reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

A ja dzisiaj byłam u naszej pani doktor po recepty na Nutramigen (nawiasem mówiąc Agusia Nutramigen 2 tez kupuje za połowę ceny:tak:) i kazała mi juz powoli przechodzić na normalne mleko- na Bebilon. Zobaczymy. Miejmy nadzieję, że będzie je tolerować bo ja już nie moge znieśc smrodu tego Nutramigenu....

moja mi mowila ze bedziemy podawac 1 mleko normalne (1 karmienie)na 3 dni jak nic nie bedzie to zwiekszamy dawke do 2 karmien i tak do konca az całkiem nie zejdziemy z nutramigenu:sorry2:

reklama
Nie znam zapachu Nutramigenu, ale Bebilon Pepti ma podły zapach a jeszcze podlejszy smak, a słyszałam, że Nutramigen jest gorszy :baffled:

moja mama okresla zapach nutramigenu jako wygotowaną szmatę:-D
Agusia, taką wersję jak Ty tez mi lekarka proponowała, ale poleciła mi łagodniejszy sposób czyli w każdym posiłku zastepowanie najpierw jednej miarki, potem dwóch itd bebilonem:tak:Oba sposoby dobre

ja dzis pierwszy raz dalam Szymkowi obiadek i kolacje na kolacje dostal ze sloiczka HIPPa przysmak na dobranoc kaszke ryżową mleczna gruszka jablko po 4 miesiącu jeny jakie to PYSZNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiem ze hipp ma tez taka kaszke w proszku miala ktoras z was jedna i druga ( kaszke w proszku i gotowy sloiczek) ktore lepsze.

bo sloik rewelka jadl i smacznie spi bez cycka. malymi kroczkami ograniczamy cycusia bez tragedii.

Moja przedwczoraj dostała pierwszy raz słoiczek hippa przysmak na dobranoc ale z bananem :tak: smakuje rewelacyjnie i najadła się do syta bo słoiczek dość duzy tylko szkoda że taki drogi bo 4zł :tak: więc chyba wydajniej wyjdzie kupic proszkową kaszkę :cool2: i jak mi się skończą te co mam to kupię :tak: a wczoraj dostała pierwszy raz sinlac :-) i troszkę rzadki mi wyszedł i był płacz bo za wolno mi szło łyżeczką więc dałam jej butle a potem kaszkę i zjadła gdzieś połowe ;-)

Ja niestety nie mogę dawać narazie takich gotowych deserków "na dobranoc", bo jest w nich mleko. Natomiast za sinlakiem Oli się aż trzęsie. Już jak widzi, że zapięłam ją w leżaczek po kąpieli i zbliżam się z kubeczkiem (chyba go poznaje) to cała aż podskakuje w tym leżaczku, a jak ją karmię - mruczy głośno z zadowolenia, no i muszę szybko podawać kolejne łyżeczki, bo jak się zapatrzę w telewizor, to odrazu jest krzyk :-D
Ale chyba będę musiała kupić jakąś inną kaszkę smakową bezmleczną i mieszać z mlekiem, no i dawać jej na zmianę. Po pierwsze dlatego, że sinlac jest strasznie drogi w porównianiu z innymi kaszkami, a po drugie, nie moge chyba karmić jej tak jednostajnie - jak myślicie?
Co możecie polecić z kaszek bezmlecznych? Jaką firmę? Miałam już próbkę kaszki bananowej, nie pamietam jakiej firmy, i nie byłam zadowolona, smak miała średni i robiły się kluchy. Zdaje się, że Joasiek też na tą kaszkę narzekała.

Co możecie polecić z kaszek bezmlecznych? Jaką firmę? Miałam już próbkę kaszki bananowej, nie pamietam jakiej firmy, i nie byłam zadowolona, smak miała średni i robiły się kluchy. Zdaje się, że Joasiek też na tą kaszkę narzekała.

Ja miałam bananową i malinową z bobovity są dwa rodzaje jedna ryżowa i druga mleczno-ryżowa :tak: a takie same smaki :cool2: więc uważaj jakbys kupowała ;-):-D ja uzywam ryżowej bo dodaje do mleka nan2 ;-) nie robia się grudki i jak dla mnie dobra a co najważniejsze nie mi ma smakować a małej a ona jest zachwycona :-p

A dziś dostałam pierwszy raz próbki bobovity :-D w środku bebiko2, kaszka mleczno-ryżowa z bananami i frutapura jabłko z bananem :-ppewnie to samo wszystkim wysyłają ;-)

J

Ja też używam kaszek BoboVity, mały jadł już mleczno-ryżowa z bananami, drugą z malinami - tak jak Gosia mówi są te same smaki tylko ryżowe, a nawet maja bogatszy wybór smakowy; czasem do mleka dodaje kaszkę ryżową z jabłkami...wszystkie smakowały Filipkowi, krupki się nie robią, ja jestem bardzo zadowolona...:tak::tak: Joasiek chyba narzekała na Nestle...

reklama
No właśnie Mysia masz rację, ja miałam faktycznie Nestle, bo sprawdziłam logo z łyżeczki, którą mi jednocześnie przysłali :tak:
W takim razie zaopatrzę się w Bobovitę.

Do góry