reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

na jutro przed pracą mam plam zrobić małej niby potrawkę z królika;-)

ugotowałam królika, mięsko poporcjowałam zamroziłam i troszkę odłożyłam na jutro do tego dodam ryż i marchewkę i nie wiem co jeszcze :confused::cool2:no bo sosu nie zrobię ... może dodam koperek jak pójdę do sklepu :rolleyes:

a groszek jaki się daje ?:confused:

reklama
nie, wczesniej dopajałam go Nutramigenem, bo mi mojego nie starczało, a moje mleczko pił z piersi, no chyba że była awaryjna sytuacja to miałam sciągniete i dostawał z butelki, ale bardzo rzadko.
ale dziwne, bo nocą pije z piersi bardzo chetnie,a wieczorem, aż sie domaga by go dostawić choc na chwilkę, wtedy sie uspokaja i potem grzeczniutko zasypia,ale w dzień to bunt wielki
tez myslałam,ze to przez zęby, ale dziąsełka bez znaku zblizajacego się ząbka, wievc sama nie wiem
ale narazie się nie poddaje i dzilenie odciagam mleko, by chociaż dwa posiłki miał z mojego mleka

Rezygnacja z piersi u corci byla etapowa.Najpierw ssala piers tylko w nocy półprzytomna(w dzien mnie gryzla),a potem calkiem zrezygnowala:confused:

Rezygnacja z piersi u corci byla etapowa.Najpierw ssala piers tylko w nocy półprzytomna(w dzien mnie gryzla),a potem calkiem zrezygnowala:confused:
to cosik mi sie wydaje, że HUbek też tak zrobi wkrótce i w nocy tez zrezygnuje, chociaż narazie to chetnie pije nocą z piersi, no ale żebym w nocy miała pokarm to w dzien musze sciągać

Joasiek, ja czytalam ostatnio w Dziecku ze w 33 lub 34 tygodniu zycia dziecka juz mozna zaczac podawac male ilosci ogorka kiszonego (najlepiej wlasnej roboty zeby nie mial jakiejs sztuczniznyw srodku). i ja podaje czaem Makrelce i nic jej nie jest. poza tym ze potem apetyt ma wiekszy.:dry: co mnie akurat nie martwi:tak:

Kasia, u mnie byla podobna przygoda po pomidorowce Gerbera. Mala zwymiotowala jej niewielka ilosc jakies 2 godziny po zjedzeniu. na razie zdecydowalam sie omijac ten sloik szerokim lukiem. a inne z pomidorami nie daja u nas takich objawow tak jak i u ciebie. ale skoro innym dzieciaczkom nic nie jest po tej zupce to pewnie zbieg okolicznosci:tak:

Ja znalazlam sposob na Makrele. mleczko ktorego niestety nie chce pic za bardzo miksuje z bananem, nektarynka lub malinami na zmiane i wtedy wypija z niekapka bez problemu:tak:

I mam do was pytanie, przeszlysmy na bebilon pepti zeby sprawdzic czy to mleko ja uczula. po jakim czasie mozna zrobic prowokacje z normalnym mlekiem modyfikowanym?

Spotkałam dziś moją panią pediatrę na spacerze i w luźnej rozmowie naszło mnie, że zapytam ją o sprawę żółtka. Powiedziała mi, że pół żółtka co drugi dzień podajemy dziecku oprócz łyżeczki mięsa w obiedzie, które podajemy codziennie. Gdyby trzeba było rezygnować z żółtka w dniu, kiedy dajemy mięso, to w dziesiątym miesiącu dziecko musiałoby przestać dostawać w ogóle mięso, bo od tego miesiąca pół żółtka podajemy codziennie. Z tym podawaniem żółtka bez mięsa to chodzi o to, że lepiej podać to żółtko nie w obiedzie, ale przy innym posiłku gdzie nie ma mięsa, np na śniadanie, bo tak się lepiej trawi :tak:

A Oli jest dziś po całym deserku Hippa - jogurt z morelami. Zjadła cały słoiczek 190g na śniadanie i jak narazie wszystko ok.

lil kate na pewno trzeba podawać to mleczko do ustapienia objawów uczulenia.Najkrócej to czytałam,że miesiąc.Najlepiej spytac swojego pediatrę,bo każdy lekarz mówi inaczej.To zależy od dziecka i wielkości alergii.U nas kazał alergolog podawać conajmniej przez pół roku.Tyle,że u nas alergia bardzo mocna i nadal nas trzyma,(choć już mniej ):tak:.

Super Agusia.My chyba pociągniemy na tym Amino do roczku conajmniej,bo na razie objawy tylko zelżały,ale nie zniknęły całkiem.A potem ....zobaczymy...:tak:

reklama
Dziewczyny a w jaki sposób sprawdzić czy uczulenie juz minęło? Milenka jest na Nutramigenie, wcześniej piła Bebilon. Jeśli chcę sprawdzić, to powinnam jej dać np. słoiczek z zawartościa mleka, czy może jedno mleko dać bebilon zamiast Nutramigenu?

Do góry