reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
jak czytam ile te wasze dzieciaki jedzą to jestem w szoku Szymek je przy nich jak wróbelek a teraz przy tym antybiotyku to tylko dziubie zjada może 130g gram zupki i tyle samo kaszy na śniadanie no i 2 małę danonki na kolacje a w ciągu dnia wczoraj dodatkowo zjadł 4 plauszki no i co tu zrobic. :-(
a co do cycusia to fakt az mu sie micha smieje jak tylko go mu pokarze i dziub otwarty lezy na podusi i czeka:-D

Znalazałam dziś w jakiejś dzieciowej gazecie kilka przepisów dla alergików z wykorzystaniem Sinlacu i dziś wykorzystałam pomysł. Że też sama na to nie wpadałam wcześniej! Robiłam dziś pulpety w sosie koperkowym zabielanym, a wiadomo, że Oli nie może śmietany. Odlałam więc dla niej z garnuszka troszkę wywaru z koperkiem z gotowania pupletów razem z jej pulpetem i dodałam do tego sosu odrobinę Sinlacu - sos się zagęścił i zabielił i naprawdę był smaczny. Do tej pory dawałam Oliwce ziemniaki z samym wywarem, a dla reszty rodziny zabielałam śmietaną. Jako dodatek była podziobana widelcem marchewka z groszkiem - zabieliłam ją w identyczny sposób. Wyczytałam też, że Sinlacem można zagęścić szpinak lub poduszone brokuły dla maluszka - wyjdzie z tego taki mus warzywny jako dodatek do obiadu.
A na jutro planuję ogórkową - też zabielę porcję Oliwki Sinlacem.

Wzielam go na glodnego.Rano jak sie obudzil podalam mu ten Bebilon(przygotowalam tylko 70 ml,bo ostatnio ladowal w zlewie).Kondzio pociagnal,zrobi dziwna mine,pomyslal i zassal sie znowu.Wciagnal te 70 ml,a ja sie cieszylam starszliwie.Mleczka mam mało w piersiach(kondzio od jakiegos czasu nie jadl w dzien)i jak kondzio zjadł o 3 potem o 6,to o 8 mleczka bylo malutko.Piersi byly bardzo mieciutkie.Gdybym miala go wiecej,to podalabym piers.nie chce jednak juz rozbudzac tej laktacji.
Podsumowujac ...jestem zadowolona,bo zjadl i nie zwymiotował:-)

reklama
Do góry