reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co przydatne i nieprzydatne!

My już jakiś czas temu zakupiliśmy fotelik, ale dopiero od niedawna Oliwka w nim jeździ.A mamy Deltim Mały Podróżnik :tak:.Od 9 do 36 kg, praktycznie już do samego końca, a płaciliśmy za niego prawie 400 zł, czyli nie tragicznie dużo.
Oliwka w nim uchachana i zadowolona, wiadomo, lepiej wszystko widać przez okna samochodu ;-), ale tak naprawdę porządny test będzie podczas wyjazdu na wakacje.

reklama
Beti, najlepiej poszukaj na allegro albo w googlach wpisz deltim mały podróżnik i poczytaj o tym foteliku ;-).Delikatnie się rozkłada, ale na pewno nie do pozycji leżącej, taka prawie półleżąca, z przewagą siedzącej.Namotałam, dlatego chyba lepiej będzie jak po prostu poczytasz opis tego fotelika gdzies na necie :-)

Aha Inna jeszcze jedno pytanko: jeśli ten fotelik jest do 38 kg to czy nie jest za duży dla Oliwki teraz czy można go jakoś dostosować do takiego mniejszego dziecka ( bo przedział wagowy jest duży i zastanawiam się jak to jest rozwiązane). My myśleliśmy o takim do 18 lub 25 kg ale może warto taki większy kupić.

Inna obejrzałam sobie ten fotelik na stronie deltimu i na allegro i rzeczywiście bardzo fajny i tak na prawdę do końca. Też się nad nim zastanowię :tak:

Beti, nie jest za duży.W przedziale wiekowym 9-18 fotelik jest na stelażu.Od 18 do 25 stelaż się ściąga i montuje sam fotelik.A powyżej 25 demontuje sie oparcie i jest siedzisko dla dużego podróżnika ;-).
Mam nadzieję że nie pomieszalam przedziałów wiekowych ;-)

My zamierzylismy kupić do 25 kg. bo póżniej to juz spokojnie można np. sama podkładke kupic:-)Firma nazywa sie UNI BABY dla mnie nieznana wiec sie troche bałam, ale zapytałam kobiete w sklepie czym one sie tak naprawde róznia oprócz firmy i ceny. I babka pokazała nam fotelik firmy CONECO który wyglądał identycznie jak tamtenmiał te same funkcje a był droższy. Pytałam o atest bo bez niego to bym nie kupiła, ale ona mówi że teraz na rynku praktycznie nie ma bez atestu, moze sa ale w jakis sklepach nie branzowych.A ten fotelik ma:
-dwie pozycji jazdy siedzaca i półsiedzaca
-wkładke dla młodszego dzieckamożliwość prania tapicerki(welurowa, różne kolory)
- łatwo regulowane pasy
-ochraniacze na pasy
-podwyższony zagłówek
zrobie fote i wkleje wam pokazac a cenowo atrakcyjny bo zapłaciliśmy 299,90, a mieliśmy przeznaczone do 600 złotych, ale babka w sklepie była raczej kompetentna i znała sie na tym wiec jej zaufałam że ten bedzie dobry:tak:tak to jest jak człowiek zielony w jakimś temacie:happy:

My też zmieniliśmy już fotelik na chicco (nie wiem dokładnie jaki typ od 0 do 18 kg). Oglądaliśmy tego Deltima ale jak dla nas za mało się rozkładał i wydawał się taki dość wąski w ramionach. Chcieliśmy kupić taki, żeby następny to było już siedzisko ale coś mi się wagi pomyliły chyba :confused2:

reklama
Można od 15 kg juz podkładke stosowac, ale zalezy w jakim wieku dziecko osiagnie ta wage:tak:bo jakos nie wyobrazam sobie dwu czy trzy latka na podkladce:eek:

Do góry