicy i sosik mięsno-warzywny do makaronu.To wszystko dla Marcela,po czym jak pisałam na pogaduchach,wymiotował i jest na diecie.I sama to chyba zjem;-)A dzis znowu do garów:-(,tym razem lekka jarzynowa;indyk,marchewka i ziemniak.;-)
 
reklama
Iwonko piersi przed usmazeniem nalezy pokroic w paski, tak? Czy ta salatka nadaje sie na imieniny, czy to raczej danie obiadowo- kolacyjne?
Kajenko ja kroje piersi w kostkę tylko nie bardzo drobną taką średnią i napewno sałatka nadaje się na imieniny:tak:. Ja ostanio robiłam ją na sylwestra.
 
Iwonko dzieki za odpowiedz:tak:
Na jutro jej niestety nie zrobie, bo nie znalazlam tej przyprawy a juz nie mam czasu na poszukiwania, ale jak tylko wpadnie mi w rece to na pewno zrobie, bo brzmi przepysznie i mam na nia ochote:tak:
 
Kajenko może być też z Kamis"przyprawa do gyrosa", bo ostatnio to i ja tamtej nie moge w sklepach znaleźć:szok::baffled:
 
Gufi tych sosow majonezowo-musztardowego i keczupowego ma byc tyle, zeby wszystko zalac, czy tylko do pomazania po wierzchu? I jaka kolejnosc polecasz? (wersja z szynka):cool2:

dopiero teraz zauwazylam Twoje pytanie :sorry2: sosow tyle, zeby stanowily taka jedna warstwe. a kolejnosc ja robie taka, jak napisalam :-)
 
Gufi salatka pyszna, swietne te sosy! Bede je robic jako dipy:tak: Ale... wcale nie jest taka szybka, a jaki przy tym balagan mi sie zrobil:szok::dry:;-) Ale warto:tak::-)

Iwonko zrobilam tez ta z selerem- moj maz nie mogl sie jej najesc:-) Innym tez smakowala:tak: Nazwalam ja selerowa pieciominutowka, bo robi sie ja blyskawicznie:tak: Aha- dodalam troche ziol prowansalskich, bo seler byl jakis taki bez charakteru i wyszlo super:-).

W ramach rewanzu podam przepis na moja ulubiona, szybka i prosta salatke:
6 jajek na twardo nie za drobno posiekanych,
1-2 pory (biale czesci) pokrojone w polkrazki, mozna sparzyc, ale jesli komus nie przeszkadza ostry smak, to lepsze bez sparzania
puszka groszku
majonez
lyzka musztardy
troszke soli, duzo pieprzu.
 
Gufi salatka pyszna, swietne te sosy! Bede je robic jako dipy:tak: Ale... wcale nie jest taka szybka, a jaki przy tym balagan mi sie zrobil:szok::dry:;-) Ale warto:tak::-)

ciesze sie ze smakowalo :tak: ja robie ta salatke raz na miesiac i mam juz wprawe co i jak i dlatego chyba tak szyblo mi idzie :-)

ja tez te sosy robie jako dipy do warzyw albo do chipsow - na imprezke jak znalazl. jeszcze mozna dorzucic dip serowy:
ser zolty starty na najmniejszych oczkach
jakis plesniowy (rozgnieciony widelcem)
majonez
pieprz
czosnek
 
reklama
Kurcze same pysznosci na tym wątku :)
A mi sie dzis zachcialo cukinii z grilla robionej w ziolach prowansalskich i czosnku w oliwie z oliwek..mniam mniam...chya zrobie
 
Do góry