reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Mysia mam nadzieję, że grzybowej małemu nie dawałaś. Dla takiego malucha grzyby to nieodpowiednie danie. My je długo trawimy, a małe dzieci nie powinny ich jeść wcale.

Miśka grzybowa zupka owszem była dawana Filipowi (ugotowana na 5 płatkach suszonego grzyba dla innego smaku) ale podana bez grzybów..

reklama
Lenka, bardzo lubi jak my jemy obiad i wtedy wcina z nami ziemniaczki z surówką z marchewki lub z buraczków, a ostatnio nawet pomidorową "teściowej". A z nowości słoiczkowych to Domowe ragout z indykiem oczywiście zjedzone ze smakiem

Hubek się zbuntował jakies 3 dni temu i odmawia picia z piersi wciągu dnia:-( w nocy pije chętnie, ale w dzien każda próba przystawienia do piersi kończy się krzykiem i płaczem:-( ale moje mleczko z butelki wypije jak ściągnę, więc już nie wiem. myslałam że mu przejdzie ale on twardo sie buntuje. a miałam plan karmic go przynajmniej do 1,5roku, bo ta alergia i w ogóle... :-(

rosmerta moze to przez zeby!!!:confused:
Zycze aby Hubciowi przeszedl szybko ten bunt i zeby nadal chetnie pij Twoje mleczko prosto z piersi!!!

A wczesniej mu dawalas z butelki swoje mleko?
Moja corcia sama zrezygnowala z piersi w wieku 8 miesiecy i nie dalo sie jej w ogole przekonac do niej,niestety...:no:

Nie wiem, czy dawałyscie dzieciaczkom już zupę pomidorową po 8 miesiącu Gerbera :confused: Oliwka dostała ją 3 razy i 2 razy godzinę po zupce zwróciła, niezbyt dużo, ale jednak. Zastanawiam się, czy zupka może być przyczyną :confused::confused::confused: Wcześniej jadła wiele razy zupkę, gdzie jednym ze składników były pomidory i było wszystko ok, ale ta zupa jest typowo pomidorowa, a więc jest w niej więcej pomidorów, zrobiona jest na koncentracie.

reklama
Gosia, Oli jest zdrowa, w nocy marudzi raczej przez zęby. A te wymioty to nie były wczoraj tylko z zeszłym tygodniu ale dopiero mnie dziś naszło, żeby zapytać Was o to. I zupki nie dawałam dzień po dniu, tylko w odstępie kilkudniowym i wymioty były tylko wtedy, no i zawarość to była sama zupka.

Do góry